Prăjitura Pavlova: rețetă, ingrediente, mod de preparare


Prăjitura Pavlova: rețetă, ingrediente, mod de preparare

Prăjitura Pavlova este raiul deserturilor! Rețeta nu este deloc grea și nici nu aveți nevoie de prea multe ingrediente.


In articol:

Râuri de spumă aromată și gustul dulce-acrișor al fructelor fac din prăjitura Pavlova o adevărată tentație, căreia nimeni nu-i poate rezista.

Pavlova, o nebunie de prăjitură

Dacă nu ați gustat până acum din prăjitura Pavlova, nu mai pierdeți timpul! Este un desert pe care chiar este păcat să nu-l încercați, măcar o dată în viață.

Oricum, după ce veți lua o gură din această prăjitură, vă garantăm că o să vă îndrăgostiți iremediabil de gustul ei. Nu este o simplă prăjitură, ci un vulcan de arome.

Multă spumă pufoasă de frișcă în interior, o crustă crocantă de bezea la exterior și această operă de artă este finalizată cu delicatețea fructelor.

Puteți folosi căpșuni, kiwi, fructe de pădure, fructul pasiunii sau de ce nu, chiar și ciocolată. Pavlova

este o prăjitură care îi poartă numele celebrei balerine Ana Pavlova. Un cofetar a făcut acest desert fin în cinstea balerinei, dar nu se știe încă dacă prăjitura este originară din Australia sau din Noua Zeelandă.

Ingrediente:

  • 4 albușuri
  • un praf de sare
  • 160 de grame de zahăr
  • un plic de zahăr vanilat
  • două linguri de oțet
  • 20 de grame de amidon de porumb
  • 700 gr smântână pentru frișcă
  • doua linguri de zahăr pudră vanilat
  • fructe (căpșuni, kiwi, piersici, zmeură)

Cum se prepară prăjitura Pavlova

Bateți albușurile spumă, cu un praf de sare. Când vedeți că albușurile și-au mărit considerabil volumul, începeți să adăugați zahărul și zahărul vanilat, puțin câte puțin, în timp ce mixați în continuare.

Trebuie să obțineți o sumă lucioasă și tare, care să nu cadă atunci când întoarceți castronul invers.

Apoi adăugați și oțetul și mixați, până când zahărul va fi dizolvat în totalitate.

La final, puneți și amidonul și amestecați bine, tot cu mixerul.

Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, trasați un cerc, în care veți turna bezeaua. Băgați tava în cuptorul preîncălzit la 120 de grade, pentru o oră și jumătate. Ideal este să porniți și ventilația cuptorului, pentru ca bezeaua să se usuce mai bine.

Apoi lăsați blatul de bezea să se răcească și între timp, pregătiți frișca.

Bateți foarte bine smântâna pentru frișcă, apoi îi adăugați și zahărul pudră vanilat și mixați în continuare, până obțineți o frișcă tare. Turnați frișca peste blatul rece și nivelați frumos, după care băgați prăjitura în frigider, pentru cel puțin două ore.

La final, ornați prăjitura Pavlova, în funcție de imaginația fiecăruia. Puneți fructe, bucățele de ciocolată, sos de ciocolată sau sos de fructe.


Abonează-te pe

Citește și:

Horoscop LEU octombrie 2021. Nativii zodiei Leu se mută în casa nouă!

Emma Răducanu are un IUBIT celebru! Detalii picante despre idila lor

NOUTATE: Cine este IOANA FILIMON. Biografia concurentei de la Bravo ai stil! Celebrities

DESCOPERĂ: Cine este ANDA ADAM, noua concurenta de la Bravo ai Stil! Celebrities

DESCOPERĂ: Cine este Ruxi (Roxana Erdei). Biografia concurentei de la Bravo ai stil! Celebrities

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei

Aproape 18.000 de elevi nu se vor mai duce fizic la școală din cauza infectărilor Covid-19. Ce spune Sorin Cîmpeanu

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri