Dieta cu cartofi si iaurt. Slăbește 5 kg în 3 zile

 Dieta cu cartofi si iaurt
Dieta cu cartofi si iaurt. Slăbește 5 kg în 3 zile

Află ce presupune dieta pe bază de cartofi și iaurt, care te poate ajuta să scapi de până la 5 kilograme în doar 3 zile.

Dieta cu cartofi și iaurt, după cum sugerează numele, este un regim bazat pe aceste două ingrediente, care vă ajută să topiți kilogramele în plus în timp record. Dacă urmați cu strictețe meniul recomandat, puteți să scăpați de 5 kilograme în doar trei zile.

Regimul bazat pe cartofi și iaurt furnizează organismului o cantitate suficientă de calorii, amidonul din conținutul cartofilor și acidul lactic din iaurt fiind o combinație extrem de eficientă, care vă ajută să slăbiți într-un timp foarte scurt.

Amidonul, în combinație cu apa, creează acea senzație de sațietate și astfel nu veți mai simți nevoia să consumați alte alimente.

Citeste si: Dieta cu BANANE. Slăbește 5 kg în 7 zile

„Un cartof de marime medie contine 163 de calorii, 0,2 grame de grasimi, 0 grame de colesterol, 37 de grame de carbohidrati, 4,7 grame de fibre alimentare si 4.3

grame de proteine. Aceeasi portie va ofera si 2% din necesarul zilnic de calciu, 51% din cel de vitamina C, 9% din cel de fier, 30% din cel de vitamina B6, 12% din cel de magneziu si 25% din cel de potasiu. Cartofii ofera si fosfor, niacina, acid folic si zinc. Spre deosebire de produsele care contin cartofi procesati( cartofii prajiti si chipsurile), cartofii neprocesati au un continut scazut de sodiu.
Cartofii contin si un compus cunoscut sub numele de acid alfa-lipoic, care ajuta organismul sa transforme glucoza in energie.

Unele dovezi arata ca acidul alfa-lipoic poate ajuta la controlarea glucozei din sange, ceea ce imbunatateste vasodilatatia si protejeaza pacientiidiabetici de retinopatie. De asemenea, acesta ajuta la conservarea creierului si a tesuturilor”, conform MedicalNewsToday.

regimul cu iaurt si cartofi

Citeste si: //DESCOPERĂ\\ 4 reţete cu avocado pentru slăbit. Ce beneficii are acest fruct în diete şi nu numai

Dieta cu cartofi şi iaurt. Exemplu de meniu pentru 3 zile

Ziua 1

Mic dejun: un cartof fiert nesărat şi un pahar de iaurt

Prânz: 2 cartofi fierţi, nesărați şi un pahar de iaurt

Cină: 2 pahare de iaurt

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: De ce femeile trăiesc mai mult decât bărbații. Secretul longevității feminine explicat de specialiști

Ziua 2 

Mic dejun: Un pahar de iaurt

Prânz: 2 cartofi fierţi, nesărați şi un pahar de iaurt

Cină: Un cartof fiert nesărat şi un pahar de iaurt

Ziua 3 

Mic dejun: Un cartof fiert nesărat

Prânz: Un cartof fiert nesărat şi un pahar de iaurt

Cină: Un pahar de iaurt

Citeste si: //DESCOPERĂ// Dieta cu miere si scorțișoară. Slăbește 3 kg în 7 zile

Ce avantaje are dieta cu cartofi și iaurt

Dieta pe bază de cartofi și iaurt nu este greu de ținut, întrucât aveți nevoie de numai două ingrediente pe care le găsiți în orice supermarket și de multă ambiție. De asemenea, nu este deloc costisitoare, întrucât nu aveți de pregătit meniuri sofisticate.

Citește și: Armin Nicoară și Claudia Puican au plecat din România. Unde s-au dus cei doi artiști: "Fiecare colț ascunde un sărut"- kanald.ro

Citește și: EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a îngrozit România- stirilekanald.ro

Un alt avantaj al acestui regim este legat de proprietățile extraordinare ale cartofilor. Această legumă este foarte nutritivă, fiind o sursă importantă de potasiu, fier și vitamin C.

Citeste si: Dieta fix la fix. „Decât un kilogram de mere care nu taie pofta de dulce, mai bine mâncați o feliuță de tort de ciocolată”

 „Cartofii sunt o sursa importanta de vitamina B6, care joaca un rol vital in metabolism, prin transformarea carbohidratilor si a proteinelor in glucoza si aminoacizi. Colagenul, sistemul de sprijin al pielii, se bazeaza pe vitamina C ca un nutrient esential care lucreaza in organism ca un antioxidant, pentru a ajuta la prevenirea deteriorarii cauzate de soare, poluare si fum. RISCURI Este important sa nu consumati cartofi incoltiti sau care au modificari de culoarea verde. Aceste caracteristici sunt indicatori ai prezentei solaninei, un compus toxic, care cauzeaza probleme circulatorii si respiratorii, dureri de cap, crampe musculare si diaree. Studiile au aratat ca atunci cand sunt gatiti la peste 120 de grade, cartofii produc o substanta chimica, numita acrilamida. Acest compus, care se gaseste in materialele plastice, adezivi, coloranti si in fumul de tigara, favorizeaza aparitia mai multor tipuri de cancer. Acrilamida are efecte negative asupra genelor si a sanatatii reproductive. Cartofii prajiti au un continut ridicat de acrilamida, astfel ca ar fi de preferat sa ii evitati.” Sursa:  MedicalNewsToday

cartofii in dieta

Citeste si: //IMPORTANT// Cum se mănâncă avocado și ce proprietăți nutritive are

Ce dezavantaje are dieta cu cartofi și iaurt

Un dezavantaj major al acestei diete este legat de faptul că, în aceste trei zile, corpul nu va primi toate sursele de vitamine, minerale și nutrienți de care are nevoie pentru a funcționa la capacitate maximă, de aceea nu trebuie să luați în calcul această dietă pe termen lung.

Este o dietă cu un meniu restrictiv, întrucât se rezumă la două ingrediente, pe care trebuie să le consumați conform programului indicat. Nicio abatere nu este permisă, de aceea, dacă sunteți un gurmand, va fi destul de greu să vă stopați poftele în aceste zile.

Înainte de a lua decizia de a ține această dietă, trebuie să vă adresați medicului specialist.

Citeste si: //CITEȘTE// Cum să dormi 8 ore în 4 ore. Află dacă este posibil



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Cât timp se fierbe broccoli. Beneficiile consumului de broccoli

Imagini BOMBĂ cu Delia topless! Ipostaze incendiare, pozele pe care le-ar vrea șterse

Cum se simte Bianca Comănici după ce a ieșit din operație: „Ai vrea să dai timpul înapoi”

"Cumva bănuiam ceva". Anca Dumitra, declarații despre sarcină. Emoțiile prin care trece în această perioadă

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Sebastian a izbucnit în lacrimi! „Mă simt rău! Vreau să ies!” Cum a reacționat tânărul după disputa aprigă cu Robi, în Casa iubirii! Iată ce i-a spus Roberta

Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news


Cookies