Chef Ștefan Popescu a explicat cum realizează maioneza într-un minut.
Chef Ștefan Popescu este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din țară, prezent atât în restaurante, cât și pe micile ecrane, în cadrul unei emisiuni culinare, ocupând poziția de jurat. A trecut de la a fi pompier, la bucătărie, urmându-și pasiunea și învățând cele mai bune trucuri în materie de mâncare din Marea Britanie, acolo unde a activat 2 ani. După ce s-a întors în țară, bucătarul a lucrat în hoteluri și restaurante cunoscute, acolo unde a surprins pe toți iubitorii gastronomiei.
Atunci când nu este la emisiune sau pe micile ecrane, chef Ștefan Popescu se află pe rețelele de socializare, locul unde împarte cele mai gustoase farfurii, rupte ca din revistele culinare. Explică, pas cu pas, cum pregătește tot ce avem nevoie pentru un mic dejun, prânz sau cină, iar din ingrediente puține și de calitate scoate adevărate opere de artă. Cei care îl urmăresc, speră să realizeze mâncăruri la fel de bune și gustoase, dar să și petreacă timp cât mai puțin în bucătărie.
Nu lipsesc nici deserturile, care odată realizate, pot aduna la aceeași masă pe toți cei dragi. Bucătarul vorbește adesea, în videoclipurile pe care le realizează, despre cum trebuie carnea gătită corect, cum sunt realizate sosurile delicioase pentru diferite tipuri de carne, cât trebuie să stea anumite preparate la cuptor, cum se fac vinetele umplute, perfecte pentru această perioadă, dovleceii pane, prăjiturile cu cireșe, în ton cu vara sau cornulețe cu ciocolată, pentru cei care iubesc deserturile fine.
Cum realizează chef Ștefan Popescu maioneza într-un minut?
De această dată, chef Ștefan Popescu a realizat maioneza într-un minut, iar după ce a pus ingredientele necesare într-un vas, s-a folosit de un blender de mână, amestecând cu viteză timp de un minut, maioneza devenind tare.
„Maioneză într-un minut. La această maioneză într-un minut ne trebuie ingredientele clasice care se pun la maioneză: ouă, ulei, sare, lămâie, muștar. Nu am inventat eu maioneza asta la minut, dar e timpul să o fac și eu.
Pun uleiul, ouăle, două lingurițe de muștar, lămâie și sare. Uite! Depinde cum o vrei. Maioneză la minut. Chiar bun!”, a povestit chef Ștefan Popescu.