Pâinea cu multicereale făcută în casă se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de pâine cu multicereale făcută în casă.
Rețetă de Pâine cu multicereale făcută în casă
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citește și: Explorarea savoarei. Cele 9 alimente sănătoase fără carbohidrați și zahăr
Timp de preparare - o ora
Timp total - 2 ore
Rețeta este pentru 6 persoane
Ingrediente
- 600 g faina alba
- 300 g faina neagra
- 300 g faina de secara
- 800 g apa
- 25 g drojdie proaspătă sau 7 g uscata
- 1 lingura si jumătate de miere
- 1 linguriță si jumătate de chimen măcinat
- sare
- 300 g semințe si nuci mix
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane,
motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!Mod de preparare
- Făina am pus-o într-un bol mare, peste care am turnat toată apa și am adăugat chimen zdrobit. Am amestecat totul cu o lingura de lemn. Am pus tot bolul într-o punga de plastic si l-am lăsat pe masa din bucătărie peste noapte.
- Într-un bol mic, am pus împreună drojdia și mierea. Am așteptat 5 minute, apoi puneți aluatul într-un bol și turnați deasupra drojdia. Am pornit mixerul cu cârligul special si am frământat aluatul timp de 5 minute, apoi am adăugat sare si am frământat totul încă 10 minute.
- Am luat semințe de in, semințe de dovleac, semințe de floarea soarelui și de migdale și alune mărunțite fiecare, adăugați-le în aluat și amestecați ușor până se omogenizează bine. Urmează o perioadă de repaus de o ora. In timp ce se odihnea, am depozitat tava cu aluatul într-o punga de plastic.
- Acum trebuie sa mai frământăm aluatul si sa îl puneți aluatul într-o pungă de plastic și lăsați-l să se odihnească timp de 30 de minute. Am împărțit aluatul in doua părți, iar pe suprafața de lucru se aplică o cantitate mică de ulei, iar palmele sunt și ele unse. La final, pâinea se pune direct pe tava de copt, tapetata cu hârtie de copt si se lasă să crească. Fermentarea finală va dura 30 de minute.
- În acest moment, setați cuptorul la căldură maximă (250°C) și puneți o tavă cu apă în partea de jos. Am așezat pâinea pe o tava tapetata cu hârtie de copt si am așezat imediat tava pe grătarul de jos al cuptorului. Cuptorul a fost lăsat la 250°C fără ventilator în primele 20 de minute. După aceasta, tava cu apa rămasă a fost imediat îndepărtată, temperatura a fost scăzută la 200 ° C și ventilația a fost pornită. Coaceți pâinea încă 25-30 de minute.
- Imediat după acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, apoi si pâinea din tava, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Pofta buna!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.