Spaghetele cu chifteluțe se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Spaghete cu chifteluțe.
Rețetă de Spaghete cu chifteluțe
Rețeta delicioasă de Spaghete cu chifteluțe, absolut minunate, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Spaghete cu chifteluțe este de 30 de minute
Timp de preparare – 30 de minute
Timp total – o ora
Rețeta de Spaghete cu chifteluțe este pentru 4 persoane
Ingrediente – Spaghete cu chifteluțe
- 500 g spaghete
- 250 g carne tocată de vită sau de porc
- 100 g parmezan
- 100 g miez de pâine
- 1 legătură de pătrunjel
- 2 ouă, la temperatura camerei
- 50 ml ulei de măsline
- 5 căței de usturoi
- 2 cepe
- 800 g roșii pasate
- frunze de busuioc
- Un praf de nucșoară rasă
- sare
- piper negru măcinat
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Citește și: Dentistul care și-a otrăvit soția cu venin de șarpe a primit o veste teribilă după gratii- stirilekanald.ro
Citește și: Tort de morcovi cu glazură de cremă de brânză. Un desert mai sănătos!
Mod de preparare- Spaghete cu chifteluțe
- În primul și-n primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de spaghete cu chifteluțe, este să începeți prin a prepara sosul. Așadar, tot ce trebuie să facem este să aducem o tigaie de dimensiuni mai mari și adâncă, în care vom încinge uleiul de măsline, pe aragaz, la foc mediu.
- În acest timp, ne vom ocupa și de carne, motiv pentru care, într-un bol de dimensiuni mai mari, o vom amesteca, alături de parmezanul răzuit în prealabil, cățeii de usturoi zdrobiți, pâinea pe care am dat-o prin mașina de tocat, în prealabil, dar și alături de 2 ouă întreg, la temperatura camerei și pătrunjelul. Tot conținutul se asezonează cu sare și piper negru măcinat, un praf de nucșoară, ingrediente pe care le vom omogeniza bine de tot.
- În continuare, este nevoie să ne umezim mâinile, pentru a începe să formăm mici bile din compoziție, pe care le vom așeza pe o suprafață plată, pentru a le înfolia și introduce la frigider, timp de aproximativ 20 de minute.
- După acest interval de timp, se adaugă chifteluțele în sos, se mărește puțin focul, până începe să dea în clocot, apoi îl reducem la mic și acoperim tigaia cu un capac, pentru a găti chifteluțele, pentru încă 20 de minute.
- În acest timp, vom fierbe spaghetele într-o oală de dimensiuni mai mari, în care am adăugat apă și sare, și le vom fierbe conform instrucțiunilor de pe ambalaj. După acest interval de timp, și chifteluțele sunt gata, dar și sosul, pe care le asezonăm cu sare și piper negru măcinat, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Ravioli cu ciuperci. Preparați în casă, cu un gust delicios!