Când să folosești pudra proteică. 3 rețete de shake-uri pline de proteine

Când să folosești pudra proteică

Când să folosești pudra proteică

Pudra proteică este un supliment bio extrem de popular printre persoanele care practică sport. Acest macronutrient esențial pentru organism este responsabil de formarea și menținerea mușchilor, repararea țesuturilor și crearea de enzime și hormoni.

Pudra este derivată din diverse surse proteice și poate fi integrată în dieta oricui pentru a-i asigura o nutriție sănătoasă. În continuare, vei afla tot ce trebuie să știi despre pudra proteică și avantajele ei pentru dieta ta.

Citește și: 3 idei de mic dejun plin de energie

Când să folosești pudra proteică

Mulți oameni folosesc pulberea proteică ca o sursă zilnică de proteine sau după antrenamentele la sală.

Proteinele sunt esențiale pentru buna funcționare a corpului uman, deoarece conțin aminoacizi importanți pentru formarea țesuturilor și se găsesc într-o varietate de alimente, cum ar fi carnea, ouăle, produsele lactate, peștele, nucile și leguminoasele. Deși proteinele se regăsesc și în legume și cereale, acestea sunt în cantități mai mici.

Pudra proteică este un supliment alimentar obținut din diferite surse proteice, precum ouăle, mazărea, laptele, orezul, zerul, cânepa, soia, migdalele și semințele de dovleac.

Unele pudre pot fi fortificate cu vitamine și minerale sau pot avea arome adăugate.

Când să folosești pudra proteică
Când să folosești pudra proteică[Sursa foto: freepik]

Ce beneficii oferă pudra proteică

Pudra proteică poate aduce multe beneficii organismului și este inclusă în lista suplimentelor bio. Aceasta poate fi obținută din diverse surse proteice, cum ar fi laptele, ouăle, mazărea, orezul, cânepa, soia, migdalele sau semințele de dovleac. Combinația acestora poate îmbunătăți sinteza proteică și acumularea de masă musculară, datorită faptului că au timpi diferiți de digestie și compoziții diferite de aminoacizi.

În plus, pulberea proteică poate aduce o serie de beneficii, cum ar fi:

-contribuie, în mod eficient, la managementul greutății;

-are un rol esențial în creșterea masei musculare;

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

-asigură recuperarea după efortul fizic;

-reduce senzația de foame și sporește efectul de sațietate;

-are efecte benefice asupra grăsimilor din sânge;

-îmbunătățește forma fizică generală;

-ajută la scăderea presiunii arteriale;

-crește aportul de proteine în organism.

Când să folosești pudra proteică
Când să folosești pudra proteică[Sursa foto: freepik]

Rețete de shake-uri cu pudră proteică

Shake cu avocado, lime si ghimbir

O opțiune sănătoasă de shake pe care poți să o încerci este cel cu ghimbir. Acesta conține antioxidanți, ajută la detoxifiere și este inclus în multe rețete de slăbire. Pentru a pregăti acest shake, poți să adaugi într-un blender o cană și jumătate de lapte, două lingurițe de pudră proteică, o jumătate de avocado, zeama de la o lime, două linguri de semințe de in și două linguri de ghimbir.

Citește și: Salariul minim se va calcula diferit! Directiva care explică noua formulă: Pot include 60% din salariul median brut- kanald.ro

Citește și: Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news- stirilekanald.ro

Shake proteic cu ciocolata

Există o variantă dulce și revigorantă de shake proteic, potrivită pentru persoanele care doresc să savureze un gust delicios.

Într-un blender, poți amesteca pulberea proteică din zer cu aromă de cacao, o lingură de unt de arahide (atenție la posibili alergeni!), 420 ml de lapte degresat și câteva cuburi de gheață. Acest shake proteic poate fi consumat în prima parte a zilei.

Shake proteic cu migdale si fulgi de ovăz

Iată o variantă sănătoasă de shake proteic, perfect pentru a începe ziua cu energie și nutrienți de calitate. În blenderul tău, adaugă 330 de mililitri de lapte degresat, 110 grame de fulgi de ovăz, 12 migdale, 100 de grame de stafide și două măsuri de proteina din zer. Poți adăuga, de asemenea, o aromă la alegere, cum ar fi vanilia.

Cum se consumă pudra proteică

Pentru a beneficia de proprietățile lor, pudrele proteice ar trebui să fie utilizate în cadrul unei alimentații echilibrate, care să includă legume, fructe și o hidratare adecvată. Persoanele sedentare ar trebui să consume cel mult 1 gram de proteină pe kilogram de greutate, în timp ce cei care fac sport ar trebui să consume între 1,5 și 2 grame de proteină pe kilogram de greutate. Cantitatea de pudră proteică consumată depinde de necesitățile și obiectivele individuale. În general, necesarul zilnic de proteine poate fi calculat utilizând următoarea formulă:

Numărul de kilograme de greutate x Numărul de kilograme ale masei musculare dorite.

Pudra proteică poate fi amestecată cu apă, lapte vegetal, suc de fructe sau legume, în shake-uri, smoothie-uri sau chiar în deserturi delicioase.

Citește și: 5 rețete de bruschete cu somon. Trebuie să încerci acest aperitiv!



Citește și:

Aveţi pulsul mare? Ce dietă trebuie să urmaţi

3 idei de mic dejun plin de energie

Cum arăta Gina Pistol până să își facă 4 operații la nas. Imagini ȘOC, e de nerecunoscut!

Cum a fost suprins Florin Piersic în ambulanță?! Starea lui este clară

"Pe moment am crezut că dă de pământ cu acordeonul". Marian Cozma, show de zile mari! Gestul la care nimeni nu s-ar fi așteptat - VIDEO

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Bogdan a dat cărțile pe față și a recunoscut ce intenții are în privința Rebeccăi! „Nu scapi de mine! Nici tu de mine nici eu de tine!” Iată cum a reacționat concurenta

"Fata mea putrezește în mormânt, el..." - Mărturiile șocante ale mamei Monicăi, fata moartă în accidentul din Timiș


Cookies