Chef Joseph Hadad a explicat, pas cu pas, cum pregătește creveții tempura cu sos de soia.
Chef Joseph Hadad, unul dintre cei mai cunoscuți bucătari de la noi din țară, reușește de fiecare dată să surprindă cu rețete inedite atunci când intră în bucătărie, iar, de asemenea, ele nu lipsesc nici din mediul online, acolo unde încântă privirile și gusturile tuturor celor care îl urmăresc. De această dată, bucătarul a pregătit creveți tempura, pe un pat de legume și edamame cu sos de soia, menționând toate ingredientele de care are nevoie.
Cum pregătește chef Joseph Hadad creveții tempura cu sos de soia?
După ce totul este ales cu grijă, bucătarul pregătește aluatul pe care îl lasă la frigider timp de 30 de minute, feliază morcovii și ghimbirul, toate finuț, usturoiul mediu, ceapa verde cu pastele de fasole, crestează creveții în partea din interior, pune sare, coajă de lime și lasă 30 de minute la frigider să se îmbine în arome. Încinge o tigaie în care pune usturoiul și ghimbirul, apoi vine cu legumele, adaugă ulei de susan, iar în acest timp trece creveții prin aluat și îi lasă să se gătească uniform.
La final, îi scoate pe o sită și îi lasă să se scurgă, iar legumele sunt lăsate în tigaie, peste care se toarnă sosul de soia și miere.Ingrediente x2 porții:
- creveți 6 bucăți (sau alte fructe de mare ori peste)
- 1/2 coajă lime
- 1 morcov
- 3 fire ceapă verde
- 1/2 gulie
- 80-100g fasole galbenă
- Ghimbir 4-5 felii
- 2 căței usturoi
- Ulei de susan 1 lingură
- Susan negru 1/2 lingura
- Miere 12g
- Baie de ulei
- 4-5 linguri ulei
- Soia 100 ml
- Edamame 3 linguri
Aluat:
Citește și: VIDEO Dezastru pe autostradă! 13 persoane au murit și peste 150 au fost rănite- stirilekanald.ro
- făină 200g
- bere 325 ml
- drojdie uscată 2.5g
- puțină sare
“Pregătiți aluatul: amestecați toate ingredientele menționate pentru aluat, apoi strecurați și puneți la frigider pentru 30 de minute. Pregătiți ingredientele: feliați fin morcovii, gulia si ghimbirul. Tocați fin usturoiul. Feliați în bucăți medii ceapa verde și păstăile de fasole. Încrestați creveții în partea din interior și întindeți, ca să rămână drepți. Puneți puțină sare pe creveți și niște coajă de lime rasă, după ce i-ați încrestați, apoi lăsați 30 de minute pană la o oră la frigider ca să se îmbine aromele. Într-o tigaie puneți uleiul, usturoiul și ghimbirul. Gătiți până când începe usturoiul să fie puțin maroniu. Adăugați gulia, morcovii, ceapa verde, amestecați și gătiți puțin. Puneți fasolea și edamamele, mai gătiți încă puțin. Asezonați cu puțină sare, amestecați și mai gătiți încă puțin. Puneți uleiul de susan, amestecați și mai gătiți încă puțin. Luați deoparte. Puneți baia de ulei la încins. Treceți creveții prin aluat și prăjiți până când sunt maro auriu. Mișcați mereu tigaia precum astfel încât să se gătească uniform. Scoateți creveții într-o sită și lăsați să se scurgă de surplusul de ulei. Puneți legumele din nou la foc și puneți susanul negru, amestecați, turnați sosul de soia și puneți mierea. Amestecați și mai gătiți încă puțin. Așezați legumele pe farfurie, apoi deasupra creveții. Poftă bună! TIPS: legumele trebuie să rămână al dente, nu le gătiți foarte mult.”, a explicat chef Joseph Hadad.