Chef Joseph Hadad a dezvăluit cum pregătește o rețetă inedită de budincă de paste cu mere și stafide.
Unul dintre cei mai cunoscuți și îndrăgiți bucătari, de la noi din țară, chef Joseph Hadad, se bucură de succes pe plan profesional, dar și personal și obișnuiește să fie mai mereu activ pe rețelele de socializare. Deseori, în special pe pagina sa de Instagram, aceste postează frecvent rețetele pe care le prepară, acolo unde împărtășește diverse trucuri de bucătărie cu persoanele care îi urmăresc activitatea de zi cu zi.
De această dată, recent, celebrul bucătar a pregătit o rețetă de desert, lăsând la o parte preparatele culinare, însă a păstrat un ingredient: pastele. Astfel, acesta a pregătit budincă de paste, la care a adăugat mere și stafide, dar și alte ingrediente necesare, precum coajă rasă de portocale, zeamă de lămâie, ghimbir ras și nu numai. Procesul de preparare, dar și lista întreagă de ingrediente au fost postate de acesta pe contul său de Instagram, acolo unde rezultatul rețetei este pe placul tuturor!
Budincă de paste cu mere și stafide, pregătită de chef Joseph Hadad
Ingrediente
- 180 g paste crude
- Smântână 350 ml de 38% grăsime
- Ouă 3
- Zahăr tos 3 linguri+ 2 linguri
- Stafide 2 linguri (hidratate în apă)
- Mere verzi 8
- Coaja rasă de la 1/2 portocale
- Sucul de la 1/2 lămâie
- Ghimbir ras 1/2 linguriță
- Pesmet 4 linguri
- Scorțișoară un vârf de cuțit
- Unt 150 g ras (trebuie să fie foarte rece- puneți la congelator înainte cu 2-3 ore)
- Piper negru zdrobit
Mod de preparare
- "Fierbeți pastele foarte bine. Spălați apoi sub apă rece și lăsați să se scurgă.
- Curățați merele de coajă și puneți-le în apă cu sucul de lămâie. Dați-le pe răzătoare, apoi stoarceți-le foarte bine.
- Amestecați apoi într-un bol pastele fierte, ouăle, coaja rasă de portocală, smântâna lichidă, stafidele, ghimbirul, 2 linguri de zahăr și un vârf de cuțit de scorțișoară.
- Într-un alb bol amestecați pesmetul, 3 linguri de zahăr și încă un vârf de cuțit de scorțișoară.
- Puneți amestecul de paste într-un vas pentru cuptor, peste așezați merele rase și stoarse, apoi puneți amestecul de pesmet.
- Radeți untul și dați la cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius, pentru 35-40 de minute. Serviți cu înghețată de vanilie!", a explicat acesta, în descrierea filmulețului postat pe pagina sa de Instagram.