Tort intens de ciocolată. Îl puteți decora cu afine sau orice alte fructe proaspete doriți!

Tort intens de ciocolată. Îl puteți decora cu afine sau orice alte fructe proaspete doriți!
Tort intens de ciocolată

O rețetă ideală pentru o zi onomastică sau doar pentru un răsfăț personal, alături de cei dragi.

Pentru această rețetă, vom avea nevoie de 60 de minute (timp de pregătire), respectiv 60 de minute (timp de gătire), ceea ce va duce la aproximativ 2 ore (timp total), pentru ca la final, să ne putem bucura de savoarea desertului.

Citește și: Macaroane cu brânză și stafide, rețeta pregătită de bunica Lucreția. „Așa cum le fac eu de când mă știu.”

tort
Tort intens de ciocolată[Sursa foto: freepik]

Citește și: Plăcintă cu brânză, ciuperci și ierburi aromatice. Un gust asemănător cu cel de la bunica, însă ușor îmbunătățit!

Ingrediente

Ingrediente pentru blat

  • 200 g de ciocolată, cu cel puțin 60% cacao
  • 200 g unt
  • 100 ml lapte
  • 300 g zahăr
  • 3 ouă
  • 30 g cacao
  • 180 g făină
  • 1 lingură cu granule de cafea instant
  • 130 ml apă rece
  • 1 lingură extract de vanilie sau 1 plic de zahăr vanilat
  • 1 linguriță rasă de praf de copt
  • 1 vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu
  • 1 praf de sare

Ingrediente pentru cremă și glazură

  • 300 g smântână pentru frișcă
  • 200 g ciocolată, cu cel puțin 60% cacao

Ingrediente pentru decor

  • afine sau alte fructe, în funcție de preferințe

tort intens de ciocolata
Tort intens de ciocolată[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare desert

Mod de preparare blat

  1. În primul și-n primul rând, ne vom ocupa de prepararea blatului, în casă, așa că vom porni cuptorul, la o temperatură de 150 de grade Celsius. Tot acum, putem să pregătim pentru a avea la îndemână și tava de tort, una rotundă cu inel detașabil, în care așezăm hârtie de copt.
  2. Acum putem începe prepararea propriu-zisă a blatului, prima etapă constând în prepararea de ciocolată lichidă, pentru blatul nostru de ciocolată.
    Ciocolata se rupe în bucăți și se pune într-un bol termorezistent, pentru ca ulterior să se așeze bolul pe foc, pe o cratiță cu apă. În timp ce amestecăm în ciocolata care se topește, deasupra punem și untul tăiat în bucățele.
  3. Separat, cafeaua instant se dizolvă în apa rece și se adaugă peste unt și ciocolata din bol. Se ține bolul la aburi doar până se topește ciocolata, se omogenizează prin amestecare constanta.
  4. După ce s-au încorporat toate, se ia bolul de pe foc și se acoperă cu folie alimentară.
  5. Acum urmează să ne ocupăm de etapa a doua, amestecând restul ingredientelor necesare pentru blat. Într-un bol mare, mixăm ouăle întregi cu sarea, vanilia și zahărul, până la formarea unei creme consistente. Abia ulterior se adaugă laptele și se omogenizează cu telul.
  6. Separat, în alb bol, făina se amestecă cu pudra de cacao, praful de copt și bicarbonatul de sodiu.
  7. A venit momentul să încorporăm cele două compoziții, cea de ciocolată cu cea mixată până în acest moment, mixând la viteză mică, până sunt omogenizate. În continuare, se adaugă ingredientele uscate, amestecând de această dată cu telul, iar compoziția blatului este gata.
  8. Tot ce ne-a rămas de făcut acum este să turnăm compoziția de blat în tavă și să o introducem în cuptorul preîncălzit, timp de aproximativ o ora și 30 de minute, trecând testul scobitorii la final
  9. După acest interval de timp, tava se scoate din cuptor și blatul se lasă să se răcească puțin în formă, iar după 10-15 minute, se îndepărtează inelul detașabil al formei de tort, se îndepărtează hârtia de copt și se așază pe un grătar, până ce se răcește complet.

fructe proaspete
Tort intens de ciocolată[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare cremă și glazură

Citește și: Patrick și Bianca Giurcă, prinși în spatele cisternei de pe Valea Oltului. Pericol de deflagrație! Ce au pățit foștii concurenți „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Anunțul momentului pentru români!- stirilekanald.ro

  1. Acum ne vom ocupa de prepararea cremei, care urmează să fie folosită și ca glazură. Începem prin a pune pe foc smântâna pentru frișcă, pentru a se înfierbânta bine.
  2. Ulterior, rupem ciocolata în bucăți, o punem într-un bol, iar în momentul în care smântâna pentru frișcă e aproape să dea în fiert, se ia de pe foc și se toarnă deasupra ciocolatei din bol.
  3. Se lasă așa timp de 5 minute, astfel încât să fie pătrunsă ciocolata de căldură.
  4. După acest interval de timp, se amestecă bine până se topește ciocolata complet.
  5. Se acoperă bolul cu folie alimentară și se lasă deoparte.

afine
Tort intens de ciocolată[Sursa foto: freepik]

Asamblare tort și servire

  1. Am ajuns în cel mai culminant punct al rețetei: asamblarea. Blatul rece se taie pe orizontală în 2 straturi. Pe primul strat de blat se pune jumătate din cantitatea de cremă și se întinde pe toată suprafața, în mod egal.
  2. Ulterior, se acoperă cu al doilea strat de blat, iar toată crema rămasă se toarnă deasupra tortului și se răspândește cu o spatulă.
  3. Dăm tortul la frigider. Așteptăm preț de câteva ore.
  4. După ce s-a răcit complet, se poate servi așa cum este sau se poate decora cu afine deasupra sau orice alte fructe vă plac. Poftă bună!

Îți recomandăm și rețeta de Plăcintă cu brânză, ciuperci și ierburi aromatice. Un gust asemănător cu cel de la bunica, însă ușor îmbunătățit!.

ciocolata
Tort intens de ciocolată[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Plăcintă cu brânză, ciuperci și ierburi aromatice. Un gust asemănător cu cel de la bunica, însă ușor îmbunătățit!

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Vești de ultimă oră despre starea lui Dan Petrescu. Fiicele lui au venit de urgență în țară: „A slăbit 30 de kilograme”

Fanii emisiunii Casa Iubirii sunt în șoc după aceste declarații INCENDIARE: "Vreau să înțelegeți că...". Ce a putut să spună Roberta despre participarea ei, dar și despre două dintre concurentele din acest sezon: "Puteam să ies câștigătoare"

Care a fost primul loc de muncă al Mirabelei Dauer? Artista a dezvăluit și care a fost marele său vis, în materie de job! "Eu nu aveam dorințe atunci!"

Robert, bulversat de reacțiile Biancăi: „Ori m-ai mințit ieri, ori alaltăieri!” Iată ce se întâmplă, de fapt, între cei doi concurenți de la Casa iubirii

Zece studenți arși de vii într-un incendiu devastator într-un restaurant! Tragedie de nedescris în Peru


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies