Chef Ștefan Popescu a împărtășit cu urmăritorii săi de pe TikTok, câteva trucuri pentru a putea pregăti rețetele cu mai multă acuratețe.
Chef Ștefan Popescu obișnuiește să dezvăluie mici secrete de bucătărie cu urmăritorii săi de pe TikTok, oferindu-le astfel nenumărate rețete noi de încercat. Cu toate acestea, de această dată, recent a împărtășit în mediul online câteva trucuri și sfaturi pentru ca toată lumea să poată pregăti fie o maioneza bună, o frișcă care să nu se taie, ci să iasă cremoasă, secretul pentru fierberea sarmalelor, dar și pentru o mămăligă ca la bunica acasă, iar nu în ultimul rând, și pentru un aluat de pizza ca la restaurant, trucuri pe care le-a postat pe contul său de TikTok.
Trucuri în bucătărie, oferite de Chef Ștefan Popescu
În cursul zilei de ieri, acesta a postat un filmuleț pe pagina sa de TikTok, acolo unde a dezvăluit persoanelor care îi urmăresc activitatea, câteva trucuri importante din bucătărie. Astfel, Chef Ștefan Popescu a menționat, printre altele, și motivul pentru care maioneza, poate să se taie, în unele cazuri.
Întrebare: De ce se taie maioneza?
Chef Ștefan Popescu: Pentru că turnăm prea repede uleiul și nu apucăm să batem noi destul de rapid.
Pe de altă parte, atunci când vine vorba despre deserturi, de cele mai multe ori ajungem să folosim frișcă, iar dacă preferăm să o facem în casă, trebuie să știm cum să ne asigurăm că nu ajunge și ea, să se taie.
Întrebare: Dar frișca?
Chef Ștefan Popescu: Frișca, pentru că o bați prea mult.
Sarmalele sunt cele mai prezente în casele românilor, însă există și gospodine care nu reușesc să le fiarbă atât de bine, fiind necesar un anumit timp.
Întrebare: Cât trebuie să fiarbă sarmalele?
Chef Ștefan Popescu: Oh...
La fel ca sarmalele, și mămăliga se pregătește des la noi în țară, însă trebuie să ținem cont și de timp, dar și de gramaj, atât la mălai, cât și la apă.
Întrebare: Cum se face mămăligă adevărată?
Chef Ștefan Popescu: Lăsată să fiarbă minim 30 de minute, să pui sare, când s-a desprins de pe tuci, aia e o mămăligă adevărată!
Întrebare: Ce raport apă-mămăligă?
Chef Ștefan Popescu: La 1 litru de apă, în jur de 200-250 de grame de mălai.
Nu în ultimul rând, trucul împărtășit de celebrul bucătar ține și de aluatul de pizza, care trebuie să stea ceva vreme la frigider, pentru a deveni pufos.
Întrebare: Cât trebuie să stea aluatul înainte să faci pizza?
Chef Ștefan Popescu: 24-72 de ore la frigider.