La ce temperatură se coace pizza. Cât de fierbinte trebuie să fie cuptorul pentru a obține o pizza delicioasă!

La ce temperatură se coace pizza. Cât de fierbinte trebuie să fie cuptorul pentru a obține o pizza delicioasă!
La ce temperatură se coace pizza. Cât de fierbinte trebuie să fie cuptorul pentru a obține o pizza delicioasă!

Dacă îți dorești o pizza delicioasă preparată în propria bucătărie, trebuie să știi cele două secrete: cât timp și la ce temperatură se coace.

Pizza este, fără îndoială, cel mai popular aliment din lume, datorită gustului și multitudinii de variante în care poate fi servită, fiind apreciată de adulți, dar mai ales de copii.

Cu blat gros sau subțire, crocant sau moale, acoperit cu fel și fel de combinații de cașcaval, jambon, salam, pui, legume și topinguri cu diverse arome, acest aliment este greu de refuzat, fiind cel mai mare dușman al celor aflați la dietă.

La un picnic cu prietenii, la o zi de naștere sau la o cină în familie, pizza este alegerea perfectă, fiind un fel de mâncare versatil și foarte gustos.

Pizza este de origine italiană, dar rețeta a fost preluată rapid de toate statele lumii.

Poate fi comandată sau preparată în casă.

Dacă pofteşti la pizza, dar îți dorești să nu te alegi cu kilograme în plus, îți recomandăm să prepari rapid, acasă, un blat cu făină integrală. Îl întinzi cu sucitorul şi-l laşi la rumenit într-o tigaie. După ce îl întorci, poţi să pui pe el ingredientele tale preferate pentru a obţine o pizza sănătoasă şi gustoasă, chiar la tine acasă.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Ca acest fel de mâncare să iasă „ca la carte”, trebuie să știi secretul temperaturii și timpului de coacere.

La ce temperatură se coace pizza

Este necesară o temperatură mai mare în partea inferioară a cuptorului pentru coacerea în condiții optime a blatului.

Există cărămizi refractare cu care se căptușesc cuptoarele pentru a îmbunătăți procesul de coacere.

Temperatura ideală pentru coacerea în cuptor a unei tăvi de pizza este de 200-220 de grade, timp de 20-25 de minute.

Dacă doriți ca pizza să fie mai crocantă, o puteți coace la o temperatură de 220-250 grade, timp de aproximativ 25 de minute.

Citește și: Imagini apocaliptice din Capitală! Grindina și vijeliile au făcut prăpăd joi noapte: străzi inundate, copaci căzuți și sute de locuințe afectate- kanald.ro

Citește și: "Era sânge, era casa groazei!"- Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de supraveghere- stirilekanald.ro

Temperatura de coacere pentru pizza la cuptor lemne

În pizzeriile de renume, aceasta este coaptă în cuptoare speciale la o temperatură de 360 de grade, cam 12-15 minute.

Acest produs delicios este însă dușmanul siluetei, deci nu trebuie consumat zilnic.

Ce spun medicii nutriţionişti despre consumul de pizza

"Pizza e ok! Văd tot mai des persoane care încadrează pizza la categoria fast-food şi o pun pe lista neagră a alimentelor de care trebuie să te fereşti.

Nu vreau să ne întrebăm dacă e bine sau dacă avem voie să mâncăm o felie de pizza! Dacă la paste putem să "greşim" punând mult ulei, sos de brânză, costiţă sau smântână, pizza ne fereşte de exagerări: un blat subţire de pâine pe care pui

CÂTEVA bucăţi de şuncă, salam, peste, ciuperci, legume şi brânză. Am putea spune că pizza e chiar mai "săracă" decât un sendviş în care poţi tăia caşcavalul şi mezelurile în felii groase.

Pizza conţine multă pâine, spun gurile rele, dar pâinea e mai puţin periculoasă pentru silueta faţă de alte alimente bogate în grăsimi. Apoi vine problema cantităţii. Nu pizza îngraşă, ci MULTĂ pizza sau NUMAI pizza mâncată la orice masă.

Dacă rămâneţi în dimensiunile unei farfurii de 20 cm şi alegeţi pizza cu blat subţire e alimentul OK pentru masa de prânz. Avem nevoie de energia din glucide care să ne ţină de foame toată ziua:) Pizza e mâncarea iubită de toată lumea, inclusiv de copiii cărora nu le plac legumele. Persoanele care fac munca fizică au în ea o sursă excelentă de energie pentru muşchi. Tinerii pot şi ei apelă la pizza ca soluţie rapidă şi sănătoasă de alimentaţie. Consumată cu moderaţie este o alegere practică pentru o masă echilibrată nutriţional. Nu aveţi cum să greşiţi atunci când mâncaţi o felie de pâine cu puţină brânză şi sos de roşii! Cantitatea este cea care face diferenţa şi nu e pizza de vină dacă noi o consumăm în exces. Singura scuză pe care o avem este că, într-adevăr, este delicioasă.", a explicat Mihaela Bilic (medic nutriţionist).



Citește și:

Mâini umflate: cauze comune și modalități de gestionare

Dieta indiană poate fi greu de ținut pentru persoanele care consumă carne foarte des

Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...

IMAGINI EXCLUSIVE: Irinel Columbeanu își ia fiica în brațe, pe aeroport! Irinuca a sosit în România, din SUA!

Saveta Bogdan, colaborare cu Jador? Cântăreața de muzică populară este deschisă la noi orizonturi

Cu ce pot înlocui MASCARPONE. Care sunt ingredientele perfecte pentru a înlocui acest preparat?

Ștefania, afectată de conversațiile bulversante care au apărut în mediul online despre Cosmin! „S-ar părea că ar avea pe cineva afară!” Iată cum a reacționat concurentul și ce controverse s-au iscat în Casa iubirii

Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu


Cookies