Tort de bezea. Rețeta cu care nu dai greș


Tortul de bezea este unul dintre cele mai rafinate deserturi pe care e poți prepara acasă. Cu această rețetă nu ai cum să dai greș niciodată. Este mult prea gustos ca să fie refuzat de cineva.


In articol:

Torturile de bezea, cunoscute și sub numele de torturi Pavlova, sunt absolut delicioase. Chiar dacă durează mai mult pentru a pregăti un astfel de desert, trebuie să recunoaștem că merită tot efortul.

Tortul de bezea, cel mai bun desert pregătit acasă

Este week-end și vreți să faceți un desert delicios, cu care să vă impresionați persoanele dragi? Încercați un tort de bezea. Nu vă panicați, sună sofisticat, dar nu este atât de complicat pe cât pare.

Tortul de bezea se face repede, doar că durează mai mult coacerea lui. În plus, este un desert cu care puteți să vă jucați, în funcție de preferințele fiecăruia. Asta înseamnă că blaturile de bezea se pot umple cu orice doriți dumneavoastră, de la ciocolată, la frișcă sau cremă de vanilie cu fructe.

tort de bezea
Tortul de bezea poate avea umplutură de ciocolată, de frișcă, de vanilie sau de fructe
Noi v-am pregătit pentru astăzi rețeta pentru tortul de bezea cu ciocolată, care este irezistibil. Iată ingredientele de care aveți nevoie:

pentru foile de bezea

  • 8 albușuri
  • 500 g zahăr
  • o linguriță de zeamă de lămâie
  • un praf de sare

pentru cremă

  • 6 ouă
  • 12 linguri de zahăr
  • 50 g cacao
  • 250 g unt
  • două fiole esență de rom

Cum se prepară tortul de bezea

Fiind vorba despre bezea, în primul rând trebuie să încălziți cuptorul la 125 de grade Celsius. Albușurile se bat spumă cu un praf de sare. Zahărul se adaugă puțin câte puțin, în timp ce mixați albușurile în continuare. În același timp, puneți și zeama de lămâie.

La final, trebuie să aveți o compoziție care stă pe mixer și nu cade atunci când întoarceți vasul invers. De asemenea, zahărul trebuie să fie topit în totalitate. Veți avea nevoie de trei tăvi tapetate cu hârtie de copt.

Desenați pe fiecare hârtie un cerc și turnați bezea doar în locul respectiv. Nivelați foarte bine cu o spatulă cercurile, înainte de a le băga la cuptor. Blaturile de bezea vor fi coapte după o oră și jumătate sau chiar două ore. Aveți grijă că după primele 30 de minute, trebuie să deschideți puțin ușa cuptorului și să o lăsați așa până la final.

Între timp, puteți să pregătiți crema de ciocolată. Mixați foarte bine ouăle întregi cu zahărul și după aceea le puneți pe baie de aburi. În timpul acesta, mixați în continuare, până când compoziția se va îngroșa.

Cacaoa se pune puțin câte puțin, în timp ce amestecați. Crema trebuie lăsată să se răcească. Mixați untul până obțineți o spumă și adăugați esența de rom. Peste acest amestec turnați compoziția de ouă și mixați foarte bine. Rezultatul final trebuie să fie o cremă pufoasă.

tort de bezea
Ciocolata neagră se potrivește de minune cu tortul de bezea
După aceea, începeți să asamblați tortul de bezea. Puneți cremă între fiecare foaie de blat, dar și deasupra tortului. Încercați să și îmbrăcați puțin tortul cu cremă, dar să nu apăsați pe foi, pentru că se vor rupe.

Puteți orna tortul cu fructe, cu bucăți de ciocolată albă sau neagră sau chiar și cu puțină frișcă. 


Abonează-te pe

Citește și:

Pepe, mesaj surprinzător pentru Raluca Pastramă: "Aş vrea să te iert că ai plecat..."

Am aflat răspunsul! Cine crezi că are salariul mai mare, Andreea Esca sau Dan Negru?

Bianca Comănici de la "Puterea Dragostei", declaraţii şocante despre primul ei iubit: „Un copil manipulat..."

Horoscop zilnic miercuri, 2 decembrie 2020. Nativii zodiei Fecioară primesc vești bune pe toate planurile!

Traficul va fi restricționat pentru repetiția și ceremonia oficială de Ziua Națională. Pe unde se va circula în București

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei

Noul simptom al COVID-19, ”happy hypoxia”, face tot mai multe victime. Cum se manifestă?

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri