Rețetă de prăjitură cu mascarpone și bucăți zemoase de ananas


Rețetă de prăjitură cu mascarpone și bucăți zemoase de ananas

Prăjitura cu mascarpone și ananas este fină, delicioasă și ușor de preparat. Rețeta este una extrem de simplă.


In articol:

Vreți să preparați o prăjitură rafinată, cremoasă și dulce-acrișoară? Încercați prăjitura cu mascarpone și ananas. Nu o să regretați!

Prăjitura cu mascarpone și ananas, un desert rafinat

Astăzi ne-am gândit să vă dezvăluim o rețetă perfectă pentru ocazii speciale, dar și pentru a-i îndulci pe cei dragi la final de săptămână.

Este vorba despre prăjitura cu mascarpone și ananas, un răsfăț dulce, cremos și aromat.

Este o rețetă foarte simplă, pe care o veți prepara în mai puțin de o oră. Prăjitura are un blat pufos, vanilat, o cremă fină și delicioasă și multă frișcă deasupra.

Ingrediente pentru blat:

  • 6 ouă
  • 150 gr de zahăr
  • 8 linguri de făină
  • jumătate de plic praf de copt
  • 40 ml
    ulei
  • 30 ml de apă
  • un plic de zahăr vanilat

Ingrediente pentru cremă:

  • 250 gr. mascarpone
  • 250 gr. ciocolată albă
  • ananas din compot

Ingrediente pentru însiropat blatul:

  • zeama de la un compot de ananas

Ingrediente pentru ornat:

  • 200 ml smântână pentru frișcă
  • ananas din compot
  • 30 gr ciocolată albă răzuită

Cum se prepară prăjitura cu mascarpone și ananas

Separați albușurile de gălbenușuri. Gălbenușurile se freacă bine cu ulei, iar albușurile se bat spumă, cu un praf de sare. După ce se întăresc, adăugați treptat apa, în timp ce mixați în continuare.

Apoi puneți și zahărul și zahărul vanilat, puțin câte puțin, și de asemenea mixați în continuare. Trebuie să obțineți o spumă tare și lucioasă, ca de bezea, care să nu cadă, dacă întoarceți castronul invers.

După aceea, turnați gălbenușurile frecate cu ulei peste spuma de albușuri și amestecați cu o spatulă.

Făina se amestecă bine cu praful de copt și se toarnă în ploaie peste compoziția de ouă.

Aluatul obținut se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se bagă în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 25 de minute.

Lăsați blatul să se răcească și apoi îl tăiați pe jumătate, pe lung. Între timp, vă apucați de preparat crema.
Pentru asta, topiți ciocolata pe baie de aburi, după care o amestecați cu mascarpone.

Lăsați crema să se răcească în frigider. Pe o tavă, începeți să asamblați prăjitura. Puneți prima foaie de blat, o însiropați cu siropul din compotul de ananas, iar apoi puneți crema de mascarpone și ciocolată și nivelați frumos.

Deasupra cremei, puneți bucăți de ananas, bine stoarse și tăiate mai mărunt. Așezați și a doua foaie de blat, pe care, de asemenea, o veți însiropa cu suc de ananas.

Mixați bine smântâna pentru frișcă și apoi o adăugați peste a doua foaie de blat. Deasupra ornați cu bucățele de ananas și cu ciocolată albă răzuită.


Abonează-te pe

Citește și:

Elizabeth Lail și Nieku Manshadi s-au căsătorit!

Cuplu BOMBĂ în România! S-au COMBINAT în secret, dar pozele i-au dat de gol

Cine este soția lui Cove. Cum a cunoscut-o prezentatorul și cu ce se ocupă aceasta

Sorin Pușcașu, ieșire furibundă la adresa lui Albert Oprea la Survivor România!

Ștefan Ciuculescu și Cucu, noi conflicte la Survivor România!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Beauty

Cum aplici corect anticearcănul. 5 greșeli frecvente

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri