Brioșele cu vanilie și ciocolată se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Brioșe cu vanilie și ciocolată.
Rețetă de Brioșe cu vanilie și ciocolată
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Rețeta de gogoși a mamei Geta. Preparatul delicios prin care mama Geta își răsfață copiii și nepoții!
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Timp de preparare - o ora
Timp total - 2 ore
Rețeta este pentru 6 persoane
Ingrediente
Ingrediente pentru aluat
- 300 g faina
- 300 g zahar pudra
- 300 g unt
- 5 oua
- sare
- 1 pliculeț de praf de copt
- 50 g pudra de cacao
- 2 linguri de apa
Ingrediente pentru crema de vanilie
- 300 g unt
- 300 g zahar
- 1 esență de vanilie
- 3 linguri de apa fierbinte
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.
Mod de preparare
- In primul si-n primul rand, tot ce trebuie sa faceți este sa preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius.
- Imediat apoi, combinați toate ingredientele pentru aluat, puțină cacao pudră și apă într-un bol de dimensiuni mai mari. Amesteca totul cu ajutorul unui mixer pana obținem un aluat omogen, fără cocoloașe deloc.
- In continuare, împărtiți jumătățile de aluat în două boluri separate. Adăugați pudră de cacao și apă într-unul dintre boluri și amestecați până se formează un amestec omogen. Apoi turnați fiecare aluat în forme de brioșe speciale, pe care le veți așeza într-o tava speciala de brioșe. Se da la cuptor pentru 20 de minute, la o temperatura de 180 de grade Celsius. După acest interval de timp, scoatem din cuptor tava si lăsăm sa se raceasca complet.
- Pentru a face crema de vanilie, combinați untul înmuiat, zahărul pudră cernut, esența de vanilie și cele 3 linguri de apă fierbinte într-un bol de dimensiuni mai mari. Se amestecă bine cu un mixer până se formează o textura omogenă. Pentru a face glazura de ciocolată, in caz ca nu doriți una de vanilie, spargeți ciocolata într-un bol. Pune crema într-o cratiță mică la foc mediu. Când începe să fiarbă, se ia de pe foc si se adaugă ciocolata. Se amestecă până se topește ciocolata. Lasă-l să se răcească.
- Turnați apoi o treime din crema de vanilie într-un bol, adăugați ciocolata răcită și amestecați bine. Odată ce brioșele s-au răcit complet, turnați crema într-un poș si ornați brioșele, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Pofta buna!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.