Chef Ștefan Popescu a împărtășit cu urmăritorii săi de pe TikTok, câteva trucuri pentru a putea pregăti un delicios mic dejun.
Chef Ștefan Popescu obișnuiește să dezvăluie mici secrete de bucătărie cu urmăritorii săi de pe TikTok, oferindu-le astfel nenumărate rețete noi de încercat. Astfel, de această dată, în cursul zilei de ieri, a împărtășit în mediul online câteva trucuri și sfaturi pentru ca toată lumea să poată pregăti un mic dejun pe care să îl savureze dis-de-dimineață. Cu doar câteva ingrediente pe care cu siguranță le ai în casă, pregătești într-un timp rapid această rețetă fresh, rețetă pe care a postat-o celebrul bucătar pe contul său de TikTok.
Mic dejun, pregătit de Chef Ștefan Popescu
"Te-ai săturat de omletă în fiecare dimineață? Încearcă această rețetă! Un mic dejun care arată fancy, dar e super simplu de făcut!", a menționat Chef Ștefan Popescu, în descrierea rețetei postate pe contul său de TikTok.
Ingrediente
- 2 felii de pâine
- ouă poșate,
- sos olandez
- un avocado
- sare
- zeama de lămâie
- piper negru
- un pic de chili
Mod de preparare
- “Începem prin a tăia 2 felii de pâine. Hm… ce bine arată! Pâinea se rumenește în tigaie.
- Am pâinea gata, ouăle poșate, sosul olandez, un avocado, un cuțit, tăiem, desfacem, se scoate miezul, multa sare, zeama de lămâie, furculiță și zdrobim.
- Luăm pâinea, avocado zdrobit cu furculița, oul poșat, mai pun un pic de sare, piper negru și sosul olandez. Un pic de chili și gata!”, a explicat Chef Ștefan Popescu, pas cu pas, în filmulețul postat pe contul său de TikTok.
Pentru a prepara ouăle poșate, nu trebuie decât să le spargeți într-un bol, pentru a vă asigura că gălbenușul rămâne întreg înainte de a-l pune în apă, să aveți o oală cu apă fierbinte, dar nu ajunsă încă la punctul de fierbere, în care adăugați și puțin oțet și sare, formați un vârtej și puneți ouăle, rând pe rând, iar când sunt gata, se scot pe o hârtie de bucătărie.
Pentru a prepara sosul olandez, veți avea nevoie de o oală în care ați pus apă fierbinte, dar și un bol de inox deasupra, urmând să adăugați în el 2 gălbenușuri de ou și să le bateți bine cu telul. Adăugați apoi o lingură de reducție de vin alb, un vârf de sare, puțin piper și oțet, amestecați bine până se încorporează toate ingredientele, apoi luați bolul de pe foc și adăugați puțin unt clarificat.