Secretul lui chef Ștefan Popescu pentru cei mai buni bagels de casă. Vei obține un aluat pufos! „În felul ăsta se eliberează glutenul.”

Secretul lui chef Ștefan Popescu pentru cei mai buni bagels de casă. Vei obține un aluat pufos! „În felul ăsta se eliberează glutenul.”
Secretul lui chef Ștefan Popescu pentru cei mai buni bagels de casă. Vei obține un aluat pufos! „În felul ăsta se eliberează glutenul.”

Chef Ștefan Popescu și-a dezvăluit rețeta delicioasă de bagels de casă.

Chef Ștefan Popescu se numără, fără doar și poate, printre cei mai îndrăgiți bucătari din țara noastră. De această dată, bucătarul a postat în mediul online o rețetă simplă și gustoasă de bagels de casă. Iată care sunt pașii!

Secretul lui chef Ștefan Popescu pentru cei mai buni bagels de casă

Citește și: Care este secretul lui Chef Ștefan Popescu, pentru celebrele paste ale lui Gigi Hadid? "Măi Gigi, să știi că rețeta ta este bună!"

Secretul lui chef Ștefan Popescu pentru cei mai buni bagels de casă[Sursa foto: freepik]

Citește și: Șnițel de pui crocant, cu maioneză de casă, rețeta pregătită de chef Ștefan Popescu: „Micul meu secret. Face minuni.”

Ingrediente pentru 8 bucăți:

  • 500 g făină albă tip 650
  • 300 ml apă călduță
  • 7 g drojdie uscată
  • 1 lingura zahăr
  • 1 linguriță sare
  • 1 lingură bicarbonat de sodiu
  • 2 linguri zahăr brun

Pentru început, chef Ștefan Popescu prepară o maia din apă călduță, drojdie și zahăr, apoi adaugă făină, sare și puțin zahăr.

Ulterior, frământă totul pentru 15 minute. Aluatul se modelează, se fierbe 50-60 de secunde în apă cu bicarbonat și zahăr, se unge cu ou, se presară semințe și se coace la 210°C. Secretul acestuia pentru cei mai buni bagels este frământarea aluatului timp de 15 minute pentru a elibera glutenul.

„Pentru aluatul de astăzi avem nevoie de maia. Maiaua se face cu apă călduță, drojdie și o lingură de zahăr.

Acoperim vasul și îl pun la cald până crește drojdia, să facă spumă de cel puțin două degete. Folosim făină de 650, sare, mai pun o linguriță de zahăr sau două. Amestec făina cu zahărul și cu sarea, apoi o torn. Foarte important să stea la frământat 15 minute pentru ca in felul ăsta se eliberează glutenul. Glutenul nu exista in faina, el se eliberează atunci când a dat de apa si faina, si e frământat.
Facem gaurica ca la papanași. Ca covrigul sa fie perfect, trebuie fiert in apa cu bicarbonat si zahăr. 50-60 de secunde pe o parte si la fel pe cealaltă. Dăm cu ou pe bagel, o să pun deasupra un mix de semințe, mac, susan și floarea-soarelui. Acum bag la cuptor la 210°C. Acești bagels poți sa ii umpli cu orice vrei tu, eu astăzi am ales sa ii umplu cu o crema de brânză cu iaurt și lămâie, rucola si somon afumat”
, a explicat bucătarul.



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Care este secretul lui Chef Ștefan Popescu, pentru celebrele paste ale lui Gigi Hadid? "Măi Gigi, să știi că rețeta ta este bună!"

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Când a murit, de fapt, Ștefania Szabo? Rezultatele autopsiei răstoarnă ancheta în cazul decesului subit al doctoriței

CE LE-A SPUS anchetatorilor tânărul care și-a ucis tatăl cu 18 lovituri de cuțit i-a cutremurat. Motivul din spatele tragediei care zguduie Bucureștiul e greu de crezut și șochează. Nimeni nu se aștepta ca gestul său să ajungă atât de departe

Cum arată bradul spectaculos împodobit de Monica Gabor și fiica ei, Irina Columbeanu. Cele două se pregătesc de sărbători

El a fost și va rămâne marea iubire a celebrei Hande Ataizi, care joacă rolul Cana în serialul "Fata de la fereastră"! Iată cu cine a fost căsătorită îndrăgita actriță

ALERTĂ NASA! Un obiect misterios ce seamănă cu o navă spațială se îndreaptă cu o viteză orbitoare spre Pământ și pare "să emită periodic jeturi de gaz și praf"


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies