Mini Pavlova cu cremă de frișcă și fructe proaspete. Perfectă pentru o gustare rapidă!

retete de gustare

Mini Pavlova cu cremă de frișcă și fructe proaspete

Mini Pavlova cu cremă de frișcă și fructe proaspete se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de mini Pavlova cu cremă de frișcă și fructe proaspete.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă mini Pavlova cu cremă de frișcă și fructe proaspete, preparata așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Mini Pavlova cu cremă de frișcă și fructe proaspete

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 4 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Rețeta de lasagna cu spanac! Cum gătește chef Roxana Blenche acest preparat: „Este super ușor de făcut și super bun. Este un deliciu și o să vă impresionați toți prietenii și familia.”

Mini Pavlova cu cremă de frișcă și fructe proaspete[Sursa foto: freepik]

Citește și: Praline învelite în fulgi de cocos. O combinație perfectă de texturi!

Timp de preparare- o ora

Timp total- 2 ore

Rețeta este pentru 4 persoane

Mini Pavlova cu cremă de frișcă și fructe proaspete[Sursa foto: freepik]

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Ingrediente

Ingrediente pentru bezea:

- 4 albușuri de ou
- 200 g de zahăr 
- 1 linguriță de oțet alb sau zeamă de lămâie
- 1 linguriță de amidon de porumb
- 1 linguriță de esență de vanilie

Mini Pavlova cu cremă de frișcă și fructe proaspete[Sursa foto: freepik]

Ingrediente pentru cremă de frișcă:

- 400 ml de smântână pentru frișcă, foarte rece
- 2 linguri de zahăr pudră
- 1 linguriță de esență de vanilie

mini pavlova cu crema de frisca si fructe
Mini Pavlova cu cremă de frișcă și fructe proaspete[Sursa foto: freepik]

Ingrediente pentru decor:

- Căpșune proaspete
- Mure proaspete
- Frunze de mentă (opțional)

pavlova
Mini Pavlova cu cremă de frișcă și fructe proaspete[Sursa foto: freepik]

Citește și: Robi și Gagea, în pericol de eliminare? „Este ultima ta zi aici”. Cei doi concurenți au avut un conflict aprins la finalul ediției de luni, din „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Declarația șocantă a unui martor care a văzut cum a murit Silviu Prigoană!- stirilekanald.ro

Trebuie să știți că această cantitate de ingrediente este suficientă pentru aproximativ 4 persoane, înainte de a începe să o preparăm. Trebuie să dublați cantitatea de ingrediente sau chiar să le triplați dacă doriți o cantitate mai mare. Este timpul să trecem la lucru!

retete pentru desert
Mini Pavlova cu cremă de frișcă și fructe proaspete[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  1. Pasul 1.

    Pregătirea bezelei: Preîncălzește cuptorul la 120°C și pregătește o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt. Pune albușurile într-un bol mare, curat și uscat. Bate-le cu un mixer la viteză medie până devin spumoase. Adaugă zahărul, câte o lingură pe rând, bătând continuu până când bezeaua devine lucioasă și fermă. Aceasta poate dura aproximativ 7-10 minute. Asigură-te că zahărul este complet dizolvat. Adaugă amidonul de porumb și oțetul/zeama de lămâie, apoi esența de vanilie.
    Amestecă ușor cu o spatulă. Folosește o lingură mare sau o poșetă pentru a forma mici cercuri de bezea pe hârtia de copt. Creează o mică adâncitură în centrul fiecărui cerc pentru a face loc cremei de frișcă. Coace bezelele la 120°C timp de 1,5 ore. După ce timpul s-a scurs, oprește cuptorul și lasă bezelele în cuptor cu ușa întredeschisă pentru a se răci complet. Acest lucru va ajuta la prevenirea crăpării bezelei.

  2. Pasul 2. Pregătirea cremei de frișcă: Pune smântâna pentru frișcă într-un bol mare, rece (poți răci bolul și paletele mixerului în prealabil). Bate smântâna la viteză mare până începe să se îngroașe. Adaugă zahărul pudră și esența de vanilie și continuă să bați până când frișca formează vârfuri ferme.

  3. Pasul 3. Asamblarea și decorarea: Umple adânciturile bezelelor răcite cu cremă de frișcă. Așază căpșunele și murele pe deasupra cremei de frișcă. Poți adăuga și frunze de mentă pentru un aspect mai proaspăt și o notă de culoare.

  4. Pasul 4. Servirea: Mini Pavlova sunt cele mai bune atunci când sunt proaspete, deoarece bezeaua este crocantă la exterior și moale la interior, iar crema de frișcă este pufoasă și răcoritoare. Servește-le imediat după ce le-ai decorat, pentru a păstra aceste texturi. Poți adăuga și alte elemente de decor pe platou, cum ar fi petale de flori comestibile sau ciocolată rasă, pentru un aspect festiv. Dacă nu le servești imediat, pune mini Pavlova în frigider. Așază-le pe un platou și acoperă-le ușor cu folie alimentară. Poftă bună! 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

retete de prajituri de casa
Mini Pavlova cu cremă de frișcă și fructe proaspete[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Paste fettuccine cu pesto și parmezan deasupra. Un festin de arome autentice!

Anamaria Prodan, de nerecunoscut. Brunetă și machiată strident, la nunta cu fostul soț FOTO

Primele imagini cu fiul Getei Sterp! Sora lui Culiță a vrut să împărtășească asta cu toată lumea. Abia și-a putut stăpâni emoțiile

Cine moștenește întreaga avere a omului de afaceri Silviu Progoană

Ne așteaptă un fenomen astronomic impresionant! Ce se întâmplă în luna noiembrie?

Megan Fox, însărcinată la 38 de ani cu al patrulea copil, primul cu logodnicul Machine Gun Kelly. Modul inedit în care actrița a dat vestea

Breaking news! Cum a murit, de fapt, Silviu Prigoana


Cookies