7 sugestii pentru detoxifierea sănătoasă a organismului

7 sugestii pentru detoxifierea sănătoasă a organismului
7 sugestii pentru detoxifierea sănătoasă a organismului

Află din rândurile de mai jos câteva sugestii pentru detoxifierea sănătoasă a organismului!

Curele de detoxifiere sunt programe temporare în care oamenii fac o schimbare în ceea ce privește dieta și stilul de viață, cu dorința de a elimina substanțele toxice acumulate în corpul lor de-a lungul timpului, iar organele implicate în acest proces sunt rinichii, ficatul și intestinele. Astfel, află din rândurile de mai jos cum îți poate schimba viață în bine o simplă dietă de detoxifiere a organismului!

Când sunt recomandate curele de detoxifiere

În mod obișnuit, detoxifierea organismului este recomandată de cel puțin două ori pe an, mai ales în anotimpuri precum primăvara și toamna. Însă, oamenii pot ține astfel de diete în orice moment al anului, atunci când simt nevoia. Curele de detoxifiere a organismului sunt ideale în momentele în care apar senzații de oboseală, dureri de cap, lipsă de energie sau dificultăți de somn.

Citește și: De ce nu slăbesc deși țin dietă. Explorând factorii care pot sta în calea pierderii în greutate!

Cum să detoxifici organismul într-un mod sănătos

Evită sau limitează consumul de băuturi alcoolice

Pentru început, persoanele care își doresc o astfel de schimbare în stilul de viață trebuie să ia în calcul limitarea consumului de alcool deoarece poate cauza numeroase probleme grave de sănătate.

Mai exact, ficatul este adesea cel mai afectat, din cauza acumulării de țesut gras. Atunci când se ajunge la afectare hepatică, ficatul nu mai poate să își îndeplinească funcțiile de filtrare a toxinelor.

Hidratează-te corespunzător

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Mai mult decât atât, atunci când vine vorba de detoxifiere într-un mod sănătos, hidratarea este pe primul loc.

Apa reușește să regleze temperatura corpului, să lubrifieze încheieturile, să ofere o mână de ajutor la digestie și absorbție a nutrienților, cât și la  detoxifierea organismul prin transportul produșilor reziduali ce rezultă în urma metabolismului. Așadar, cantitatea potrivită de apa de care are nevoie un om sănătos este de 2 litri de apă zilnic, însă poate fi nevoie de mai multă, în funcție de dietă și de nivelul de activitate fizică.

Citește și: Semne care indică lipsa unor vitamine și minerale din corp. Cum ne dăm seama de deficitul de vitamine?

Evită alimentele procesate și alimentele care conțin cantități mari de zahăr 

O dietă sănătoasă este cea în care este evitat pe cât posibil consumul de zahăr și alimentele procesate. Aceste lucruri pot conduce către obezitate și alte boli cronice, precum bolile cardiovasculare, cancerul și diabetul.

Mai mult decât atât, oamenii care beau constant băuturi dulci și mănâncă dulciuri pot ajunge să aibă un ficat gras, adică o afecțiune care poate impacta negativ funcționarea ficatului.

Mai multă activitate fizică

Orice dietă și stil de viață sănătos nu este completă fără activitate fizică. Așadar, în timpul detoxifierii organismului sunt recomandate între 150 si 300 de minute de activitate fizică moderată săptămânală, sau cel puțin 75 de minute de activitate intensă, cum este alergarea.

Citește și: Laura izbucnește în hohote de plâns după ce Sorin aduce dovezi că au vorbit în afara emisiunii! Aflați ce se va întâmpla cu cei doi concurenți în ediția din „Casa iubirii” de sâmbătă, de la orele 16:00 și 19:00, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Dragoș Cristescu a murit în Vinerea Mare! Celebru artist român s-a stins fulgerător- stirilekanald.ro

Consumă alimente bogate în prebiotice

Așadar, este recomandat ca în timpul dietei de detoxifiere a organismului să se consume alimente bogate în prebiotice. Mai precis, sursele alimentare ideale de prebiotice sunt roșiile, bananele, usturoiul, ceapa și fulgii de ovăz.

Evită consumul de sare

În schimb, un ingredient care trebuie evitat cu orice preț este sarea, deoarece poate determina corpul să rețină apă, mai ales dacă sunt persoane care se luptă cu o afecțiune renală sau dacă nu consumă suficientă apă. Astfel, pe lângă hidratare pentru a evita retenția de apă, sunt recomandate alimentele bogate in potasiu precum cartofii, spanacul și bananele.

Consumă alimente bogate în antioxidanți

De asemenea, este ideal ca oamenii care își doresc o viață mai sănătoasă să consume alimente bogate în antioxidanți, deoarece ajută organismul să lupte mai bine cu stresul oxidativ cauzat de excesul de radicali liberi si diverse toxine. Așadar, printre cele mai consumate alimente bogate în antioxidanți se numără fructele de pădure, nucile, cacao, legumele, condimentele, cafeaua și ceaiul verde.



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Ce se întâmplă dacă pui aspirină în cadă și în chiuvetă. Trucul la care nu te așteptai

Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante

A murit în Vinerea Mare! Celebru artist român s-a stins fulgerător

Dorobanțu ripostează DUR: "Păi cum să-i zici la un bărbat, tu ca femeie că el e șeful meu. Unde este demnitatea ta?". Concurentul din Casa Iubirii critică în termeni aspri comportamentul și acţiunile Patriciei. Ce acuzaţii îi aduce

Unde petrec Sărbătorile pascale fiicele Alinei Sorescu? "S-a mai întâmplat asta în cei 3 ani de când suntem așa în această situație neplăcută!"

Pensionarii vor primi mai mulți bani la pensie în mai 2025. Vor încasa retroactiv banii, după 8 luni de întârziere

Imagini cutremurătoare cu Rareș Ion, tânărul care a murit după supradoză, filmate de Maru. Se vede clar cum i-a procurat substanțe interzise, deși neagă că ar avea o implicare. Prietena lui Rareș rupe tăcerea: "Își bătea joc de el"


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies