Chef Ștefan Popescu a împărtășit cu urmăritorii săi de pe TikTok, câteva trucuri pentru a putea pregăti o mâncare de cartofi cu afumătură.
Chef Ștefan Popescu obișnuiește să dezvăluie mici secrete de bucătărie cu urmăritorii săi de pe TikTok, oferindu-le astfel nenumărate rețete noi de încercat. Astfel, de această dată, recent a împărtășit în mediul online câteva trucuri și sfaturi pentru ca toată lumea să poată pregăti o mâncare de cartofi cu afumătură, fie că alegi să adaugi coaste de porc afumate, cârnați sau ambele. Rețeta este una ușor de realizat, cu doar câteva ingrediente necesare, iar la final, te vei putea bucura de o mâncărică cu un gust... ca la bunica acasă, rețeta pe care a postat-o pe contul său de TikTok.
Mâncare de cartofi cu afumătură, pregătită de Chef Ștefan Popescu
"Mâncare de cartofi cu afumătură. Nu e nimic complicat, dar e făcut cu suflet. Știi genul ăla de mâncare pe care n-o uiți? Asta e!", a menționat Chef Ștefan Popescu, în descrierea rețetei postate pe contul său de TikTok.
Ingrediente
- o ceapă roșie, tăiată mărunt
- un morcov, tăiat cubulețe
- 2 căței de usturoi, tăiați mărunt
- un ardei gras roșu, tăiat cubulețe
- coaste de porc afumate
- cârnați afumați, tăiați în porțiuni mai medii
- cartofi, tăiați cuburi
- boia
- sare
- pastă de roșii
- pătrunjel
Mod de preparare
- “Fac mâncare de cartofi, cu cărniță și cu ceapă și cu usturoi, dar haideți să începem!
- Tăiem o ceapă roșie mărunt, un morcov cubulețe, mărunt și 2 căței de usturoi, un ardei gras roșu, cubulețe, la fel.
- Voi folosi coaste de porc afumate, dar dacă nu vreți coastele, puteți să folosiți doar cârnați afumați, tăiați în porțiuni mai medii, și cartofii îi tăiem cuburi.
- Într-o oală punem ulei, rumenim întâi morcovii, apoi ceapa, la fel, un minut. Punem și ardeiul, usturoiul.
- Eu vă învăț cum să faceți o mâncare bună, cu usturoi!
- Adăugăm și coastele afumate și cârnații. Acum lăsăm să se rumenească câteva minute.
- S-au rumenit bine, bine legumele. Chiar miroase bine de tot!
- Adăugăm acum și apă în oală și cartofii. Condimentăm cu un pic de boia, sare. Lăsăm să fiarbă acum 30-20 de minute.
- Mâncărica mea de cartofi este gata! A stat aproximativ o oră pe plită, între timp am pus și pastă de roșii, iar la final pătrunjel.
- Gata! Ca la bunica acasă, este gata!”, a explicat Chef Ștefan Popescu, pas cu pas, în filmulețul postat pe contul său de TikTok.