Bloggerița a explicat cum pregătește pasca cu ciocolată.
Jamila a pregătit un desert inedit pentru perioada ce urmează, astfel, pasca cu ciocolată a început să fie vedetă pe masa de sărbători pentru multe gospodine. Aceasta a explicat care sunt ingredientele de care are nevoie pentru acest desert și cât de simplu este de realizat. „Încercați și voi această pască minunată cu ciocolată și aluat de pandișpan! Este cremoasă, gustoasă, are aluat pufos și nu se face deloc greu. E perfectă pentru masa de Paște!”, a spus Jamila.
Pentru umplutură:
700 g brânză dulce de vaci
410 g ciocolată neagră
300 g smântână
200 g zahăr pudră
100 g griș
4 ouă
Pentru pandișpan:
100 g făină
100 g zahăr vanilat
20 ml ulei
4 ouă
puțină sare
Cum pregătește Jamila pasca cu ciocolată pentru masa de Paste?
Jamila începe prin a face compoziția de ciocolată, cu brânză, adaugă ouăle, zahărul pudră, smântâna și grișul, apoi amestecă totul până când devine o compoziție omogenă. Ulterior, aceasta realizează blatul, pe care îl coace, după ce este scos din cuptor, adaugă crema și o mai lasă la cuptor pentru 40 de minute.
„ Pasca cu ciocolată și aluat de pandișpan, desertul pascal perfect pentru iubitorii de ciocolată.
Începem cu ciocolata pe care o rupem într-o cratiță și o punem la topit, la foc mic, amestecând continuu. Punem brânza de vaci într-un bol mai mare, adăugăm ouăle peste ea și incorporăm foarte bine. Adăugăm apoi zahărul pudră și îl incorporăm și pe el. Urmează smântâna și grișul. Incorporăm și pe acestea foarte bine, iar apoi adăugăm ciocolata topită și răcită și amestecăm foarte bine, cât să obținem o compoziție de ciocolată.
Pentru pandișpan, punem ouăle într-un bol încăpător, adăugăm puțină sare, zahărul și mixăm foarte bine cu un mixer, cât să-și tripleze volumul. Urmează apoi făina pe care o incorporăm puțin câte puțin. Adăugăm și uleiul și continuam să amestecăm cu telul de jos în sus, cu mișcări largi, apoi incorporăm făina până când o adăugăm pe toată. Punem aluatul de pandișpan într-o tavă rotundă, nivelăm bine și îl coacem până este frumos rumenit.
Peste pandișpanul copt punem compoziția de brânză dulce cu ciocolată, nivelăm și punem tava la cuptor pentru încă 40 de minute. Lăsăm pasca la răcit, apoi o putem felia. Asta este tot. Pască delicioasă cu ciocolată și aluat de pandișpan. Cremoasă, fină, cu aluat pufos. Este foarte bună și cu înghețată sau cu sos de vanilie.”, a mai povestit Jamila.
Bloggerița a explicat cum pregătește pasca cu ciocolată.
Cadou prețios, în adevăratul sens al cuvântului, de la Alin Oprea, pentru soția sa, Medana, cu ocazia zilei sale de naștere! Ce reacție a avut sărbătorita zilei?
Elena Kadar10 decembrie 2025Actualizat: 10 decembrie 2025, 17:46
Este cunoscută iubirea care plutește în aer între cei doi, iar astăzi, fiind ziua de naștere a soției sale, artistul a ale să îi ofere un dar ceva mai diferit.