Pepenele îngrașă? Când și cum e bine să mănânci pepene roșu. "Am curajul sa afirm ca nu pepenele ingrasa, ci cantitatea"

Pepenele îngrașă? Când și cum e bine să mănânci pepene roșu.
Pepenele îngrașă? Când și cum e bine să mănânci pepene roșu. "Am curajul sa afirm ca nu pepenele ingrasa, ci cantitatea"

Află ce spun specialiștii în legătură cu efectele consumului de pepene asupra siluetei și când este bine să consumăm acest fruct delicios.

Suntem în sezonul estival, moment în care pepenele roșu este la mare căutare. Totodată, femeile își doresc o siluetă perfectă pentru a se simți în largul lor pe plajă și de aici încep să apară dilemele. Este sau nu pepenele roșu un aliat în lupta cu kilogramele în plus?

Au început să apară, în ultima perioadă, tot mai multe diete în care se recomandă consumul de pepene roșu.

Însă de aici, se naște o altă întrebare: putem consuma pepene în orice cantitate fără să ne îngrășăm?

În continuare, vă prezentăm părerile specialiștilor în legătură cu efectele consumului de pepene asupra siluetei.

Pepenele îngrașă? Când și cum e bine să mănânci pepene roșu

cat pepene rosu poti manca

„Putem să mâncăm până la jumătate de kilogram de pepene sau de cireșe pe zi, dar niciodată după ora 18.00.

Fructele au foarte mult zahăr, iar zahărul mâncat după o anumită oră, după care noi nu-l mai cheltuim prin activitate fizică, se depune pe ficat sub formă de grăsime.

Și în felul acesta, de la excesul de fructe pe perioada verii, poate să apară steatoza hepatică și poate să se dezechilibreze diabetul, la fel cum oamenii se pot îngrășa mâncând fructe seara.”,

a transmis Mihaela Ene, medic diabetolog.

De asemenea, medicul susține că, un fruct de dimensiuni mici este suficient pentru a ține loc de gustare. Mihaela Ene ne avertizează că înlocuirea cinei cu pepene roșu poate să ne aducă mai multe kilograme în plus, fiind în zadar efortul de peste zi.

„Un fruct ar fi suficient. Un fruct înseamnă cât încape într-un căuș.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Pentru o persoană care nu are probleme cu glicemia, nu are probleme cu greutatea, nu e o problemă să mănânce pe seară, să se răcorească, o felie e pepene sau un bol moderat de cireșe sau 2-3 caise.

Însă excesul de aceste fructe și păstrarea fructelor ca o cină ușoară seara pentru masa de seară nu e deloc rezonabil.”,

a adăugat medicul.

Citeste si: CITEȘTE: Ce alimente conțin fier. Sunt recomandate pentru a preveni anemia

Pepenele roșu îngrașă dacă este consumat în exces

Pepenele îngrașă

Deși suntem tentați să credem că dulceața pepenelui este cea care stă în calea unei siluete perfecte, acest lucru este complet fals.

Specialiștii susțin că motivul real pentru care pepenele ne aduce kilograme în plus este legat de cantitate.

De asemenea, aceștia nu recomandă consumul exclusiv al acestui fruct, întrucât organismul va fi privat astfel de substanțele nutritive de care acesta are nevoie, crescând nivelul de cortizon.

Citeste si: Cum se face, de fapt, citronada? Băutura pe care o beam constant înainte de Cola sau Pepsi

Cortizonul este principalul hormon care provoacă stresul și în momentul în care este produs în cantități mari, va crește nivelul glucozei din sânge și procesul metabolic se va deregla.

Astfel că, nu trebuie să vă mirați dacă alegeți să consumați doar pepene roșu și vă încadrați în cele 1500 de calorii, dar totuși nu vedeți rezultate.

Citește și: Armin Nicoară și Claudia Puican au plecat din România. Unde s-au dus cei doi artiști: "Fiecare colț ascunde un sărut"- kanald.ro

Citește și: EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a îngrozit România- stirilekanald.ro

dieta cu pepene rosu

„Problema cu fructele este cantitatea. Întrucât fructoza nu crește glicemia, însă îngrașă foarte mult și periclitează ficatul. Pepenele se ”bate” pe locul 1 în topul fructelor care îngrașă cel mai mult cu strugurii și cireșele”, atenționează nutriționistul Mihaela Bilic.

Citeste si: Cum slăbește Ioana Ginghină cu pepene roșu! Vedeta arată fabulos, la 41 de ani: „Nu mă abțin...”

Au existat întotdeauna dileme în legătură cu dietele bazate pe consumul de pepene roșu. Unele voci afirmă că acest fruct este ideal în cazul în care ne dorim să topim kilogramele în plus, pe timp de vară, pe de altă parte intervenind specialiștii, care susțin că pepenele trebuie consumat în cantități mici pentru a nu afecta silueta în mod negativ.

„Ce ar fi vara fara o felie zemoasa si racoritoare de pepene? Sau mai bine doua? Sau si mai bine o jumatate de pepene numai pentru tine pe care sa-l scobesti cu lingura si sa-l mananci pana la coaja? Si ce daca simti ca-ti plesneste burta, pepenele e apa cu un strop de zahar si dupa ce faci pipi poti s-o iei de la capat.

Singura mea dilema e asta cu slabitul. Te ingrasi daca te umfli cu pepene? Un lucru e sigur, nici de slabit nu slabesti atata timp cat burta e plina. E o situatie similara cu mancatul de cirese...cu castronul:)) Am curajul sa afirm ca nu pepenele ingrasa, ci cantitatea. Sau poate painea sau branza cu care merge asa de bine. Sau poate masa copioasa pe care am avut-o inainte de desertul cu pepene.

Nici macar nu merita sa ne facem griji, pepenele e prea bun, racoritor si hidratant pentru zilele caniculare de vara iar pentru cei care postesc poate sa tina si de foame. Pietele si marginile drumurilor sunt pline cu munti de pepeni asa ca faceti o cura de pepene de orice culoare!", a scris Mihaela Bilic pe contui ei de Facebook.

Citeste si: De ce nu este sănătos să mănânci pepene roșu cu pâine



Citește și:

Tendințele de manichiură pentru 2024

DESCOPERĂ: Dieta cu hrișcă și kefir. Topește 10 kg în 10 zile

Imagini BOMBĂ cu Delia topless! Ipostaze incendiare, pozele pe care le-ar vrea șterse

Cum se simte Bianca Comănici după ce a ieșit din operație: „Ai vrea să dai timpul înapoi”

"Cumva bănuiam ceva". Anca Dumitra, declarații despre sarcină. Emoțiile prin care trece în această perioadă

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Sebastian a izbucnit în lacrimi! „Mă simt rău! Vreau să ies!” Cum a reacționat tânărul după disputa aprigă cu Robi, în Casa iubirii! Iată ce i-a spus Roberta

Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news


Cookies