Care sunt cele mai bune ceaiuri. Un ceai este plin de antioxidanți și cel mai recomandat pentru femei

Care sunt cele mai bune ceaiuri

Care sunt cele mai bune ceaiuri

Ceaiul hidratează organismul în ciuda conținutului său de cofeină. Spre deosebire de cafea, care este cunoscută ca fiind o băutură deshidratantă, ceaiul verde și cel negru ne dau energie și ne pregătesc pentru zi, precum și hidratează organismul.

Ceaiul nu este doar o băutură, ci o călătorie spre o viață sănătoasă, armonioasă și plină de satisfacții. 

Datorită publicității pozitive despre beneficiile ceaiului din plante și a aromelor delicioase oferite consumatorilor, consumul de ceai din plante este considerat un obicei sănătos. Cei mai mulți oameni se bucură mai mult de infuziile din plante decât de ceai.

Mario Popescu, nutriționist, a vorbit în cadrul unei emisiuni TV despre cele mai bune ceaiuri.

Iată cât de benefice sunt  aceste băuturi pentru organism și cât de des este bine să le consumi! În rândurile de mai jos vei găsi tot ceea ce ai nevoie pentru un stil de viață mult mai sănătos.

Exact ca la toate alimentele, depinde cum cât și ce ceaiuri consumăm. Echilibrul este cel mai important. 

Citește și: Cât de benefică este o cură de detoxifiere a organismului. Ce trebuie să ții înainte să începi una

Care sunt cele mai bune ceaiuri
Care sunt cele mai bune ceaiuri[Sursa foto: Pexels.com]

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Ceaiul alb 

Este considerat cel mai sănătos sortiment de ceai. Practic ceaiul alb, ceaiul negru si ceaiul verde provin din aceeași plantă. Ele diferă în momentul când este culeasă planta. Ceaiul alb provine din mugurii plantei Camellia. Avantajul ceaiului alb este că are de până la 5 ori mai mult antioxidanți decât ceaiul verde și nici nu este atât de bogat în luteină care este corespondentul cafeinei din cafea, deci acest ceai poate

fi consumat de orice persoană fără teama că va avea nopți albe. Persoanele care au consumat 3 căni de ceai alb pe zi au înregistrat o creștere a metabolismului cu aproximativ 16-18%. La o cană de apă de adaugă o linguriță jumătate de ceai. Întotdeauna trebuie să avem în vedere că ceaiul alb se prepară la maxim 80 de grade apoi se lasă 2-3 minute la infuzat.

Ceaiul verde

Ceaiul verde este atunci când planta Camellia este culeasă la maturitate. Întotdeauna trebuie să avem în vedere că ceaiul verde se prepară la maxim 80 de grade apoi se lasă 2-3 minute la infuzat. 

Ceaiul negru

Ceaiul negru este atunci când planta ajunge la maturitate și este lăsată într-o perioadă la soare foarte foarte mult timp, de aici provine și culoarea aceea mai închisă.

Ceaiul de tei

Este un ceai foarte foarte sănătos dar este singurul ceai care are efect dublu. Dacă consumăm una, două căni este potrivit pentru efectul pe care îl așteptăm și anume relaxarea. În schimb, dacă bem mai mult de 3-4 căni are efect invers, o să înceapă să ne ofere foarte multă energie și o să avem o noapte albă. Floarea de tei trebuie lăsată la infuzat maxim 4-5 minute și culoarea ceaiului să fie cât mai deschisă.

Este interzis persoanelor care suferă de anemie.

Citește și: Salariul minim se va calcula diferit! Directiva care explică noua formulă: Pot include 60% din salariul median brut- kanald.ro

Citește și: Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news- stirilekanald.ro

Ceaiul de mușețel 

Este un ceai foarte calmant. 

Acesta trebuie preparat cu apă la 90 de grade. Este un ceai foarte sănătos și este indicat chiar și copiilor. Acesta este folosit și pentru a trata iritațiile și arsurile. Momentul ideal pentru a bea acest ceai este în a doua parte a zilei.

 

Ceaiul de ghimbir

Acesta ne ajută în procesul antiinflamator, ne întărește sistemul imunitar și este foarte indicat în perioadele în care suntem răciți pentru că el ne va ajuta și va grăbi procesul de vindecare dar trebuie să avem foarte multă grijă pentru că poate provoca arsuri persoanelor care au probleme cu stomacul.

Care sunt cele mai bune ceaiuri
Care sunt cele mai bune ceaiuri[Sursa foto: Pexels.com]

Citește și: Trucul cu care vei scăpa de condens. Tot ce trebuie să faci este să ștergi geamul cu acest produs



Citește și:

Codițele împletite, de la tradiție la trend

Cu ce se mănâncă friptura de iepure. Care este secretul gospodinelor?

Cum arăta Gina Pistol până să își facă 4 operații la nas. Imagini ȘOC, e de nerecunoscut!

Cum a fost suprins Florin Piersic în ambulanță?! Starea lui este clară

"M-am trezit chemată la criminalistică, înțelegeți ce spun?". Claudia Pătrășcanu reacționează după ce fosta ei soacră a dat-o din nou în judecată

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Bogdan a dat cărțile pe față și a recunoscut ce intenții are în privința Rebeccăi! „Nu scapi de mine! Nici tu de mine nici eu de tine!” Iată cum a reacționat concurenta

"Fata mea putrezește în mormânt, el..." - Mărturiile șocante ale mamei Monicăi, fata moartă în accidentul din Timiș


Cookies