Chef Joseph Hadad a dezvăluit cum pregătește o rețetă răcoritoare, care te duce cu gândul la vară într-o clipă: cheesecake cu sos de căpșuni.
Unul dintre cei mai cunoscuți și îndrăgiți bucătari, de la noi din țară, chef Joseph Hadad, se bucură de succes pe plan profesional, dar și personal și obișnuiește să fie mai mereu activ pe rețelele de socializare. De această dată, în cursul zilei de ieri, celebrul bucătar a pregătit un desert senzațional, perfect pentru zilele ceva mai călduroase, de cheesecake, la care a pregătit și un sos de căpșuni, numai bun să taie din dulceața desertului și să aducă o notă acrișoară și de sezon.
Cheesecake cu sos de căpșuni, pregătit de chef Joseph Hadad
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Ingrediente
Ingrediente pentru baza de biscuiți
- 250 g biscuiți digestivi sau biscuiți cu cacao
- 100 g unt
Ingrediente pentru sos
- 12 căpșuni, tocate mai mare
- 5-6 felii de ghimbir, tocate fin
- 2 linguri de zahăr
- puțin piper negru, zdrobit
Ingrediente pentru cremă
Citește și: În ce zile va fi difuzat serialul „Pierduți în dragoste”, începând din 16 iunie 2025- kanald.ro
- 500 g cremă de brânză
- 100 g zahăr pudră
- 200 ml smântână lichidă
- 1 1/2 lingurițe de esență de vanilie
- coaja de la 1/2 lime
- coaja de la 1/2 portocală
- gelatină 10 g
- lapte 60 ml
- apă 50 ml
Mod de preparare
- "Pentru baza de biscuiți, sfărâmați biscuiții cât mai fin. Amestecați cu untul topit până când biscuiții sunt complet umezi. Puneți baza într-o tavă detașabilă, apăsați cu paharul și puneți la frigider pentru 30 de minute să se întărească.
- Pentru sos, puneți toate ingredientele într-o oală și gătiți 10 minute. Luați de pe foc și lăsați să se răcească complet.
- Pentru cremă, bateți crema de brânză împreună cu zahărul pudră până când se încorporează. Pe parcurs adăugați cojile rase de citrice și esența de vanilie.
- Între timp puneți gelatina cu apă călduță și lăsați 10 minute să se umfle.
- Apoi turnați smântâna lichidă peste amestecul de cremă de brânză și bateți până când se încorporează.
- Între timp puneți într-o oală la foc gelatina împreună cu laptele și amestecați până când nu mai rămân cocoloși.
- Turnați amestecul de gelatină peste amestecul de cremă de brânză și bateți până când este încorporat.
- Adăugați crema peste baza de biscuiți, bateți tava ca să se așeze, nivelați și curățați surplusul. Puneți la frigider pentru minim 3 sau chiar peste noapte.
- Serviți cu sosul de căpșuni. Poftă bună!", a explicat acesta, în descrierea filmulețului postat pe pagina sa de Instagram.