Îndrăgostită de bucătărie, aceasta a pregătit recent o rețetă tradițională de drob de pasăre și ficat, perfectă pentru masa de Paște.
Mai toate persoanele o cunosc pe Jamila, drept Jamila Cuisine, cea care ne bucură cu nenumăratele rețete culinare deosebite. Aceasta își dedică întregul timp gătind și ținându-i la curent pe urmăritorii săi din mediul online, cu diverse rețete culinare, așa cum s-a întâmplat și în cursul zilei de ieri, atunci când a postat pe contul său de Instagram, o rețetă de Paște, de drob de pasăre și ficat, aflându-ne la doar câteva zile distanță de sărbătorile pascale.
Drob de pasăre și ficat, pregătit de Jamila
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
"Drob de pasăre și ficat, o rețetă minunată de drob delicios, suculent și ușor de preparat. Are multă verdeață, carne de pui și ficat. E perfect pentru masa de Paște! Încercați-l și voi!", a fost descrierea Jamilei, la rețeta postată pe pagina sa de Instagram.
Citește și: Băiețel de 7 ani mort după ce a fost pedepsit de părinți să mănânce forțat- stirilekanald.ro
Ingrediente
- 1 kg carne tocată de pui
- 1 kg ficat de pui
- 7 fire usturoi verde
- 7 fire ceapă verde
- 6 ouă crude
- 4 ou fierte
- 3-4 linguri ulei
- 2 cepe mari, tocate mărunt
- 2 legături de leurdă
- 1 legătură de mărar
- 1 legătură de pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare
- “Dacă nu vă place drobul de miel, atunci trebuie neapărat să încercați această rețetă.
- Începem prin a pune sare într-o cratiță cu apă clocotită și apoi adăugăm ficatul de pui. Îl lăsăm să fiarbă și îl scoatem cu o spumieră.
- Într-o tigaie, punem puțin ulei, adăugăm ceapă tocată și condimentăm cu sare și cu piper.
- Tocăm mărunt ficatul de pui și îl punem peste compoziția de carne tocată. Batem ouăle și le punem și pe ele în compoziție, apoi adăugăm pătrunjelul, mărarul și condimentăm cu sare, după gust.
- Punem jumătate din ea într-o tavă pentru cozonac (n.r. în care am așezat hârtie de copt), o aplatizăm bine și punem ouăle fierte în mijloc, pe lungimea tăvii. Adăugăm restul de compoziție peste ele și aplatizăm din nou, foarte bine.
- Dăm tava la cuptor până când se rumenește drobul, apoi îl lăsăm la răcit, înainte de a-l felia și asta este tot! Drob de pasăre și ficat, foarte gustos, bine închegat, dar suculent și aromat!”, a explicat Jamila rețeta, pas cu pas, in filmulețul postat pe pagina sa de Instagram.