Salamul de biscuiți se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de salam de biscuiți. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cel mai gustos salam de biscuiți, preparat așa cum se cuvine.
Rețetă de salam de biscuiți
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 4 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o oră
Citește și: Pizza cu pui făcută în casă. Gustoasă... puțin spus!
Citește și: Brioșe cu vanilie și ciocolată. Alege-o pe care vrei!
Timp de preparare - o oră
Timp total - 2 ore
Rețeta este pentru 4 persoane
Citește și: Horoscop pentru miercuri, 10 decembrie 2025: Un semn zodiacal renunță la prietenii toxici- kanald.ro
Citește și: Anunțul momentului pentru români!- stirilekanald.ro
Ingrediente
- 300 g de biscuiți populari
- 60 g de pudră de cacao
- 150 g de unt
- 5 linguri de lapte sau apă
- 150 g de zahăr brun sau alb
- 60 g de ciocolată neagră
- o esență de rom
- un pliculeț de zahăr vanilinat
- zahăr pudră
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane,
Mod de preparare
- în primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă este să începeți prin a pune untul și ciocolata, pe care l-ați tăiat în bucățele potrivite în prealabil, direct într-o oală de dimensiuni potrivite, pe aragaz, la foc mic. Așteptăm ca acestea să se topească complet, iar mai apoi vom stinge focul și vom lăsa întregul amestec să se răcească de o parte.
- Acum a venit momentul să ne ocupăm și de biscuiți, pe care îi vom pune alături de zahărul brun sau alb, în funcție de alegerea făcută, direct în robotul de bucătărie, pentru a măcina biscuiții până când vom obține o pudră destul de fină. Ulterior virgula această pudră de biscuit se va pune într-un bol de dimensiuni mai mari, pentru ca deasupra lor să adăugăm și restul biscuiților pe care i-am rupt în bucăți de dimensiuni potrivite, pudra de cacao, esența de rom, pliculețul de zahăr vanilinat, dar și amestecul rece pe care l-am preparat anterior, de unt și ciocolată. Tot aici adăugăm mai apoi și lingurile de lapte rece sau apă, iar apoi începem să frământăm tot conținutul. În cazul în care observăm că aluatul este încă sfărâmicios mai putem adăuga o lingură sau 2 de lapte.
- În continuare, vom muta aluatul pe o suprafață plată pe care am adăugați zahăr pudră, și îl frământăm astfel încât la final să obținem o formă cilindrică. Salamul de biscuiți se învelește într-o folie de aluminiu și se strânge foarte bine la capete. Acesta se așază în frigider timp de aproximativ 5 ore sau chiar peste noapte.
- După acest interval de timp, vom scoate din frigider salamul de biscuiți, ulterior și din folia de aluminiu, iar extra de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.