Rețeta de chifteluțe de dovlecei cu cartofi și morcovi de post

Chiftelute de dovlecei cu cartofi si morcovi de post
Chiftelute de dovlecei cu cartofi si morcovi de post

Perioada postului nu este întocmai simplă, iar din acest motiv multe persoane încearcă să mănânce alimente care seamănă la formă și la structură cu cele din carne sau brânză. Chiftelele sunt delicioase oricum, fie că sunt preparate din carne, fie că au doar legume. Iată cea mai bună și simplă rețetă de chifteluțe de dovlecei cu cartofi și morcovi de post pe care o poți prepara în această perioadă.

Chifteluțele se numără printre cele mai cunoscute și apreciate preparate românești din câte există. Se gătesc simplu și sunt extrem de gustoase, indiferent dacă au carne sau doar legume și orez. Pentru că suntem în Postul Paștelui, ți-am pregătit cea mai simplă și bună rețeta de chifteluțe de dovlecei cu cartofi și morcovi de post, pe care cu siguranță o vei mai repeta și cu altă ocazie.

Citeste si: Cât timp se fierbe ZACUSCA. „Pentru o zacuscă cu gust spectaculos, esenţial este să se folosească ingrediente de calitate"

Chiftelute de dovlecei cu cartofi si morcovi de post
Chiftelute de dovlecei cu cartofi si morcovi de post[Sursa foto: PixaBay]

Cum să faci cele mai bune chifteluțe de dovlecei cu cartofi și morcovi de post

Multe persoane țin post pentru a-și schimba stilul alimentar și pentru a introduce cât mai multe legume și fructe, esențiale pentru sănătatea organismului.

Foarte important este ca în această perioadă să nu facem exces de prăjeli sau alimente care conțin mult ulei fiindcă anulează încercarea noastră de a a avea un stil de viață sănătos. Deci, în loc de cartofi prăjiți putem alege să-i preparăm la cuptor, cu multe condimente și legume proaspete, crude, sub formă de salate. Același lucru este valabil și pentru chifteluțe! În loc să le prăjim, le putem pune la cuptor deoarece legumele nu își vor pierde proprietățile și vor avea o crustă mult mai crocantă și mai gustoasă.
Iată rețeta de chifteluțe de dovlecei cu cartofi și morcovi de post la cuptor.

Citeste si: Cât timp se fierbe MORCOVUL. „Un studiu realizat la Harvard a arătat că femeile care mânăncă zilnic un morcov, reduc riscurile atacului de cord cu 22%"

Chiftelute de dovlecei cu cartofi si morcovi de post
Chiftelute de dovlecei cu cartofi si morcovi de post[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Ingrediente:

- 1 kilogram de cartofi fierţi în coajă
- 1 cană de orez fiert
- 3 linguri de pesmet
- 2 morcovi
- 1 dovlecel
- 1 ceapă mare
- 3-4 căţei de usturoi
- 1 legătură de pătrunjel
- Sare, piper, după gust

Mod de preparare:

Pentru început spală morcovii și dovlecelul foarte bine sub apă rece, iar mai apoi trece-le prin răzătoare.

Compoziția se scurge de apă și se pune separat într-un bol, alături de ceapa tăiată foarte mărunt.

Cartofii trebuie curățați și fierți, iar mai apoi lăsați să se răcească la temperatura camerei. Ulterior, aceștia trebuie dați prin răzătoare și puși într-un bol separat alături de orez, pesmet, usturoi, pătrunjel, sarea și piperul.

Se modelează chifteluţele cu mâinile unse cu ulei şi se coc într-o tavă acoperită cu hârtie de copt circa 30 de minute, la 180 de grade Celsius, în cuptorul deja încins.

Poftă bună!

Citeste si: Rețete SANDWICH pentru drum. "Am aflat și eu cu stupoare că cică n-ar fi voie să pui într-un sandviș mezeluri și brânzeturi la un loc"

Chiftelute de dovlecei cu cartofi si morcovi de post
Chiftelute de dovlecei cu cartofi si morcovi de post[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Greșeala pe care o face Jador în relațiile sale: „Sunt căsătorit cu..” Artistul a recunoscut cine este marea sa iubire la care nu va putea renunța niciodată- kanald.ro

Citește și: Cum a murit, de fapt, Sebi?! Dezvăluiri șocante- stirilekanald.ro

Cu ce garnitură poți mânca chifteluțele din această rețetă

Chifteluțele se consumă ca atare, marinate ori cu piure de cartofi, după gustul și preferințele fiecăruia.

Cea mai ușoară garnitură pentru chiftele este piureul de cartofi. Pentru prepararea piureului de post, de exemplu, ai nevoie de cartofi albi, 300 de ml de lapte de soia și 20 de grame de sare grunjoasă.

Citeste si: Cât timp se fierbe mazărea. Procesul de fierbere depinde atât de maturitatea plantei, cât și de timpul de depozitare

Chiftelute de dovlecei cu cartofi si morcovi de post
Chiftelute de dovlecei cu cartofi si morcovi de post[Sursa foto: PixaBay]

Se curăță bine cartofii și se spală bine. Se taie în sferturi, apoi se pun la fiert într-o cratiță încăpătoare, în apă rece. Trebuie să fie acoperiți cu un deget de apă, apoi se adaugă și sarea. Se lasă la fiert la foc mediu cu un capac pentru aproximativ 40 de minute sau până când intră ușor furculița în ei și se rup. Se strecoară, iar mai apoi se presează bine până se formează o pastă fină. Ulterior, se adaugă laptele de soia și sarea și se amestecă folosind telul până se obține o consistență cremoasă.



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Totul despre sfecla roșie. Beneficii și contraindicații pentru organism

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Cum slăbești 4 kg în 6 zile cu dieta lui Carmen Brumă. "Din experiență mea, antrenamentele de intensitate moderată măresc poftă de mâncare, iar antrenamentele foarte intense o scad"

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave


Cookies