O rețetă ideală pentru o cină în doi sau pentru un prânz în familie.
Pentru această rețetă, vom avea nevoie de 60 de minute (timp de pregătire), respectiv 60 de minute (timp de gătire), ceea ce va duce la aproximativ 2 ore (timp total), pentru ca la final, să ne putem bucura de savoarea preparatului.
Ingrediente
- 500 g carne de pui (pulpe dezosate, piept de pui)
- sare
- piper negru măcinat
- puțină făină (pentru tăvălit carnea)
- 2 linguri de ulei
- 40 g unt
- 3 fire de ceapă verde sau 1 ceapă
- 3 căței de usturoi
- 500 g ciuperci
- 150 ml vin sau alt vin dulce
- 200 ml smântână dulce pentru frișcă
- verdeață tocată (pătrunjel, mărar)
- roșii cherry mai mari
Citește și: Tort intens de ciocolată. Îl puteți decora cu afine sau orice alte fructe proaspete doriți!
Citește și: Lasagna. Un deliciu italian, cremos și perfect rumenit!
Mod de preparare
Mod de pregătire ingrediente
- În primul și-n primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această rețetă, este să începem prin a ne ocupa de ceapă, ciupercile și usturoiul, ingredientele pe care le vor tăia
- Următorul pas este să ne ocupăm și de carne, mai exact de pulpele dezosate de pui sau pieptul de pui, pe care le vom condimenta cu sare și piper negru măcinat, pe ambele părți.
Mod de preparare legume și pui
- A venit momentul să și gătim această delicioasă rețetă, așadar, vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga 2 linguri de ulei și vom aștepta ca acesta să se încingă corespunzător. După ce uleiul s-a încins, adăugăm prima și prima dată, ciupercile, pe care le vom sota preț de 5 minute, la foc mare amestecând constant. Spre final, nu trebuie să uităm să le și asezonăm cu sare și piper negru măcinat, după gust. Le mai lăsăm puțin și apoi le transferăm pe o farfurie.
- Mai departe, continuăm să gătim puiul, așa că pregătim o farfurie cu un pic de făină prin care tăvălim carnea foarte bine, pe ambele părți. Scuturăm excesul de făină și le punem cu pielea în jos, în tigaie, la foc mediu.
- Trecem la următorul pas. Așezăm iar tigaia pe foc (mediu) și punem în ea unt. Așteptăm să se topească, apoi adăugăm ceapa și usturoiul, cu un praf de sare peste. Sotam timp de 5 minute totul, apoi turnăm aproximativ 100 de mililitri de vin în tigaie.
- Reducem focul și amestecăm toate ingredientele din tigaie, cu ajutorul unei spatule. La aproximativ 5 minute distanță, turnăm și smântână dulce pentru frișcă și mărim focul la mediu, cât să clocotească încet vreo 2 minute. Mai putem adăuga piper negru măcinat și sare. Adăugăm apoi și roșiile cherry, cât să se gătească și ele puțin.
- La final, mai trebuie doar să punem în sos bucățile de carne. Pentru a nu o înmuia, puteți să lăsați deoparte sosul de smântână. Mai lăsăm la clocotit vreo 5 minute, apoi stingem focul și dăm tigaia deoparte.
Servire
- Preparatul se servește cald, imediat după ce-a fost gătit, ornat cu pătrunjel și mărar tocat, deasupra. Poftă bună!
Îți recomandăm și rețeta de Plăcintă cu brânză, ciuperci și ierburi aromatice. Un gust asemănător cu cel de la bunica, însă ușor îmbunătățit!.