Lasagna. Un deliciu italian, cremos și perfect rumenit!

lasagna
Lasagna. Un deliciu italian, cremos și perfect rumenit!

O rețetă ideală pentru cina cu familia, atunci când vrei ceva consistent, dar nu prea dificil de preparat.

Pentru această rețetă, vom avea nevoie de 60 de minute (timp de pregătire), respectiv 60 de minute (timp de gătire), ceea ce va duce la aproximativ 2 ore (timp total), pentru ca la final, să ne putem bucura de savoarea preparatului.

Ingrediente

  • 450 g cârnați
  • 350 g carne de vită, macră
  • 100 g ceapă, tocată
  • 2 căței de usturoi, zdrobiți
  • 800 g roșii, zdrobite
  • 100 g pastă de tomate
  • 180 g sos de roșii
  • 120 ml apă
  • 2 linguri zahăr alb
  • 1 1/2 linguriță de frunze de busuioc, uscate
  • 1/2 linguriță de semințe de fenicul
  • 1 lingură de sare
  • 1/4 linguriță de piper negru măcinat
  • 4 linguri de pătrunjel proaspăt, tocat
  • 12 foi de lasagna
  • 450 g ricotta
  • 1 ou
  • 1/2 linguriță de sare
  • 350 g mozzarella, tăiată felii
  • 150 g parmezan, ras

Citește și: Tort de clătite cu cremă de mascarpone, ananas caramelizat, piersici și afine, desertul pregătit de Roxana Blenche. „Absolut demențial, delicios.”

cremos rumenit
Lasagna. Un deliciu italian, cremos și perfect rumenit![Sursa foto: freepik]

Citește și: Red Velvet Macarons cu cremă de brânză și unt, desertul pregătit de chef Sorin Bontea. „Arată foarte bine și vă asigur că e foarte gustos.”

Mod de preparare

Mod de preparare compoziție de lasagna

  1. În primul și-n primul rând, începem prin a ne ocupa de pregătirea compoziției pentru foile de lasagna. Astfel, vom avea nevoie de o oală din fontă, pe care o vom așeza pe aragaz, la o temperatură medie, în care vom găti la foc mediu, următoarele ingrediente: 450 de grame de carnații, 350 de grame de carnea de vită (macră), 100 de grame de ceapă, pe care am tocat-o mărunt în prealabil, dar și 2 căței de usturoi zdrobiți.
    Așteptăm până se rumenesc bine toate, amestecând din când în când, apoi adaugăm 800 de grame de roșii zdrobite, 100 de grame de pastă de tomate și 180 de grame de sos de roșii și 120 de mililitri apă.
  2. Asezonează totul cu 2 linguri de zahăr alb, 1 1/2 lingurițe de frunze de busuioc uscate, 1/2 linguriță de semințe de fenicul, o lingură de sare, 1/4 linguriță de piper negru măcinat și 2 linguri de pătrunjel, proaspăt tocat.
    Tot conținutul se fierbe acoperit cu un capac, timp de aproximativ o oră și jumătate, amestecând ocazional.

cremos
Lasagna. Un deliciu italian, cremos și perfect rumenit![Sursa foto: freepik]

Mod de preparare foi de lasagna

  1. Acum vom avea nevoie de o oală de dimensiuni mai mari, în care vom pune apă și puțină sare, la fiert. Scufundăm cele 12 foi de lasagna, abia în momentul în care apa este clocotită, între 8-10 minute.
  2. După acest interval de timp, foile trebuie să se scoată și să fie clătite cu apă rece.

deliciu italian
Lasagna. Un deliciu italian, cremos și perfect rumenit![Sursa foto: freepik]

Mod de preparare sos

Citește și: Este cod roșu de viscol! Rafale de peste 120 km/h și vizibilitate zero în zonele montane- kanald.ro

Citește și: Crimă șocantă de Crăciun! Un bărbat de 36 de ani, ucis într-un scandal cu peste 20 de persoane. Victima a fost lovită în zona capului de 4 persoane, inclusiv un minor de 14 ani, pe care nu îi cunoștea- stirilekanald.ro

  1. A venit momentul să ne ocupăm și de prepararea sosului. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga cele 450 de grame de ricotta cu ou, restul de pătrunjel și 1/2 linguriță sare.

italian
Lasagna. Un deliciu italian, cremos și perfect rumenit![Sursa foto: freepik]

Coacere și servire

  1. Preîncălzește cuptorul la o temperatură de 190 de grade Celsius.
  2. Începem să asamblăm preparatul și să îl pregătim de coacere. Așadar, primul pas este să întindem sosul de carne în tava de cuptor pe care o folosim. Următorul strat este alcătuit de 6 foi de lasagna, apoi jumătate din cantitatea de ricotta, apoi puțin mai mult de jumătate din feliile de mozzarella, din nou un strat de carne și un sfert din cantitatea de parmezan.
  3. Procesul se repetă până când la sfârșit punem și restul de mozzarella și parmezan.
  4. Acoperim tava cu o folie și o introducem în cuptorul preîncălzit, timp de 25 de minute.
  5. După acest interval de timp, înlăturăm folia și mai coacem pentru încă 25 de minute.
  6. La final, scoatem tava din cuptor și lăsăm să se mai răcească puțin, apoi o porționăm și putem să o servim imediat. Poftă bună!

Îți recomandăm și rețeta de Brioșe de ciocolată cu cremă albă și zmeură. Un desert inedit și o surpriză pentru cei dragi!.

deliciu
Lasagna. Un deliciu italian, cremos și perfect rumenit![Sursa foto: freepik]



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Red Velvet Macarons cu cremă de brânză și unt, desertul pregătit de chef Sorin Bontea. „Arată foarte bine și vă asigur că e foarte gustos.”

TEST: Cât de darnic ești? Răspunde doar la aceste întrebări!

Boala cu care a fost diagnosticat Ion Drăgan. Artistul ar fi trecut prin mai multe operații dificile

CINE ESTE PERSOANA care face dezvăluiri sfâșietoare despre Ion Drăgan? Au vorbit cu puțin timp înainte ca artistul să moară... iar acum rupe tăcerea: "Mi-a mărturisit că...". Ca să nu existe loc de interpretări, momentul CONVERSAȚIEI a fost făcut public

Cum este artista Anna Lesko ca mamă și ce spune despre creșterea fiului ei. Îi face toate poftele sau este exigentă? “Dacă ești mult prea blândă și treci cu vederea, nu o să iasă un bărbat „călit”.

Veronica, pe cale să ia o decizie radicală în relația cu Ahmed: „O să pun punct”. Incredibil ce se va întâmpla în „Casa iubirii”, în ediția de sâmbătă, 27 decembrie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

A murit cunoscutul om de afaceri gălățean, Corneliu Istrate


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies