Secretul lui chef Ștefan Popescu pentru ouăle poșate. „Foarte important este că ouăle trebuie întâi sparte și puse într-un vas.”

Secretul lui chef Ștefan Popescu pentru ouăle poșate. „Foarte important este că ouăle trebuie întâi sparte și puse într-un vas.”
Secretul lui chef Ștefan Popescu pentru ouăle poșate. „Foarte important este că ouăle trebuie întâi sparte și puse într-un vas.”

Chef Ștefan Popescu a explicat, pas cu pas, cum pregătește ouăle poșate și care este secretul pentru ele.

Chef Ștefan Popescu este un cunoscut bucătar român, unul dintre cei mai apreciați și de la o emisiune cu profil culinar, iar acesta este activ inclusiv pe rețelele de socializare, acolo unde împărtășește numeroase rețete. După ce a absolvit liceul cu profil tehnico-mecanic și a urmat stagiul militar, și-a găsit și pasiunea pentru bucătărie în momentul în care a fost plecat în Marea Britanie. După ce s-a întors, a ocupat funcții importante ca bucătar, iar de atunci reușește, atât în restaurante, cât și în mediul online, să inspire pe toți cei care își doresc un preparat inedit în farfurie.

Cum realizează chef Ștefan Popescu ouăle poșate?

Citește și: Ciocolată Dubai, desertul aflat pe buzele tuturor, rețeta pregătită de chef Ștefan Popescu. “Te așteptai să fie chiar așa de simplu de făcut?”

Citește și: Paste cu brânză feta, roșii cherry și busuioc, la cuptor, rețeta pregătită de chef Ștefan Popescu. “Punem busuioc deasupra. Să gustăm aceste paste minunate, fantastice, extraordinare.”

Secretul pe care l-a dezvăluit de această dată este legat de ouăle poșate, perfecte pentru un mic dejun sănătos, rapid, care poate fi combinat și cu alte alimente.

Un aspect extrem de important în momentul în care face ouăle poșate este să le spargem pentru început într-un bol, deoarece, dacă le dăm drumul în apă, gălbenușul s-ar putea sparge. Adaugă sare, oțet, iar la fel de important este să realizeze cu telul un vârtej pentru că albușul să stea în jurul gălbenușului. Apa nu trebuie să fiarbă, ci să rămână la 90 de grade, până la punctul de fierbere.
După ce oul este gata, este scos pe prosop de hârtie. Ouăle trebuie să fie proaspete în momentul în care sunt gătite.

Citește și: ȘOC în „Casa iubirii”! Moldo riscă ELIMINAREA! De necrezut ce reacție are Kira: „Ne despărțim...”- kanald.ro

Citește și: Profesoară de 31 de ani, înjunghiată mortal de un elev din clasa a VIII-a! Un copil de numai 4 anișori a rămas acum orfan- stirilekanald.ro

Cum se fac ouăle poșate? Nu este greu. Este foarte ușor. Foarte important este ca ouăle poșate trebuie întâi sparte și puse într-un vas. De ce? Pentru că în momentul când îl spargi deasupra apei, s-ar putea să se crape și să se spargă gălbenușul. Îți trebuie o oală cu apă fierbinte, oțet. Oțetul ajută la coagularea albușului de ou. Sare. Foarte important este să faceți un vârtej cu telul pentru că, în felul acesta, albușul se duce în jurul gălbenușului, să fie compact.

Facem vârtej și punem oul. Apa nu trebuie să fiarbă, trebuie să stea în 90 de grade, până la punctul de fierbere. Important la ouăle poșate este să fie cât mai proaspete. Dacă este vechi, nu o să vă iasă. Îl scot și îl pun pe hârtie absorbantă.”, a povestit chef Ștefan Popescu.



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Care este secretul lui Chef Ștefan Popescu, pentru pulpele de rață pe varză călită? "Foarte important, în prima etapă a rețetei, este să marinăm pulpa de rață!"

Cine este prietena ta cea mai bună, în funcție de zodie

Veștile de care românii se temeau! Legea tocmai a fost publicată în Monitorul Oficial. Taxele și impozitele vor exploda începând cu ianuarie 2026

Moldo face o MĂRTURISIRE INCENDIARĂ în faţa prezentatoarei TV, dezvăluind totul despre Ahmed și Veronica. Secretul lor a ieșit la iveală sub privirile tuturor, iar reacţiile din platou sunt DE NECREZUT. Andreea Mantea: "Care este scuza?" 

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Sâmbătă, de la ora 14:45, la ”ROventura”, călătorie de neuitat pe plaiuri vrâncene

Tragedie într-o școală din Rusia. Un elev de 10 ani a fost ucis de un coleg de 15 ani. Criminalul a filmat atacul


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies