Brânzoaice cu stafide. Exact ca la bunica acasă!

retete de gustare

Brânzoaice cu stafide

Brânzoaicele cu stafide se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de brânzoaice cu stafide. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cele mai gustoase brânzoaice cu stafide, preparate așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de Brânzoaice cu stafide 

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Ce să pui în aluatul de pizza ca să iasă fraged. Secretul folosit de bucătarii italieni

retete de prajituri de casa
Brânzoaice cu stafide[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de smoothie care te va umple de energie

Timp de preparare - 30 de minute

Timp total - o ora si 30 de minute

Rețeta este pentru 4 persoane 

branzoaice cu stafide
Brânzoaice cu stafide[Sursa foto: freepik]

Ingrediente  

 Ingrediente pentru aluat

  • 800 g faina 
  • 600 ml lapte 
  • 200 g zahar granulat
  • 50 g drojdie proaspătă sau 14 g drojdie uscata
  • 50 g unt
  • 3 gălbenușuri de ou
  • o esență de vanilie 
  • coaja de lămâie 
  • sare 

Ingrediente pentru umplutură 

Citește și: Ce se întâmplă cu relația dintre Ahmed și Veronica: „Nu-mi place cum ești”. Aflați ce se va întâmpla între cei doi concurenți din „Casa iubirii”, în ediția de marți, 23 decembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Explozie pe Autostrada A1! Un camion plin cu GPL a sărit în aer după un accident cu un TIR. Imagini șocante- stirilekanald.ro

  • 600 g brânză dulce de vaca 
  • 200 g zahar granulat
  • 3 albușuri de ou
  • 3 oua 
  • 200 g pesmet 
  • 100 g stafide 
  • o esență de vanilie 
  • coaja de lămâie 

Ingrediente pentru decor

  • zahăr pudră 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți

o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

retete pentru desert
Brânzoaice cu stafide[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare  

  1. Pentru a face aluatul, amestecați laptele cald, zahărul și drojdia, apoi adăugați untul topit, gălbenușurile de ou, vanilia și coaja de lămâie împreună cu 500 g de făină. Omogenizează bine folosind o lingură de lemn sau un robot.
    La final se adaugă restul de faina si sarea. După ce am frământat aluatul pentru câteva minute, acoperim vasul cu o punga si îl lăsăm la crescut la loc călduț aproximativ 40 de minute. În acest timp, volumul aluatului se va dubla.
  2. Pentru umplutură, amestecați brânza scursă, albușurile rămase din aluat, ouăle întregi, zahărul, vanilia și coaja de lămâie. Adăugați, de asemenea, stafide. Puteți folosi și alte fructe confiate, coaja de lămâie și portocale confiate. Se adaugă si pesmet. Se lasă pe masa 10-15 minute si se verifică si consistenta. Puteți adăuga pesmet dacă este prea moale, dar depinde foarte mult de brânza. 
  3. Se așează aluatul pe o suprafață infăinată si se împarte in 4 părți egale, apoi in 3 părți egale. Dacă doriți să faceți trandafiri mai mici, puteți împărți trandafirul și în sferturi. În acest fel, veți obține 12 sau 16 bucăți de aluat. Scoateți fiecare bucată de aluat și întindeți-o pe o suprafață cu făină. Imaginați-vă că împărțiți umplutura în 12 părți și puneți o lingură de brânză și stafide în centrul cercului de aluat. Cu ajutorul unui cuțit, tăiați aluatul de sus în jos, de la stânga la dreapta, aproape de umplutură. Ridicați apoi marginile sferturilor pentru a acoperi umplutura. Apoi răsuciți următorul sfert în sensul acelor de ceasornic, astfel încât fiecare capăt să ajungă la fund. Prin urmare, nu se va desprinde. Procedați în mod similar pentru partea a treia și a patra.
  4. Rotiți-l într-o formă de trandafir în palmă și așezați-l pe suprafața de lucru. Așezați trandafirii obținuți in acest fel într-un vas cu spațiu intre ei. Ungeți cu atenție trandafirii cu ou bătut. Coaceți brânzoaicele cu stafide într-un cuptor preîncălzit la 180°C timp de 10 minute, apoi reduceți căldura la 160° și coaceți încă 10 minute. 
  5. După acest interval de timp, scoateți tava din cuptor, ulterior si preparatul nostru, iar rețeta este gata de servit. Pofta buna!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

branzoaice
Brânzoaice cu stafide[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Ce să pui în aluatul de pizza ca să iasă fraged. Secretul folosit de bucătarii italieni

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Clipe cumplite pentru Loredana Groza, în prag de sărbători! Tatăl artistei se află în stare gravă la spital: „Tata…fă-te bine”

Mesajul lui Fuego în Ajun de Crăciun stârnește nostalgie printre internauți. CE A OBSERVAT îndrăgitul artist despre sărbători te va face să zâmbești și să suspini în același timp: "Fiecare are ceva de făcut, iar asta pune o lume întreagă în..."

“Am iubit un trandafir”, un nou serial turcesc tulburător, din 10 ianuarie, la Kanal D2

Veronica izbucnește în lacrimi după ce s-a întâlnit cu familia lui Ahmed. Ce a pățit concurenta „Casa iubrii”

Profesoară de 31 de ani, înjunghiată mortal de un elev din clasa a VIII-a! Un copil de numai 4 anișori a rămas acum orfan


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies