Chef Ștefan Popescu a explicat cum pregătește șnițelele crocante de pui, pe care le servește cu maioneză de casă și cartofi prăjiți.
Prezent pe micile ecrane, în juriul unui show culinar, chef Ștefan Popescu încearcă, prin fiecare apariție a sa, să aducă mai aproape de iubitorii mâncărurilor gusturile din gastronomie. Atunci când nu își desfășoară activitatea în restaurant, acesta este pe rețelele de socializare, tot în bucătărie, împărtășind trucuri care ne lasă fără cuvinte, pentru mâncăruri ca la restaurant. Indiferent pentru ce moment din zi avem nevoie de un preparat, bucătarul este acolo pentru a explica, pas cu pas, cum rezultatul este gata rapid.
Cum pregătește chef Ștefan Popescu șnițelele de pui?
De această dată, bucătarul a pregătit șnițele de pui crocante, date prin pesmet, iar până la pasul final, fâșiile de piept de pui au fost date prin pudră de usturoi, pentru un gust delicios și prin pudră de curcuma, pentru un strop de culoare.
Micul secret al bucătarului este că adaugă peste piept de pui și zeamă de lămâie, pentru a ieși fraged și a se pătrunde toate gusturile. La final bate ouăle, dă șnițele prin pesmet și face maioneză de casă cu cartofi prăjiți.Ingrediente:
- Piept de pui
- Pudră usturoi
- Curcuma
- Sare
- Piper
- Zeamă lămâie
- Ulei de măsline
- Ouă
- Pesmet
- Pentru servire-maioneză de casă și cartofi prăjiți
„Intrăm direct în pâine, cum se spune, dar nu e pâine, este șnițel de pui crocant, cu maioneză de casă rapidă. Piept de pui, cu ceva condimente, usturoi, curcuma și un pic de lămâie, sare, piper. Îl tai pe jumătate, după care îl voi bate ușor. Micul meu secret, care îmi place, marinez un pic cu lămâie, să îi accentuez gustul. Acidul face minuni. Sare, pudră de usturoi, curcuma pentru culoare, piper negru, un pic de ulei de măsline. Se amestecă, se masează, să intre în pieptul de pui. Batem ouăle bine, pesmet, puteți să dați și prin panko. Am făcut maioneza, cartofi prăjiți, cartofii îi tăiați pe lung. Eu îi pun în prosop să-i usuc bine de tot, să nu aibă apă. E momentul mult așteptat, pentru mine, cel puțin.”, a povestit chef Ștefan Popescu.
@chefstefanpopescu 🥔🍗 Rețeta de azi: simplă, dar iubită de toți! Un clasic care nu dă greș niciodată – șnițel crocant, servit cu cartofi aurii și un sos delicios care completează perfect farfuria. #snitel #rețete #chef #chefstefanpopescu ♬ original sound- Chef Stefan Popescu