Chef Ștefan Popescu a împărtășit cu urmăritorii săi de pe TikTok, câteva trucuri pentru a putea pregăti vinete umplute la cuptor.
Chef Ștefan Popescu obișnuiește să dezvăluie mici secrete de bucătărie cu urmăritorii săi de pe TikTok, oferindu-le astfel nenumărate rețete noi de încercat. Astfel, de această dată, în cursul zilei de ieri, a împărtășit în mediul online câteva trucuri și sfaturi pentru ca toată lumea să poată pregăti vinetele într-un mod deosebit de delicios, umplute, la cuptor. Atunci când vrei să încerci și o altă variantă de meniu pentru ingredientul principal, vânăta, cu doar câteva secrete, pregătești într-un timp rapid rețeta pe care a postat-o celebrul bucătar pe contul său de TikTok.
Vinete umplute la cuptor, pregătite de Chef Ștefan Popescu
"Se fac ușor dar se mănâncă și mai ușor. Vinete umplute la cuptor. Perfecte pentru o masă lejeră de vară, cu prietenii sau în familie.", a menționat Chef Ștefan Popescu, în descrierea rețetei postate pe contul său de TikTok.
Citește și: Șocant! Tânără de 25 de ani a căzut de la etaj aproape dezbrăcată! Detalii cutremurătoare- stirilekanald.ro
Ingrediente
- o vânătă
- sare
- o ceapă albă, tocată mărunt
- 2 căței de usturoi, tocați mărunt
- o roșie, tocată mărunt
- ulei de măsline
- carne tocată
- piper
- cașcaval, ras
- verdeață proaspătă, pentru decor
Mod de preparare
- “Haideți să vă arăt cum se face vânăta, în alt fel.
- Vânăta se ia, i se îndepărtează cotorul, se taie pe jumătate, se crestează, se dă cu sare și lăsăm 15 minute să se ducă excesul de apă, apoi o punem în tavă și la cuptor.
- Tai ceapa, mărunt, la fel și 2 căței de usturoi.
- Într-o tigaie punem ulei de măsline, așteptăm să se încingă și punem ceapa. După ce s-a călit puțin, adăugăm și carne tocată, pe care o mărunțim cu lingura de lemn. Sarea se pune în timpul pregătirii preparatelor, niciodată la final.
- Adăugăm și piper, după gust, usturoiul tăiat mărunt, roșia, amestecăm și lăsăm să se gătească.
- Scot miezul de la vânătă și adaug compoziția de carne gătită anterior. Deasupra punem și cașcaval ras, în prealabil și acum merg la cuptor pentru 10-15 minute.
- Decorăm cu verdeață proaspătă. Ia să vedem! Doamne, ce bine arată!”, a explicat Chef Ștefan Popescu, pas cu pas, în filmulețul postat pe contul său de TikTok.