Cât timp se fierbe broccoli. Beneficiile consumului de broccoli

broccoli beneficii
Cât timp se fierbe broccoli. Beneficiile consumului de broccoli

Află cât timp trebuie lăsat la fiert un broccoli pentru a-i menține proprietățile și culoarea vie.

Există extrem de multe variante de a prepara broccoli, însă dacă vă doriți să păstrați vii cât mai multe substanțe nutritive din această legumă trebuie să țineți cont de câteva aspecte.

Trebuie să știți că tulpina de broccoli este la fel de sănătoasă și de hrănitoare ca buchețelele, de aceea ar fi de preferat să o păstrați în oală. De asemenea, important de știut este faptul că broccoli va fi mult mai aromat dacă îl veți lăsa într-o tigaie cu puțin unt, timp de aproximativ un minut.

Broccoli nu este doar leguma numărul unu în protecția anticancer, ci și un “dușman de moarte” pentru bacteriile cauzatoare de ulcer", explică medicul nutriționist Mihaela Bilic.

Citeste si: CITEȘTE: Cât timp fierbe NĂUTUL. Ce beneficii are năutul

Citeste si: CITEȘTE: Cât timp fierbe NĂUTUL. Ce beneficii are năutul

Cât timp se fierbe broccoli

Ingrediente pentru broccoli fiert

sare de mare

piper negru proaspăt măcinat

1 broccoli

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

1 cubuleț de unt nesărat

Citeste si: Rețete brioșe dietetice

4 pași pentru a prepara broccoli fiert

1.Umpleți o tigaie voluminoasă cu apă, adăugați sare și așteptați să ajungă în punctul de fierbere. Folosiți un tocător pentru a tăia buchețelele de broccoli, pe care le veți mărunți și le veți clăti sub jetul de apă rece.

2.Tăiați tulpina în jumătate și feliați-o.

În momentul în care observați că apa a început să fiarbă, folosiți o lingură cu fante pentru a coborî bucățelele de broccoli în apă.

3.Lăsați bucățile de broccoli să fiarbă până se înmoaie, timp de 3-4 minute, apoi introduceți vârful unui cuțit într-o floretă de broccoli pentru a vedea dacă sunt gata.

4.Folosiți o strecurătoare pentru a scurge legumele, apoi lăsați aburul să iasă timp de un minut.

Adăugați-i înapoi în tigaie, apoi condimentați cu sare și piper negru măcinat.

La final, adăugați unt și amestecați bine, pentru a acoperi toate buchețelele.

Ați obținut o garnitură extrem de gustoasă și sănătoasă, perfectă pentru orice preparat din carne și nu numai.

Citește și: Armin Nicoară și Claudia Puican au plecat din România. Unde s-au dus cei doi artiști: "Fiecare colț ascunde un sărut"- kanald.ro

Citește și: EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a îngrozit România- stirilekanald.ro

Citeste si: NOTEAZĂ: Cât timp se fierbe răcitura. Cum gătești piftia perfectă

Beneficiile consumului de broccoli

„Bogat în sulf și fibre, broccoli poate echilibra procesul digestiv, reduce constipația și calma simptomele indigestiei. Este o legumă echilibrată, care poate fi consumată în cantități moderate chiar și de către persoanele cu gastrită, reflux gastric sau alte afecțiuni digestive similare.

Broccoli este bogat în betacaroten și vitamina C, dar conține și valori moderate de zinc și seleniu. Toate aceste substanțe nutritive ne ajută în lupta cu toxinele, cu virusurile și bacteriile, întărind sistemul imunitar și protecția naturală a organismului”, spune Dr. Oana Cuzino, Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale.

Dr. Oana Cuzino vorbește despre rolul extrem de important pe care îl are consumul de broccoli într-o dietă. De asemenea, efectele acestei legume asupra țesuturilor oculare sunt incredibile.

„Fiindcă reglează digestia, broccoli poate fi aliatul tău în timpul unei diete, când schimbarea regimului alimentar îți poate da bătăi de cap. În plus, poate reduce pofta de mâncare, scade nivelul zahărului din sânge și are foarte puține calorii.

Broccoli conține luteină și vitamina A, două substanțe importante pentru sănătatea ochilor. Consumul de broccoli nu te va face neapărat să vezi mai bine, însă îți va menține țesuturile oculare sănătoase și va împiedica apariția unor boli cum este cataracta. Vitamina C din broccoli este unul dintre cei mai buni antioxidanți și previne instalarea unor afecțiuni degenerative. Ne ajută să luptăm împotriva radicalilor liberi și favorizează înmulțirea celulelor sănătoase în detrimentul celor bolnave sau cancerigene.”



Citește și:

Ce afecţiuni pot ascunde pleoapele umflate

5 alimente pentru hidratarea tenului! Obține un ten curat și luminos în mod natural!

Imagini BOMBĂ cu Delia topless! Ipostaze incendiare, pozele pe care le-ar vrea șterse

Meteorologii Accuweather anunță o vară istorică în România! Nu s-a mai întâmplat așa ceva în ultimii ani. Cum va fi vremea pe litoral?

"Cumva bănuiam ceva". Anca Dumitra, declarații despre sarcină. Emoțiile prin care trece în această perioadă

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Armin Nicoară și Claudia Puican au plecat din România. Unde s-au dus cei doi artiști: "Fiecare colț ascunde un sărut"

Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news


Cookies