Chef Joseph Hadad a explicat cum pregătește, pas cu pas, oul poșat cu spanac și mămăligă, pentru un prânz delicios.
Chef Joseph Hadad ne demonstrează, cu fiecare intrare în bucătărie, că felurile de mâncare sunt mult mai ușor de preparat atunci când avem toate ingredientele și informațiile la îndemână. Astfel, prin postările sale, transformate în adevărate pagini de revistă, bucură pe toți iubitorii gastronomiei, primind aprecieri din partea lor. De această dată, chef Joseph Hadad a explicat cum pregătește oul poșat, cu spanac și mămăligă și ce trebuie să facem pentru un prânz delicios.
- Spanac x2 persoane:
- 1/2 ceapă albă 4 linguri ulei de măsline
- 50g unt
- Spanac 140 g
- Puțina sare
"Proces: Puneți uleiul, ceapa tocată fin și untul într-o oală încăpătoare. Gătiți până când este translucidă.
Ou poșat:
- ou
- 500 ml apă
- 1 lingură oțet
- puțină sare
Puneți apa la foc, asezonați cu sare și turnați oțetul. Când apa este fierbinte, faceți un vârtej cu o lingură și turnați oul. Gătiți cât să rămână moale, aprox. 3 minute. ATENȚIE: să nu fiarbă apa, altfel se va sparge oul.", a spus chef Joseph Hadad.
Care este secretul lui chef Joseph Hadad pentru mămăligă?
După ce a terminat de gătit oul și spanacul, chef Joseph Hadad pregătește mămăliga și începe cu untul, laptele, apoi adăugă făina. Când este aproape gata, adaugă 3 linguri din crema de spanac, iar preparatul este gata de servit.
- Mămăligă:
- mălai 3 linguri
- Unt 50 g
- 300 ml lapte
- Parmezan 1 lingură ras
- Puțină sare
"Proces: Puneți laptele, puțină sare și untul într-o oală la foc. Amestecați până când se topește untul. Adăugați făină de mălai. Amestecați puțin, adăugați parmezanul ras. Continuați să amestecați, iar când este aproape gata puneți 3 linguri din pastă de spanac. Continuați să amestecați până gând este gătită. Puneți mămăliga într-o farfurie, oul poșat deasupra și serviți cu parmezan ras. Poftă bună!", a mai adăugat chef Joseph Hadad.