Tigaie de pui Marsala cu ciuperci, roșii și verdeață. Rețeta care te face chef la tine acasă!

tigaie de pui marsala cu ciuperci
Tigaie de pui Marsala cu ciuperci, roșii și verdeață

O rețetă ideală pentru o cină în doi sau pentru un prânz în familie.

Pentru această rețetă, vom avea nevoie de 60 de minute (timp de pregătire), respectiv 60 de minute (timp de gătire), ceea ce va duce la aproximativ 2 ore (timp total), pentru ca la final, să ne putem bucura de savoarea preparatului.

Ingrediente

  • 500 g carne de pui (pulpe dezosate, piept de pui)
  • sare
  • piper negru măcinat
  • puțină făină (pentru tăvălit carnea)
  • 2 linguri de ulei
  • 40 g unt
  • 3 fire de ceapă verde sau 1 ceapă
  • 3 căței de usturoi
  • 500 g ciuperci
  • 150 ml vin sau alt vin dulce
  • 200 ml smântână dulce pentru frișcă
  • verdeață tocată (pătrunjel, mărar)
  • roșii cherry mai mari

Citește și: Tort intens de ciocolată. Îl puteți decora cu afine sau orice alte fructe proaspete doriți!

pui marsala
Tigaie de pui Marsala cu ciuperci, roșii și verdeață[Sursa foto: freepik]

Citește și: Lasagna. Un deliciu italian, cremos și perfect rumenit!

Mod de preparare

Mod de pregătire ingrediente

  1. În primul și-n primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această rețetă, este să începem prin a ne ocupa de ceapă, ciupercile și usturoiul, ingredientele pe care le vor tăia mărunt, în special ceapa și usturoiul, iar în ceea ce privește ciupercile, pe acestea le putem lăsa întregi, dacă sunt mai mici în dimensiune,
    sau le putem tăia pe jumătate, iar la fel vom proceda și cu roșiile cherry. În ceea ce privește verdeața pentru decor, dacă dorim, putem să o mărunțim și pe ea tot acum dacă nu, o putem face ceva mai târziu sau spre finalul rețetei.
  2. Următorul pas este să ne ocupăm și de carne, mai exact de pulpele dezosate de pui sau pieptul de pui, pe care le vom condimenta cu sare și piper negru măcinat, pe ambele părți.

Mod de preparare legume și pui

  1. A venit momentul să și gătim această delicioasă rețetă,  așadar, vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga 2 linguri de ulei și vom aștepta ca acesta să se încingă corespunzător. După ce uleiul s-a încins, adăugăm prima și prima dată, ciupercile, pe care le vom sota preț de 5 minute, la foc mare amestecând constant.
    Spre final, nu trebuie să uităm să le și asezonăm cu sare și piper negru măcinat, după gust. Le mai lăsăm puțin și apoi le transferăm pe o farfurie.
  2. Mai departe, continuăm să gătim puiul, așa că pregătim o farfurie cu un pic de făină prin care tăvălim carnea foarte bine, pe ambele părți. Scuturăm excesul de făină și le punem cu pielea în jos, în tigaie, la foc mediu.
    După ce ne am asigurat că s-a prăjit, o întoarcem și o mai prăjim pentru încă 15 minute. După acest interval de timp, scoatem pulpele din tigaie și le așezăm peste ciupercile din farfurie.
  3. Trecem la următorul pas. Așezăm iar tigaia pe foc (mediu) și punem în ea unt. Așteptăm să se topească, apoi adăugăm ceapa și usturoiul, cu un praf de sare peste. Sotam timp de 5 minute totul, apoi turnăm aproximativ 100 de mililitri de vin în tigaie. În acest timp, vinul înmoaie ce este lipit de tigaie.
  4. Reducem focul și amestecăm toate ingredientele din tigaie, cu ajutorul unei spatule. La aproximativ 5 minute distanță, turnăm și smântână dulce pentru frișcă și mărim focul la mediu, cât să clocotească încet vreo 2 minute. Mai putem adăuga piper negru măcinat și sare. Adăugăm apoi și roșiile cherry, cât să se gătească și ele puțin.
  5. La final, mai trebuie doar să punem în sos bucățile de carne. Pentru a nu o înmuia, puteți să lăsați deoparte sosul de smântână. Mai lăsăm la clocotit vreo 5 minute, apoi stingem focul și dăm tigaia deoparte.

tigaie de pui
Tigaie de pui Marsala cu ciuperci, roșii și verdeață[Sursa foto: freepik]

Citește și: Antonia, gest neașteptat după intrarea lui Danciu în „Casa iubirii”! Concurentul a fost cu adevărat frapat: „Mi-a atras foarte mult atenția”- kanald.ro

Citește și: VIDEO El este bărbatul găsit carbonizat într-o mașină din Oradea. Polițiștii iau în calcul varianta sinuciderii- stirilekanald.ro

Servire

  1. Preparatul se servește cald, imediat după ce-a fost gătit, ornat cu pătrunjel și mărar tocat, deasupra. Poftă bună!

Îți recomandăm și rețeta de Plăcintă cu brânză, ciuperci și ierburi aromatice. Un gust asemănător cu cel de la bunica, însă ușor îmbunătățit!.

tigaie de pui marsala
Tigaie de pui Marsala cu ciuperci, roșii și verdeață[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Tort intens de ciocolată. Îl puteți decora cu afine sau orice alte fructe proaspete doriți!

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Soțul Teodorei Marcu nu mai e om, la jumătate de an de când tânăra a fost ucisă! Ce se întâmplă cu el. Dezvăluiri cutremurătoare: „Din ce în ce mai greu…”

Povestea Rodicăi, pisica de la Stația Meteorologică de pe Vârful Omu! Felina trăiește de ani buni la 2.500 de metri altitudine: „E curată, harnică şi e un mare vânător”

Care sunt imperfecțiunile pe care chiar Gabriela Cristea le-a evidențiat la propria persoană? Fosta prezentatoare TV a spus lucrurilor pe nume! "51 și nu mă plâng!"

ȘOC TOTAL în „Casa iubirii”! De necrezut cine apare în emisiune! Concurenții rămân MASCĂ

Breaking news pentru românii cu probleme de sănătate!


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies