Îndrăgostită de bucătărie, aceasta a pregătit recent o băutură perfectă pentru zilele călduroase de vară: limonadă cu mentă.
Mai toate persoanele o cunosc pe Jamila, drept Jamila Cuisine, cea care ne bucură cu nenumăratele rețete culinare deosebite. Aceasta își dedică întregul timp gătind și ținându-i la curent pe urmăritorii săi din mediul online, cu diverse rețete culinare, așa cum s-a întâmplat și recent, atunci când a postat pe contul său de Instagram, o rețetă pentru o băutură de-a dreptul răcoritoare, cea mai consumată pe timp de vară: limonada. Cu toate acestea, nu a făcut rețetă clasică, ci una ceva mai bună, bazându-se în special pe mentă, nu doar ca decor, ci și ca ingredient, pe lângă restul celor necesare. Astfel, la final, veți obține o limonadă aromată, mai ceva ca toate cocktailurile de pe plajă!
Limonadă cu mentă, pregătită de Jamila
"Rețetă de limonadă cu mentă care te salvează de caniculă! Super aromată, gata repede și 100% naturală.", a fost descrierea Jamilei, la rețeta postată pe pagina sa de Instagram.
Ingrediente
- miere
- coaja de lămâie netratată sau bio+ câteva felii
- frunze de mentă+ pentru final
- zeamă de lămâie
- apă
- cuburi de gheață, pentru servire
Mod de preparare
- “Este atât de cald afară, încât simțim că ne topim și tot ce vrem este să ne răcorim cu ceva rece și delicios! Cea mai bună variantă de răcorire este o limonadă cu mentă. Naturală, făcută cu miere și foarte gustoasă. Servită cu multă gheață, este fix ceea ce ne trebuie.
- Începem cu mierea, pe care o punem într-un blender. Adăugăm coaja de lămâie netratată sau bio, frunzele de mentă, zeamă de lămâie și apă. Mărunțim totul foarte bine, până când obținem un lichid de culoare verde.
- Punem amestecul într-o carafă și mai adăugăm apă, după gust. Mai punem felii de lămâie netratată, frunze de mentă și servim limonada în mini carafe cu cuburi de gheață și asta este tot!
- Pe cuvânt că aceasta este cea mai bună limonadă cu mentă pe care o veți încerca! Naturală, gustoasă, potrivit de acră și foarte aromată. Nu conține coloranți sau zahăr rafinat și este perfectă pentru canicula de afară. Este excelentă!”, a explicat Jamila rețeta, pas cu pas, in filmulețul postat pe pagina sa de Instagram.