Cum se pregătește pas cu pas una dintre cele mai îndrăgite prăjituri ale copilăriei, prăjitura cu mere. Iată de ce ingrediente ai nevoie.
Bunica Gherghina este una dintre cele mai îndrăgite prezențe pe rețelele de socializare, iar sfaturile sale de viață, precum și rețetele sale delicioase sunt apreciate de către persoane de toate vârstele.
Pentru că este sezonul perfect în care mirosul de scorțișoară se amestecă perfect cu mirosul de mere proaspete, bunica Gherghina a dezvăluit care este rețeta sa preferată de prăjitură cu mere. Așa cum i-a obișnuit pe urmăritorii săi, aceasta creează rețeta de la zero și se folosește de lucruri cât mai simple, pentru ca rezultatul să fie unul delicios și să le reamintească tuturor celor care gustă rețetele sale de copilărie.
„Dragilor, știu că o să mă criticați, eu găini nu mai am, eu cumpăr ouă. Dragilor, la cererea voastră, fiindcă tot mi-ați cerut că vreți prăjitură cu mere, uite, acum urmează să o fac”, a început bunica Gherghina să povestească despre rețeta sa.
La această prăjitură vă trebuie următoarele ingrediente:
- Cam 10 mere, un kilogram de mere, un castron din acesta să vă iasă de mere;
- 20 de linguri de zahăr
- Scorțișoară
- 20 de linguri de făină
- 4 ouă
- 20 de linguri de lapte
- 20 de linguri de ulei
- Un plic de amoniac
- Lămâie pentru stins amoniacul
Modul de preparare al prăjiturii cu mere
Bunica Gherghina a explicat pas cu pas cum pregătește această prăjitură delicioasă.
„ Eu la această prăjitură folosesc 20 de linguri de zahăr. Că vreți mai puțin dulce sau mai dulce, puneți zahăr cât vreți, că alții zic că e prea mult. Eu nu oblig pe nimeni să pună cât mine, să pună cât vor ei, cât le trebuie lor de dulce. Urmează să le punem toate la un loc. Cele 20 de linguri de făină, 20 de linguri de zahăr, se face un cuibușor, să se strângă toate, să nu se verse.
View this post on Instagram