Chef Joseph Hadad a dezvăluit cum pregătește o rețetă inedită de țelină gratinată cu ciuperci.
Unul dintre cei mai cunoscuți și îndrăgiți bucătari, de la noi din țară, chef Joseph Hadad, se bucură de succes pe plan profesional, dar și personal și obișnuiește să fie mai mereu activ pe rețelele de socializare. Deseori, în special pe pagina sa de Instagram, acesta postează frecvent rețetele pe care le prepară, acolo unde împărtășește diverse trucuri de bucătărie cu persoanele care îi urmăresc activitatea de zi cu zi.
De această dată, in cursul zilei de ieri, celebrul bucătar a pregătit un preparat culinar deosebit de gustos, de țelină gratinată cu ciuperci, la care a adăugat și diverse condimente și mult parmezan și mozzarella, dar nu numai atât! Procesul de preparare, dar și lista întreagă de ingrediente au fost postate de acesta pe contul său de Instagram, acolo unde rezultatul rețetei este de-a dreptul delicios!
Țelină gratinată cu ciuperci, pregătită de chef Joseph Hadad
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Ce pățești dacă faci live pe TikTok sau Facebook din cabina de vot?- stirilekanald.ro
Ingrediente
- Mozzarella buffalo- 2 bucăți
- Parmezan
- Mozzarella- 200 g
- Smântână lichidă- 300 ml
- Țelină rădăcină- 3 bucăți
- Ceapă albă- 1
- Pătrunjel- 2 linguri
- Nucșoară- un vârf de cuțit
- Sare și piper
- Cimbru- 7-8 fire
- Ciuperci- 7 bucăți
- 130 g unt
- Vin alb- 3 linguri
Mod de preparare
- "Puneți într-o oală apă cu sare, țelina tăiata cuburi și firele de cimbru. Gătiți până când țelina este moale.
- Într-o tigaie puneți untul și ceapa tocată fin. Gătiți până când ceapa este aurie.
- Adăugați ciupercile feliate și gătiți până când scade puțin.
- Asezonați cu sare, piper, nucșoară și gătiți încă 2-3 minute.
- Turnați smântână și vinul. Continuați să gătiți încă 7-8 minute.
- Adăugați pătrunjelul și amestecați. Luați de pe foc.
- Scurgeți și puneți țelina într-un vas pentru cuptor, apoi puneți ciupercile deasupra.
- Radeți un strat de mozzarella buffalo, apoi mozzarela, iar ulterior parmezan.
- Dați la cuptorul preîncălzit la 190 de grade Celsius, pentru 25-30 de minute. Să aibă o crustă maronie. Poftă bună!
- TIPS:
*puteți înlocui cu cartofi dulci sau normali (copți merg mai bine, tăiați apoi în rondele mai mari sau cuburi)
**mozzarela buffalo și mozzarella să le radeți pe răzătoare cu găuri mari, iar parmezanul pe răzătoarea cu găuri mici.", a explicat acesta, în descrierea filmulețului postat pe pagina sa de Instagram.