Pericolul ascuns din lapte! Poate să provoace cancerul?

Pericolul ascuns din lapte! Poate să provoace cancerul?

Pericolul ascuns din lapte

Laptele se numără printre cele mai consumate lichide la nivel global, însă acesta poate dăuna grav sănătății, putând fi plin de surprize. Află din rândurile de mai jos pericolul ascuns din lapte!

Dr. Virgiliu Stroescu a vorbit în cadrul unei emisiuni TV despre pericolul ascuns din lapte.

Care este pericolul ascuns din lapte

Laptele este vital pentru cei mici până la o anumită perioadă de timp, însă, pentru adulți, laptele poate dăuna grav sănătății. Astfel, conform unor studii din anul 2013 realizat de cercetători și nutriționiști de la Harvard, laptele crește riscul de cancer de prostată și de cancer ovarian. Mai mult decât atât, cercetătorii au reafirmat și cantitatea ridicată de grăsimi din lapte, iar cele mai potrivite alternative pentru doza

de calciu sunt salata, laptele de soia și fasolea.

”Pentru copil este vital, după ce, totuși, a început să îi crească dinții, gata cu laptele. În momentul în care noi consumăm lapte ca oameni mari, atunci nouă ne face rău.(...) Potrivit cercetătorilor și nutriționiștilor de la Harvard, laptele crește riscul de cancer de prostată și posibil de cancer ovarian. De asemenea, cercetătorii au reafirmat și cantitatea ridicată de grăsimi din lapte.

Surse alternative mai potrivite de calciu sunt salata, laptele de soia și fasolea.”, a precizat specialistul.

Citește și: Care sunt capcanele dietelor de slăbire

Pericolul ascuns din lapte[Sursa foto: freepik]

De asemenea, consumul de hrană integrală vegetală și mișcarea poate face ca bolile cronice să fie reversibile. Cu toate astea, laptele nu este toxic, însă favorizează o serie de boli autoimune precum lupus, scleroză, sclerodermie, acnee cronică și multe altele.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

”Toate bolile cronice sunt reversibile cu două condiții: să mâncăm numai hrană integrală vegetală, și să facem mișcare.(...) Românul, în înțelepciunea lui, pune apă în lapte de vacă, pentru a fi mai fiziologic, cât mai diluat. Laptele în sine nu e un toxic, nu te omoară, însă favorizează o serie întreagă e boli. Încă ceva, laptele dă o serie de boli autoimune, adică organismului nostru daca îi dai ceva ce nu-i place, el face contra lui, iar aici avem lupus, scleroză, sclerodermia, acneea cronică și multe altele.”

, a mai spus el.

Pericolul ascuns din lapte[Sursa foto: freepik]

Oamenii tind să își ia doza zilnică de calciu din lapte, deoarece este un element extrem de important pentru creșterea și dezvoltarea organismului. Însă, potrivit specialistului, laptele de vacă are hormoni, în comparație cu laptele de soia care nu are. Mai mult decât atât, laptele este acid, astfel că acesta scoate calciul din oase, pentru a-l face alcalin.

Cea mai potrivită variantă este consumul de verdeață și de leguminoase precum boabele de fasole, mazăre și linte, care sunt foarte bogate în calciu.

”Laptele de vacă are hormoni, vaca are hormoni, pe când laptele de soia nu are.(...) Laptele e acid, și fiind așa, organismul e alcalin, și atunci scoate calciul din oase ca să îl facă alcalin. Deci, atunci când bem lapte nu profităm de calciu, ci îl dăm afară.

Cine mănâncă verdeață, are calciu. Cea mai bună variantă sunt leguminoasele, precum boabele de fasole, mazăre, linte care au foarte mult calciu.”, a menționat doctorul.

Citește și: 10 sfaturi pentru o digestie perfectă

Citește și: Salariul minim se va calcula diferit! Directiva care explică noua formulă: Pot include 60% din salariul median brut- kanald.ro

Citește și: Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news- stirilekanald.ro

Pericolul ascuns din lapte[Sursa foto: freepik]

Astfel, deși laptele de vacă poate fi un adevărat pericol pentru sănătate, el poate fi înlocuit cu laptele de capră, deoarece acesta reușește să oprească evoluția cancerului, tratează celulele moarte, previne apariția durerilor de cap, menține sănătatea oaselor și curata organismul de toxine. 

Laptele de cocos este, de asemenea, destul de periculos pentru persoanele care au intoleranță la lactoză și poate provoca probleme sistemului digestiv, alergii la bebeluși și senzație de balonare. Când vine vorba de laptele de migdale, acesta poate dăuna pentru organism deoarece există riscul de a provoca alergii și nu este sub nicio formă recomandat pentru sugari și pentru oamenii care se luptă cu diabetul.

Ultimul dar nu cel din urmă, laptele de soia nu trebuie consumat de persoanele care au colesterol mărit și poate conduce către dezvoltarea celulelor canceroase în organism. Mai mult decât atât, acesta trebuie consumat cu atenție, maxim un pahar pe zi, având efecte adverse asupra glandei tiroide și un risc crescut de obezitate.



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Care sunt capcanele dietelor de slăbire. Cum să-ți atingi obiectivele de pierdere în greutate în mod sănătos și sustenabil!

Cum arăta Gina Pistol până să își facă 4 operații la nas. Imagini ȘOC, e de nerecunoscut!

Cum a fost suprins Florin Piersic în ambulanță?! Starea lui este clară

"Pe moment am crezut că dă de pământ cu acordeonul". Marian Cozma, show de zile mari! Gestul la care nimeni nu s-ar fi așteptat - VIDEO

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Bogdan a dat cărțile pe față și a recunoscut ce intenții are în privința Rebeccăi! „Nu scapi de mine! Nici tu de mine nici eu de tine!” Iată cum a reacționat concurenta

"Fata mea putrezește în mormânt, el..." - Mărturiile șocante ale mamei Monicăi, fata moartă în accidentul din Timiș


Cookies