Chef Ștefan Popescu a împărtășit cu urmăritorii săi de pe TikTok, câteva trucuri pentru a putea pregăti un griș cu lapte, servit cu gem și fructe.
Chef Ștefan Popescu obișnuiește să dezvăluie mici secrete de bucătărie cu urmăritorii săi de pe TikTok, oferindu-le astfel nenumărate rețete noi de încercat. Astfel, de această dată, recent a împărtășit în mediul online câteva trucuri și sfaturi pentru ca toată lumea să poată pregăti un desert care îți va aduce aminte de copilărie: griș cu lapte. Rețeta este una ușor de realizat, cu doar câteva ingrediente, pe care a postat-o pe contul său de TikTok.
Griș cu lapte, pregătit de Chef Ștefan Popescu
"Dulcele copilăriei într-un bol simplu și cald: griș cu lapte.
Acel gust care te întoarce instant în bucătăria bunicii, cu miros de vanilie și liniște. O rețetă care nu are nevoie de nimic complicat – doar o lingură și un strop de amintire.", a menționat Chef Ștefan Popescu, în descrierea rețetei postate pe contul său de TikTok.
Citește și: A fost prins în Marea Britanie, prin Interpol! Criminalul a ieșit din ascunzătoare- stirilekanald.ro
Ingrediente
- 1 l lapte
- 100 g griș
- un pic de sare
- zahăr
- lămâie rasă, opțional
- căpșuni, pentru decor
- gem de vișine, pentru decor
Mod de preparare
- “Fac griș cu lapte!
- La 1 litru de lapte, se pun 100 de grame de griș. În general se pune cam 10% din cantitatea de lapte.
- Adăugăm într-o oală de dimensiuni potrivite, 1 litru de lapte, un pic de sare. Sarea accentuează gustul preparatului. Se fierbe, se amesteca cu telul constant.
- Se poate servi cu orice îți dorești, că e… nu știu, gem de vișine, cu scorțișoară, miere.
- Grișul se pune în ploaie, timp în care continuăm să amestecăm cu telul, până se încorporează.
- Chiar îmi place grișul cu lapte, orezul cu lapte!
- Amestec să fiu sigur că nu sunt cocoloașe. Deja începe să se îngroașe. Trebuie să fiți atenți și să amestecați tot timpul.
- Mă gândesc să pun zahăr, pentru că vreau să fac o bază de griș, pe care vreau după aia să pun scorțișoară. Așa că acum pun zahărul, după ce a fiert grișul, amestec bine, bine, rapid, rapid și pun și lămâie rasă, opțional, adică dacă doriți și vă place, puneți, dar îmi place lămâia rasă.
- Mai las câteva minute și este gata.
- Acum este fierbinte. Chiar e bun!
- Cât timp se răcește grișul, l-am băgat un pic la frigider, o să tai căpșuni, pentru că este sezonul lor acum și chiar sunt bune căpșunile.
- Grișul s-a răcit, punem un strat de gem de vișine, căpșunele pentru prospețime și este gata grișul cu lapte!
- Un desert rapid, doar trebuie să fierbi laptele, griș, zahăr, gem și la final, niște căpșuni pentru prospețime!” , a explicat Chef Ștefan Popescu, pas cu pas, în filmulețul postat pe contul său de TikTok.