Află din rândurile de mai jos care este secretul celui mai bun ostropel de pui cu mămăligă, dezvăluit de chef Ștefan Popescu!
Chef Ștefan Popescu este unul dintre cei mai carismatici bucătari din țara noastră. Recent, bucătarul a dezvăluit într-un videoclip publicat pe pagina sa de TikTok, care sunt secretele unui ostropel perfect, preparat ca la bunica.
Rețeta lui chef Ștefan Popescu de ostropel de pui cu mămăligă
Ingrediente
- 1 kg pui (pulpe,ciocănele)
- 2 cepe medii tocate fin
- 5–6 căței usturoi, pisați
- 400 g roșii în suc propriu
- 2 linguri pastă de roșii
- 50 ml ulei
- 200 ml supă de pui
- 1 lingură făină
- 1 linguriță zahăr
- sare, piper după gust
- 1 frunză dafin
- 1 legătură pătrunjel verde, tocat
Mod de preparare
Bucătarul a dezvăluit un mic truc cu care reușește să taie aciditatea roșiilor, anume adăugarea unei cantități mici de zahăr. De asemenea, atunci când prepară ostropel, adaugă supă de pui sau de legume în loc de apă. Mai mult decât atât, pentru ca gospodinele să obțină o textură perfectă a sosului, el a menționat că recomandă amestecarea făinii cu apă, care va îngroșa compoziția exact cât trebuie.
„Îți arăt secretul unui ostropel ca la bunica. Punem ulei de floarea soarelui, întâi rumenim puiul. Ostropelul poți să îl faci și cu carne de porc și pui, chiar și cu vită. Usturoiul este o artă să-l toci, punem și ceapa. Pentru cel mai bun ostropel din lume trebuie să folosiți roșii de la mama. Zahăr, tăiem aciditatea roșiilor. Sare, piper, frec făina cu apă ca să îngroșăm sosul.