Află cum poți slăbi cu ajutorul ceaiului de soc și ce efecte poate avea asupra organismului.
Ceaiul de soc este un aliat de bază în lupta împotriva kilogramele în plus, întrucât inhibă apetitul, pofta de mâncare fiind astfel redusă, fără a priva organismul de resursele necesare pentru o bună funcționare.
Ceai de soc pentru slăbit
„Indiferent de motivul pentru care ai nevoie să slăbeşti, sănătate sau estetică, este important să conştientizezi că ai nevoie de un plan bine pus la punct pe care să-l respecţi până la capăt.
Acest plan trebuie să aibă în vedere trei aspecte. Într-un program de pierdere în greutate, este recomandată o dietă fără carne (cu exceptia peştelui, de 2-3 ori pe săptămâna), fără mezeluri şi alimente prăjite, fără produse cu aditivi alimentari, zahăr, margarină şi băuturi răcoritoare. Activitatea fizică nu trebuie neglijata, iar de foarte mare ajutor este şi utilizarea plantei medicinale despre care vorbim, socul”, spune
Citeste si: Totul despre sfecla roșie. Beneficii și contraindicații pentru organism
Ceaiul de soc poate avea următoarele efecte asupra organismului:
-efect laxativ;
-elimină toxinele din corp;
-topește kilogramele în plus;
-provoacă transpirație;
-contribuie la funcționarea corectă a organismului;
-combate aspectul de coajă de portocală.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: //DESCOPERĂ// Pepenele îngrașă? Când și cum e bine să mănânci pepene roșu
Cura de slăbire cu ceai de soc
Specialiștii vă recomandă să țineți dieta cu ceai de soc pe o perioadă de maxim trei luni.
Decizia vă aparține, în funcție de numărul de kilograme de care vă doriți să scăpați.Dacă veți consuma timp de o lună ceai de soc în combinație cu tinctură din fructe de soc, obținută din fructe de soc macerate în alcool de cereale(înainte să consumați ceaiul de soc, luați o linguriță de tinctură), veți putea scăpa de până la 7 kilograme.
Combinația de ceai de soc cu tinctură de soc are efect laxativ și diuretic, în același timp, favorizând eliminarea surplusului de apă din organism.
Pentru rezultate optime, în dieta cu soc se poate folosi infuzia, tinctura sau combinația dintre cele două.
„Infuzia se obţine dintr-o linguriţă de plantă uscată şi mărunţită la o cană (250 ml) de apă clocotită. Se lasă la infuzat vreme de 10-15 minute, se filtrează şi se consumă cât mai caldă posibil. Se fac cure cu maximum 3 căni de infuzie neîndulcită pe zi, timp de două săptămâni, cu o pauză de o săptămână, deoarece acesta este un diuretic”, explică
Socul, aliatul în lupta cu celulita
Tinctura de soc vă ajută să scăpați de kilogramele în plus și de celulită, în același timp.
„Prin eliminarea toxinelor şi a apei reţinută în organism, vei observa o îmbunătăţire a funcţionarii organismului şi vei scapa de edem şi aspectul de coajă de portocală”, mai
spune Elena Badea.Pentru a accelera procesul de slăbire, specialiștii recomandă o combinaţie între infuzia de flori de soc şi tinctura de fructe de soc.
„Dacă de doreşte o metodă mai rapidă decât cea pe bază de ceai, se poate bea o linguriţă de tinctură de fructe de soc diluată înainte de infuzia de flori. Ca să obţii tincura, pune într-un borcan cu filet 15 linguri de pulbere de flori de soc, peste care se adaugă două pahare (400 ml) de alcool alimentar de 50 de grade. Se lasă la macerat vreme de două săptămâni, în borcanul închis ermetic, după care filtrează”, mai spune specialistul.
Specialiștii recomandă maxim 3 căni de ceai de soc pe zi, neîndulcite, consumate timp de două săptămâni, urmând o săptămână de pauză.
Ceaiul se poate consuma înainte sau după fiecare masă.
Citeste si: Rețeta de chifteluțe de dovlecei cu cartofi și morcovi de post
Cum se prepară ceaiul de soc
Ceaiul din flori de soc este extrem de simplu de preparat, asemenea unei infuzii de plante obișnuită.
La o cană de 250 ml de apă, trebuie să adăugați o lingură de flori de soc.
Apa trebuie fiartă la o temperatură de 100 grade Celsius, iar infuzia poate dura aproximativ 6-10 minute.
Dr. farmacist Ovidiu Bojor susține că „florile de soc conțin vitamina C și vitamine din complexul B. Preparatele din flori de soc au acțiune sudorifică, antitusivă, emolientă și imunostimulantă”.
Citeste si: Alimente care scad colesterolul si pe care trebuie sa le incluzi in dieta zilnica