Mousse în trei culori. Descoperă echilibrul perfect de dulce și cremos!

retete de gustare

Mousse în trei culori

Mousse-ul în trei culori se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de mousse în trei culori. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cel mai gustos mousse în trei culori, preparat așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Mousse în trei culori

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Sandwich-uri croissant cu ou poșat servite cu salată. O idee excelentă și apetisantă de mic-dejun!

Mousse în trei culori[Sursa foto: freepik]

Citește și: Mini Pavlova cu cremă de frișcă și fructe proaspete. Perfectă pentru o gustare rapidă!

Timp de preparare- o ora

Timp total- 2 ore

Rețeta este pentru 4 persoane

mousse in trei culori
Mousse în trei culori[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

Ingrediente pentru mousse de ciocolată neagră:
- 150 g de ciocolată neagră
- 250 ml de smântână pentru frișcă
- 2 linguri de zahăr pudră
- 3 ouă (separate albușurile de gălbenușuri)

Ingrediente pentru mousse de ciocolată cu lapte:
- 150 g de ciocolată cu lapte
- 250 ml de smântână pentru frișcă 
- 2 linguri de zahăr pudră
- 3 ouă (separate albușurile de gălbenușuri)

mousse
Mousse în trei culori[Sursa foto: freepik]

Ingrediente pentru mousse de ciocolată albă:
- 150 g de ciocolată albă
- 250 ml de smântână pentru frișcă 
- 2 linguri de zahăr pudră
- 3 ouă (separate albușurile de gălbenușuri)

Ingrediente pentru decor:
- Ciocolată rasă (neagră, cu lapte sau albă, după preferință)
- Frunze de mentă

Trebuie să știți că această cantitate de ingrediente este suficientă pentru aproximativ 4 persoane, înainte de a începe să o preparăm. Trebuie să dublați cantitatea de ingrediente sau chiar să le triplați dacă doriți o cantitate mai mare. Este timpul să trecem la lucru!

retete pentru desert
Mousse în trei culori[Sursa foto: freepik]

Citește și: Este cod roșu de viscol! Rafale de peste 120 km/h și vizibilitate zero în zonele montane- kanald.ro

Citește și: Crimă șocantă de Crăciun! Un bărbat de 36 de ani, ucis într-un scandal cu peste 20 de persoane. Victima a fost lovită în zona capului de 4 persoane, inclusiv un minor de 14 ani, pe care nu îi cunoștea- stirilekanald.ro

Mod de preparare

  1. Pasul 1. Pregătirea mousse-ului de ciocolată neagră: Topește ciocolata neagră pe bain-marie (baie de aburi) și las-o să se răcească ușor. Bate smântâna pentru frișcă cu zahărul pudră până devine fermă. Încorporează gălbenușurile în ciocolata topită și răcită. Bate albușurile până devin spumă tare. Încorporează cu grijă frișca bătută în amestecul de ciocolată și gălbenușuri. Adaugă treptat albușurile bătute, amestecând ușor pentru a menține textura aerată.

  2. Pasul 2. Pregătirea mousse-ului de ciocolată cu lapte: Vom repeta aceiași pași ca pentru mousse-ul de ciocolată neagră, folosind ciocolată cu lapte în locul celei negre. Prin urmare, vom începe prin a topi ciocolata cu lapte pe bain-marie, pentru ca ulterior să o lăsăm să se răcească. Separat, vom bate smântâna pentru frișcă cu zahărul pudră, urmând să încorporăm gălbenușurile în ciocolata topită. Albușurile le batem și pe ele separat, până devin spumă. Încorporează frișca bătută în amestecul de ciocolată și gălbenușuri, apoi adaugă albușurile, amestecând pentru a menține textura dorită. 

  3. Pasul 3. Pregătirea mousse-ului de ciocolată albă: Exact ca în cazul celorlaltor două mousse-uri, vom repeta pașii, folosind de această dată, ciocolată alba. Topește ciocolata albă și las-o să se răcească. Separat, amestecă smântâna pentru frișcă cu zahărul pudră, iar gălbenușurile se vor încorpora în ciocolată, după ce s-a răcit. Separat batem și albușurile. A venit momentul să încorporăm frișca în ciocolată, dar și alături de albușuri, până obținem mousse-ul dorit.

  4. Pasul 4. Asamblare: Începe cu mousse-ul de ciocolată neagră. Împarte-l uniform în căni și nivelează stratul. Pune cănițele la frigider pentru aproximativ 15-20 de minute pentru a se întări ușor. Adaugă mousse-ul de ciocolată cu lapte peste stratul de ciocolată neagră și nivelează. Pune din nou la frigider pentru 15-20 de minute. Adaugă mousse-ul de ciocolată albă deasupra stratului de ciocolată cu lapte și nivelează. Lasă la frigider pentru cel puțin 2 ore sau până când mousse-ul este bine întărit.

  5. Pasul 5. Decorare: Presară ciocolată rasă deasupra fiecărei căni de mousse. Adaugă câteva frunze de mentă pentru un aspect proaspăt și elegant. Asigură-te că fiecare strat de mousse este ușor întărit înainte de a adăuga următorul strat, pentru a preveni amestecarea culorilor. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

retete de prajituri de casa
Mousse în trei culori[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Mini Pavlova cu cremă de frișcă și fructe proaspete. Perfectă pentru o gustare rapidă!

TEST: Cât de darnic ești? Răspunde doar la aceste întrebări!

Boala cu care a fost diagnosticat Ion Drăgan. Artistul ar fi trecut prin mai multe operații dificile

CINE ESTE PERSOANA care face dezvăluiri sfâșietoare despre Ion Drăgan? Au vorbit cu puțin timp înainte ca artistul să moară... iar acum rupe tăcerea: "Mi-a mărturisit că...". Ca să nu existe loc de interpretări, momentul CONVERSAȚIEI a fost făcut public

Mesajul postat de Oana Lis la aflarea veștii că actrița Brigitte Bardot s-a stins din viață. Ce a făcut Viorel Lis când s-a întâlnit cu ea: „N-a rezistat la așa legendă de femeie.”

Veronica, pe cale să ia o decizie radicală în relația cu Ahmed: „O să pun punct”. Incredibil ce se va întâmpla în „Casa iubirii”, în ediția de sâmbătă, 27 decembrie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

A murit cunoscutul om de afaceri gălățean, Corneliu Istrate


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies