Beneficiile consumului de lapte. Poate ajuta la menținerea sațietății și la controlul poftei de mâncare

Beneficiile consumului de lapte. Poate ajuta la menținerea sațietății și la controlul poftei de mâncare

Beneficiile consumului de lapte

Laptele este printre cele mai consumate lichide la nivel global, fiind o sursă importantă de nutrienți. Află din rândurile de mai jos beneficiile consumului de lapte!

Mihaela Bilic, nutriționist, a vorbit în cadrul unei emisiuni TV despre beneficiile consumului de lapte.

Consumul de lapte poate ajută la menținerea unei greutăți sănătoase

Laptele este un aliment necesar pentru organism, deoarece conține nutrienți, precum proteine, grăsimi, carbohidrați, vitamine și minerale. 

”Laptele este un aliment complet, dacă ar avea și fibre ar putea fi alimentul ideal prin care oricine ar putea trăi numai cu lapte.

El are proteine, grăsimi și carbohidrați, diluate în multa apă, foarte puține alimente au toate cele trei categorii de nutrienți.”, a spus specialistul.

Citește și: Idei sănătoase pentru pachețelul copilului. Cum îi implici pe cei mici atunci când pregătești

Beneficiile consumului de lapte[Sursa foto: Pexels.com]

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Laptele este o sursă excelentă de calciu și vitamina D, ceea ce ajută la menținerea sănătății oaselor și a dinților

Laptele este bogat în calciu, fosfor și vitamina D, fiind nutrienți esențiali pentru sănătatea oaselor. De asemenea, consumul de lapte ajută la o fixare și o eficiență superioară cu calciul venit din alte produse vegetale. Calciul și fosforul din lapte ajută la întărirea smalțului dinților și la prevenirea cariilor dentare. 

”Laptele este cunoscut pentru calciu, toată lumea știe că trebuie să bem lapte pentru a avea oase puternice. Calciul din lapte vine la pachet cu fosfor și cu vitamina D, aceste două elemente ajută la o fixare și o eficiență superioară cu calciul venit din alte produse vegetale.”, a mai explicat ea.

Citește și: Câtă sare trebuie să consumăm zilnic. 3 motive de a nu mai pune sare în cantități mari, pentru preparatele culinare

Beneficiile consumului de lapte[Sursa foto: Pexels.com]

Studiile au arătat că consumul regulat de lapte poate ajuta la reducerea riscului de boli cardiovasculare

Există studii care sugerează faptul că laptele ajută copiii la creșterea în înălțime, și are și factori de protecție împotriva obezității.  Laptele reduce riscului de boli de inimă și accident vascular cerebral, în special atunci când este consumat într-o dietă echilibrată. Calciul din lapte reprezintă mineralul care reușește să neutralizeze aciditatea din corp, iar acest lucru se întâmplă când metabolismul produce acizi care au nevoie de tamponare.

Astfel că, o persoană are nevoie de un gram de calciu pe zi pentru a neutraliza aciditatea din organism.

Citește și: Salariul minim se va calcula diferit! Directiva care explică noua formulă: Pot include 60% din salariul median brut- kanald.ro

Citește și: Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news- stirilekanald.ro

”Sunt studii care arata că cei mici care beau trei pahare de lapte pe zi au șansa să crească mai înalți decât moștenirea lor genetică și are factori de protecție și împotriva obezității. Pe lângă faptul că este important pentru sistemul osos, trebuie să știm că acest calciu din lapte este principalul mineral care neutralizează aciditatea din corp, adică tot metabolismul nostru face produși acizi care trebuiesc neapărat tamponați.

Noi avem nevoie de un gram de calciu pe zi, ca să neutralizăm aciditatea din organism.”, a menționat aceasta.

Beneficiile consumului de lapte[Sursa foto: Pexels.com]

Proteinele din lapte conțin aminoacizi esențiali, necesari pentru construirea și repararea țesuturilor din corp

Doza zilnică de lapte constă în trei porții esențiale, ceea ce înseamnă aproximativ 500-750 ml.  Astfel, un pahar cu lapte sau lapte cu cafea, un iaurt și o bucățică de brânză este mai mult decât suficient. Lactoferina este o proteină importantă care se regăsește în lapte, care are capacitatea de a fura fierul de la bacteriile patogene, pentru a nu le lăsa să se multiplice.

”Tot ce mâncăm este extrem de concentrat în calorii, și extrem de mic ca volum. Pe când laptele ne aduce 87% apă și proteine, carbohidrați și grăsimi în procent de 3,5%.  Doza zilnica de lapte înseamnă trei porții, ceea ce înseamnă un pahar de lapte sau cafea cu lapte, dacă suntem adulți, un iaurt, o bucățică de brânză, și cam asta este. Mai avem în lapte o chestiune unică, și anume lactoferina, o proteină care fură fierul de la bacteriile patogene și nu-i mai lasă să se multiplice. Lactoferina ne protejează de boli, pentru că fura fierul necesar multiplicării virusurilor.”, a încheiat specialistul.



Citește și:

Durere de ovare – cauze subiacente și tratament

Bucurie pentru papilele gustative! Friptură de miel la grătar cu o crustă delicată de piper alb

Unica IMAGINE care a scăpat pe net cu Carmen Iohannis în costum de baie! Toți au rămas uluiți

Cum a fost suprins Florin Piersic în ambulanță?! Starea lui este clară

Ce răspuns a primit Florin Piersic de la Carmen Harra când a întrebat-o: "Carmen, eu cât trăiesc?"

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Bogdan a dat cărțile pe față și a recunoscut ce intenții are în privința Rebeccăi! „Nu scapi de mine! Nici tu de mine nici eu de tine!” Iată cum a reacționat concurenta

"Fata mea putrezește în mormânt, el..." - Mărturiile șocante ale mamei Monicăi, fata moartă în accidentul din Timiș


Cookies