Laptele se numără printre cele mai consumate lichide la nivel global, însă acesta poate dăuna grav sănătății, putând fi plin de surprize. Află din rândurile de mai jos pericolul ascuns din lapte!
Dr. Virgiliu Stroescu a vorbit în cadrul unei emisiuni TV despre pericolul ascuns din lapte.
Care este pericolul ascuns din lapte
Laptele este vital pentru cei mici până la o anumită perioadă de timp, însă, pentru adulți, laptele poate dăuna grav sănătății. Astfel, conform unor studii din anul 2013 realizat de cercetători și nutriționiști de la Harvard, laptele crește riscul de cancer de prostată și de cancer ovarian. Mai mult decât atât, cercetătorii au reafirmat și cantitatea ridicată de grăsimi din lapte, iar cele mai potrivite alternative pentru doza
”Pentru copil este vital, după ce, totuși, a început să îi crească dinții, gata cu laptele. În momentul în care noi consumăm lapte ca oameni mari, atunci nouă ne face rău.(...) Potrivit cercetătorilor și nutriționiștilor de la Harvard, laptele crește riscul de cancer de prostată și posibil de cancer ovarian. De asemenea, cercetătorii au reafirmat și cantitatea ridicată de grăsimi din lapte.
Citește și: Care sunt capcanele dietelor de slăbire
De asemenea, consumul de hrană integrală vegetală și mișcarea poate face ca bolile cronice să fie reversibile. Cu toate astea, laptele nu este toxic, însă favorizează o serie de boli autoimune precum lupus, scleroză, sclerodermie, acnee cronică și multe altele.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
”Toate bolile cronice sunt reversibile cu două condiții: să mâncăm numai hrană integrală vegetală, și să facem mișcare.(...) Românul, în înțelepciunea lui, pune apă în lapte de vacă, pentru a fi mai fiziologic, cât mai diluat. Laptele în sine nu e un toxic, nu te omoară, însă favorizează o serie întreagă e boli. Încă ceva, laptele dă o serie de boli autoimune, adică organismului nostru daca îi dai ceva ce nu-i place, el face contra lui, iar aici avem lupus, scleroză, sclerodermia, acneea cronică și multe altele.” , a mai spus el.
Oamenii tind să își ia doza zilnică de calciu din lapte, deoarece este un element extrem de important pentru creșterea și dezvoltarea organismului. Însă, potrivit specialistului, laptele de vacă are hormoni, în comparație cu laptele de soia care nu are. Mai mult decât atât, laptele este acid, astfel că acesta scoate calciul din oase, pentru a-l face alcalin.
”Laptele de vacă are hormoni, vaca are hormoni, pe când laptele de soia nu are.(...) Laptele e acid, și fiind așa, organismul e alcalin, și atunci scoate calciul din oase ca să îl facă alcalin. Deci, atunci când bem lapte nu profităm de calciu, ci îl dăm afară.
Citește și: 10 sfaturi pentru o digestie perfectă
Astfel, deși laptele de vacă poate fi un adevărat pericol pentru sănătate, el poate fi înlocuit cu laptele de capră, deoarece acesta reușește să oprească evoluția cancerului, tratează celulele moarte, previne apariția durerilor de cap, menține sănătatea oaselor și curata organismul de toxine.
Laptele de cocos este, de asemenea, destul de periculos pentru persoanele care au intoleranță la lactoză și poate provoca probleme sistemului digestiv, alergii la bebeluși și senzație de balonare. Când vine vorba de laptele de migdale, acesta poate dăuna pentru organism deoarece există riscul de a provoca alergii și nu este sub nicio formă recomandat pentru sugari și pentru oamenii care se luptă cu diabetul.
Ultimul dar nu cel din urmă, laptele de soia nu trebuie consumat de persoanele care au colesterol mărit și poate conduce către dezvoltarea celulelor canceroase în organism. Mai mult decât atât, acesta trebuie consumat cu atenție, maxim un pahar pe zi, având efecte adverse asupra glandei tiroide și un risc crescut de obezitate.