Care este secretul lui chef Ștefan Popescu pentru ostropel de pui cu mămăligă ca la bunica: „Nu pune apă direct!”

Care este secretul lui chef Ștefan Popescu pentru ostropel de pui cu mămăligă ca la bunica: „Nu pune apă direct!”
Care este secretul lui chef Ștefan Popescu pentru ostropel de pui cu mămăligă ca la bunica: „Nu pune apă direct!”

Află din rândurile de mai jos care este secretul celui mai bun ostropel de pui cu mămăligă, dezvăluit de chef Ștefan Popescu!

Chef Ștefan Popescu este unul dintre cei mai carismatici bucătari din țara noastră. Recent, bucătarul a dezvăluit într-un videoclip publicat pe pagina sa de TikTok, care sunt secretele unui ostropel perfect, preparat ca la bunica.

Rețeta lui chef Ștefan Popescu de ostropel de pui cu mămăligă 

Citește și: Secretul lui chef Ștefan Popescu pentru cei mai buni bagels de casă. Vei obține un aluat pufos! „În felul ăsta se eliberează glutenul.”

Citește și: Care este secretul lui Chef Ștefan Popescu, pentru dovleceii pane serviți cu mujdei de usturoi? "Este o rețetă care-mi aduce aminte de bunica foarte mult!"

Ingrediente

  • 1 kg pui (pulpe,ciocănele)
  • 2 cepe medii tocate fin
  • 5–6 căței usturoi, pisați
  • 400 g roșii în suc propriu
  • 2 linguri pastă de roșii
  • 50 ml ulei
  • 200 ml supă de pui
  • 1 lingură făină
  • 1 linguriță zahăr
  • sare, piper după gust
  • 1 frunză dafin
  • 1 legătură pătrunjel verde, tocat

Mod de preparare

Bucătarul a dezvăluit un mic truc cu care reușește să taie aciditatea roșiilor, anume adăugarea unei cantități mici de zahăr. De asemenea, atunci când prepară ostropel, adaugă supă de pui sau de legume în loc de apă. Mai mult decât atât, pentru ca gospodinele să obțină o textură perfectă a sosului, el a menționat că recomandă amestecarea făinii cu apă, care va îngroșa compoziția exact cât trebuie.

„Îți arăt secretul unui ostropel ca la bunica. Punem ulei de floarea soarelui, întâi rumenim puiul. Ostropelul poți să îl faci și cu carne de porc și pui, chiar și cu vită. Usturoiul este o artă să-l toci, punem și ceapa. Pentru cel mai bun ostropel din lume trebuie să folosiți roșii de la mama. Zahăr, tăiem aciditatea roșiilor. Sare, piper, frec făina cu apă ca să îngroșăm sosul.

Un alt secret de-al meu este să pui supă de pui sau supă de legume. Nu pune apă direct pentru că nu dă gustul ăla bun, ăsta îl face să fie gustul bun. Acum este momentul să punem ciocănele de pui în sos. Mamă, ce bine arată! Ostropelul este gata, și îi șade bine cu o mămăligă. Dar îi mai șade bine și cu un piure de cartofi, dar astăzi e ziua mămăligii”, a explicat chef Ștefan Popescu.



Citește și:

Mușcătura de purice. Cum să o recunoaștem și să o tratăm corect

Care este secretul lui Chef Ștefan Popescu, pentru dovleceii pane serviți cu mujdei de usturoi? "Este o rețetă care-mi aduce aminte de bunica foarte mult!"

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Fiica lui Horia Moculescu, anunț de ultimă oră! Din păcate, e adevărat: „Tata...”

Igor Cuciuc, neputincios fără ajutorul lui Nicolae Botgros. CE A RECUNOSCUT în fața tuturor: "Am plâns împreună". După toate acuzațiile publice care au zdrobit familia dirijorului, nimeni NU credea că se va întâmpla asta: "Am hotărât să..."

VIDEO Ultimele imagini cu Ștefania Szabo în viață, doctorița moartă în Spitalul din Buzău. Scandalul în care a fost implicată înainte să moară

Bianca fierbe de gelozie din cauza Corinei și a lui Robert! De necrezut ce a putut să facă concurentul din „Casa iubirii”: „Este o fată frumoasă”

Anunțul momentului pentru românii care vor credite!


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies