Chef Ștefan Popescu a explicat cum pregătește cornulețele cu ciocolată.
Chef Ștefan Popescu este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din țară, prezent și în cadrul unei emisiuni culinare, în calitate de jurat. Reușește mereu să surprindă pe toți cei care îl urmăresc cu preparate inedite și transformă farfuriile în adevărate opere de artă. A trecut de la cariera militară, la bucătărie, iar acesta a ajuns să ducă mai departe toate lucrurile învățate în Anglia, acolo unde a deprins tainele bucătăriei. De la mâncăruri simple, la complicate, exotice sau tradiționale, bucătarul reușește să realizeze adevărate opere de artă în farfurie, pentru toți cei care îl urmăresc și care vor să afle ce să facă pentru a petrece cât mai puțin timp în bucătărie.
Cum pregătește chef Ștefan Popescu cornulețele de casă, cu cremă de ciocolată?
De această dată, bucătarul a împărtășit secretul pentru cornulețe fragede, pregătite acasă, iar cel mai important element este chiar aluatul, realizat din făină, drojdie și lapte cald. Laptele nu trebuie să fie fierbinte pentru a nu tăia din drojdie.
Aluatul trebuie să stea la dospit timp de o oră, iar fâșiile sunt unse cu unt și rulate. Se taie aluatul sub formă de triunghiuri, iar ulterior acestea sunt umplute cu cremă de ciocolată și băgate la cuptor.
Citește și: VIDEO Dezastru pe autostradă! 13 persoane au murit și peste 150 au fost rănite- stirilekanald.ro
- Ingrediente:
- Drojdie
- Lapte călduț
- Zahăr
- Făină
- Zahăr vanilat
- Gălbenușuri
- Cremă de ciocolată
„ Nu mai cumpăra cornulețe, nu le mai lua din magazin, gata.