Chef Joseph Hadad explică, pas cu pas, cum pregătește shashuka cu spanac.
Chef Joseph Hadad este un cunoscut bucătar de origine israeliană, stabilit în România, cu o carieră vastă în lumea gastronomiei. Este recunoscut în special prin aparițiile sale în emisiuni culinare, iar acesta a fost Chef Executive la restaurante de lux din țară, iar ulterior și-a deschis propriul restaurant în București. A gătit pentru nume mari din țară și din străinătate și este recunoscut pentru standardele înalte în bucătărie. A scris și cărți de bucate prin care transmite mai departe iubirea pentru gastronomie și trucurile pe care le știe cu privire la preparatele din farfurie.
Cum pregătește chef Joseph Hadad shakshuka cu spanac?
Bucătarul este la fel de activ pe rețelele de socializare, acolo unde reușește, prin postările sale, să realizeze farfurii spectaculoase pentru toți cei care își doresc ceva inedit la micul dejun, prânz sau cină.
Acesta pregătește preparate de la cele mai simple, până la cele mai complicate, oferind detalii, trucuri, cantități exacte, tuturor celor care își doresc să petreacă mai puțin timp în bucătărie. De această dată, bucătarul a pregătit shakshuka cu spanac și a explicat fiecare pas pentru a realiza preparatul. După ce a menționat toate ingredientele necesare, începe să călească ceapa, adaugă pătrunjel și busuiocul, smântâna lichidă și gătește totul pentru 5 minute.Ingrediente:
- ouă 5
- Eșalotă 3 (sau 2 cepe albe)
- Pătrunjel 2 linguri tocat
- Smântână lichidă 300 ml
- Busuioc 4-5 fire tocate
- Baby spanac 300g
- Usturoi 3 căței tocați
- Sare și piper
- Ulei de măsline 6 linguri
- Mozzarela 150g feliate
„Gătiți ceapă și usturoiul până când ceapa este translucidă. Adăugați pătrunjelul și busuiocul, gătiți puțin până când iese aroma. Puneți spanacul, gătiți până când scade și are zeama. Puneți smântână lichidă și gătiți pentru 5 minute. Asezonați cu sare și piper. Puneți mozzarella și gătiți 1 minut. Puneți ouăle și gătiți fără capac 2 minute. Acoperiți și mai lăsați la gătit încă aprox. 4 minute, cât să rămână gălbenușurile moi. Serviți imediat. Poftă bună!”, a explicat chef Joseph Hadad.