Cură de slăbire cu PEPENE ROȘU. "O cură cu pepene roșu e recomandată și dacă avem de-a face cu anxietate, stres ridicat și atacuri de panică"

Cură de slăbire cu PEPENE ROȘU.
Cură de slăbire cu PEPENE ROȘU. "O cură cu pepene roșu e recomandată și dacă avem de-a face cu anxietate, stres ridicat și atacuri de panică"

Află ce presupune cura cu pepene roșu și în ce cazuri nu se recomandă acest tip de dietă.

Vara este momentul perfect pentru o cură pe bază de pepene roșu, dacă starea de sănătate ne permite. Această dietă este însă interzisă persoanelor cu tensiune arterială crescută, celor care suferă de diabet zaharat, hipercalcemie sau prezintă insuficiență renală.
„Pentru cei care au hipertensiune arterială nu recomand cura cu pepene roșu, căci acumularea de lichide duce la o creștere semnificativă a tensiunii. De asemenea, cura cu pepene roșu nu este indicată celor care suferă de insuficiență renală, diabet zaharat sau hipercalcemie.

Dieta cu pepene roșu nu este recomandată nici celor care suferă de diverse boli cronice și au, din cauza acestora, o stare de sănătate precară”, ne spune, Oana Dumitrache, Medic Specialist în Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.

Dieta cu pepene roșu este benefică, deoarece acest fruct este bogat în vitamina A, B1, B2, având în conținut și calciu, fier, fosfor, licopen și potasiu.
Pepenele are proprietăți diuretice, antioxidante și antireumatice.

Citeste si: Cura de slăbire cu semințe de dovleac. Slăbește 5 kilograme în 7 zile

Citeste si: Dieta care funcționează cu adevărat. Care este planul alimentar

Datorită conținutului ridicat de licopen, este indicat în prevenirea cancerului de prostată.

Pepenele are în componența sa:
- 95% apă;
- 0,3%.

proteine;
- 1% acizi organici;
- 3-5% hidrați de carbon.

„Pepenele este, într-adevăr, celebru pentru proprietățile sale diuretice, dar are și proprietăți antireumatice și antioxidante, datorită conținutului de licopen, fier, fosfor, potasiu, vitaminele A, B1 și B2, calciu. Are un mare conținut de apă (peste 95%), restul fiind proteine (0,3%), acizi organici (1%) și hidrați de carbon (3-5%). Datorită conținutului ridicat de licopen, cura cu pepene este un adevărat adjuvant în cancerul de prostată, licopenul fiind una dintre cele mai puternice substanțe pentru prevenirea acestei boli canceroase”, explică

doctor, Oana Dumitrache.
Cura de slăbire cu pepene roșu pare drastică la prima vedere, însă poate fi ușor de urmat dacă folosiți rețeta împărţită în două etape. Aceasta include şi o perioadă de stabilizare a organismului, necesară după ce a fost lipsit de alte alimente.

Cura cu pepene roșu

Citeste si: Cum să oprești pofta de mâncare. Ce alimente trebuie să consumi

Citeste si: Top 10 alimente care te ajută să slăbești

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

În prima fază, timp de trei-cinci zile, se va consuma pepene roșu exclusiv, singura condiție fiind să nu depășiți 3 kilograme pe zi.

Dieta cu pepene roşu. Faza de stabilizare

În cea de a doua etapă, se vor introduce treptat alte grupe de alimente, cu grijă, kilogramele continuând să scadă. Programul alimentar trebuie să conțină trei mese principale și 1-2 gustări.

Exemplu de meniu pentru a doua etapă

Mic dejun: Cereale integrale cu lapte(un bol)/două-trei lingurițe de fulgi de ovăz cu lapte sau o felie de brânză și o felie foarte subțire de pâine integrală

Gustare: 2-3 feliuțe de pepene roşu

Prânz: 200 g de pește, vită sau pui la grătar și o salată asortată cu o linguriță de ulei de măsline, care ajută la digestie

Cina: pepene roşu la discreţie

Cura de slăbire trebuie ținută nu mai mult de 15 zile, timp în care veți slăbi în jur de 7 kilograme, dacă o veți respecta cu strictețe.
Medicii susțin că această dietă nu se recomandă persoanelor care au pietre la rinichi și nici celor diagnosticați cu diabet.

În cazul altor afecțiuni însă, cura cu pepene roșu poate fi un real medicament:

„În gută, de exemplu, cura cu pepene mobilizează sărurile acidului uric din țesuturi și ajută la eliminarea lor prin urină. Și datorită efectului antiinflamator, articulațiile afectate își pot recăpăta mobilitatea și aspectul normal, iar crizele de gută se vor rări. De asemenea, datorită nutrienților enumerați mai sus, o cură cu pepene roșu e recomandată și dacă avem de-a face cu anxietate, stres ridicat și atacuri de panică. Cura cu pepene este binevenită și în caz de boli are rinichilor: nefrită, pielită și pielonefrită și dacă dorim să eliminăm pe cale naturală pietrele de la rinichi (calculii renali). Reiau, însă, toate aceste diete trebuie să fie aprobate și de un medic, nu pot fi urmate după ureche”, explică dr. Oana Dumitrache.

„În ciuda faptului că are un indice glicemic mare (75), pepenele roșu ne ajută să scăpăm de kilogramele acumulate în plus, căci nu are grăsimi li are foarte puține calorii (doar 25-30 kcal/ 100 gr)”, explică dr. Oana Dumitrache, Medic Specialist în Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.

Citește și: Vești bune pentru fanii lui Florin Piersic! Marele actor a anunțat când va reveni pe scenă: „Aștept cu nerăbdare ca să ne vedem”- kanald.ro

Citește și: "Te iubesc, îngerul meu". Mesajul cutremurător al mamei Ioanei Beatrice, tânăra ucisă de proprietarul magazinului în care muncea. Familia fetei se pregătește pentru procesul criminalului - stirilekanald.ro

Citeste si: Dieta cu apă minerală. Cum reușești să slăbești în timp record

Citeste si: Cura de slăbire cu argilă. Slăbește 10 kilograme în 15 zile utilizând această dietă

Când îngrașă consumul de pepene roșu

„Dacă o persoană ajunge să consume în jur de 1.5-2 kg de pepene roșu la o masă, ceea ce nu este deloc prea greu, înseamnă că va aduce în organism până la 600 kcal dintr-un foc, ceea ce echivalează cu aproximativ o ciocolată de 100 g (450-600 kcal). Din păcate, dacă aceste 500 kcal sunt consumate seara, după orele 17.00-18.00, depunerea este de peste 90%”, completează dr. Oana Dumitrache.

Citeste si: Totul despre Gastric Botox, procedura care te ajută să slăbești prin injectarea cu botox în stomac!

Actrița Ioana Ginghină a urmat dieta cu pepene roșu

În anul 2017, actrița Ioana Ginghină a urmat dieta cu pepene roșu timp de câteva zile, reușind să scape de câteva kilograme bune în timp record.

„Am slăbit două kilograme în primele trei zile, dar nu asta urmăresc. Mănănc doar pepene şi astfel dau un «concediu» sistemului digestiv. Cura se ţine trei, cinci sau zece zile. Eu o fac cât mai mult!”.

Însă, pentru a reuși să scape în continuare de kilogramele în plus, Ioana Ginghină a trebuit să renunțe complet la zahăr, dar și la produsele făinoase. O dietă echilibrată pe termen lung a ajutat-o pe actriță să se mențină până în prezent la același număr de kilograme.

„Nu am mai mâncat dulciuri şi pâine. Am reuşit să slăbesc 10 kilograme într-o lună şi jumătate. Mi s-a părut un pic cam brusc... Am fost nevoită să-mi schimb garderoba. Nu îmi mai este nimic bun. Am două măsuri în minus acum la haine”.



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Dieta cu banane. Slăbește 5 kg în 7 zile

Imagini BOMBĂ cu Delia topless! Ipostaze incendiare, pozele pe care le-ar vrea șterse

Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit

"Țipete foarte puternice, mobilă răsturnată".Crimă șocantă în Sibiu! O tânără de 21 de ani, ucisă cu bestialitate de iubitul ei

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Robi o va pune la punct pe Roberta! „Mie nu-mi place modul tău de a aborda situațiile!” Aflați ce discuții aprige se vor isca din nou în Casa iubirii, sâmbătă, 18 mai, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a îngrozit România


Cookies