Cu ce se mănâncă PAPAYA. Fructul mexican poate ajunge să cântărească chiar și 10 kg

cu ce se mananca papaya
Cu ce se mănâncă PAPAYA. Fructul mexican poate ajunge să cântărească chiar și 10 kg

Iată care sunt beneficiile acestui fruct denumit “fructul îngerului”.

Fructul exotic papaya se poate consuma cel mai bine copt, iar în caz contrar trebuie să se aștepte un timp până acesta va ajunge la starea de coacere, pentru a fi bun de consum.

În acest articol vei găsi informații precum:

  • Ce trebuie să știi înainte de a consuma fructul exotic
  • Cum se curăța și cum se poate mânca papaya
  • Motivele pentru care vei dori să mănânci papaya

Ce este papaya 

Citeste si: MANGO: Cu ce îl poți mânca

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se mânâncă GRANOLA

Fructul Papaya există de două tipuri: hawaian și mexican. Varianta hawaiană cântărește în jur de 1 kg, în timp ce papaya mexicană poate ajunge să cântărească chiar 10 kg. 

De ce nu este bine să consumi papaya verde și necoaptă?

Deoarece în cazul femeilor care sunt însărcinate, dacă fructul nu este copt și se consumă verde, poate avea efecte grave asupra acestora, ducând chiar la o naștere prematură.

Ce trebuie să știi înainte de a consuma papaya

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se mănâncă FRUCTELE DE MARE

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se mănâncă HALLOUMI

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

  1. Fii atent la culoarea fructului!  Se recomandă ca papaya de o culoare galben spre oranj-roșu este cea coaptă și numai bună de consum! În plus, dacă va avea anumite pete verzi, înseamnă că respectivul fel de papaya se va coace mult mai repede după ce îl vei achiziționa, în
    comparație cu cel verde.

 

  1. Adaugă puțină presiune pe coaja fructului, doar cu vârful degetelor! Prin această modalitate îți vei da seama dacă fructul este prea copt, copt cât trebuie sau verde. În cazul in care observi zone mai uscate sau mai moi, atunci fructul este prea copt. Dacă degetele tale se vor afunda la apăsare (dar nu mult), înseamnă că fructul este bun de consumat.
    Iar dacă bineînțeles, degetele nu vor simți niciuna din cele menționate mai sus, iar coaja este dura, înseamnă că nu este copt deocamdată.

 

  1. Verifică baza fructului!  Dacă papaya are o bază cu puncte de ciuperci  sau mucegăită, să nu o cumperi sub nicio formă!

 

  1. Simte parfumul fructului!  Cea mai bună papaya este cea care va avea un miros dulce fin, în zona tijei. În caz contrar, unde mirosul fie nu există, fie este unul nu tocmai plăcut, înseamnă că fructul ori nu este îndeajuns de copt, ori este prea copt. În ambele cazuri, nu se recomandă achiziționarea.

 

  1. Prea coaptă? Direct în frigider!  În cazul în care ai cumpărat o papaya bună, dar a ajuns să se coacă prea rău, nu-l arunca! Pune-l în frigider pentru
    a înceta coacerea. De preferat ar fi ca fructul să se consume în decurs de maxim două zile de la achiziție.

 

  1. Ai cumpărat totuși o papaya verde și dorești să o consumi? Uite ce trebuie să faci!  Așează fructul pe o suprafață plană (la o mică distanță dacă sunt mai multe). De preferat să intre în contact direct cu lumina soarelui, iar din când în când se întorc pentru ca întreaga suprafață a fructului să se coacă. O altă modalitate este cu ajutorul unui sac de hârtie. De această dată așezat într-un loc răcoros și ferit de razele soarelui. Iar dacă nu mai ai răbdare și îți dorești ca fructul tău să se coacă cât mai repede, atunci adaugă în sac o banană, un măr sau chiar un avocado!

Cum se cură ț ă papaya

Seminte de papaya

Citeste si: CITEȘTE: Ce să mănânci seara pentru a slăbi

Se ia fructul în mâna și se taie pe lungime cu un cuțit care are o lamă mai lată. Apoi cu o lingură (furculiță) se scot toate semințele negre. Iar nu în ultimul rând, se curăță coaja și se taie în felii sau bucățele, depinde cum vei dori să-l consumi. Se poate consuma singur sau într-o salată.

Iar acum că am vorbit despre cum se curăță, să trecem la mâncat!

Citește și: Armin Nicoară și Claudia Puican au plecat din România. Unde s-au dus cei doi artiști: "Fiecare colț ascunde un sărut"- kanald.ro

Citește și: EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a îngrozit România- stirilekanald.ro

Papaya se poate consuma singur, în salate sau alte peparate dorite. Pentru a-ți satisface curiozitatea, îți putem recomanda următoarele două rețete.

Cum se poate mânca papaya

cu ce se mananca papaya

Salată cu papaya

Ingrediente:  vei avea nevoie de o ceașcă care să conțină un mango, un ananas proaspăt, o papaya, un ardei (curățat și tocat), 1\2 ceapă roșie mai mare (tocată fin), aproximativ 4-5 linguri de suc de lămâie, o linguriță de ulei de măsline, iar nu în ultimul rând, o lingură de sare.

Mod de preparare: se adaugă într-un castron mare primele cinci ingrediente menționate. Apoi peste ele adăugăm sucul de lămâie, împreună cu uleiul de măsline si sarea care se amestecă bine. După preferințe, se pot adăuga frunze de mentă înainte de servire.

Papaya beneficii si contraindicatii

Creveți cu papaya

Ingrediente: vei avea nevoie de 3 linguri de ulei de porumb, 4 căței de usturoi (tocați), 2 cepe mici (tocate), 4 firicele de cimbru proaspăt (doar frunzele), 500 g de creveți cruzi (decorticate) o papaya (medie, curățată și taiată felii), sare, piper negru (măcinat) și orez fiert.

Mod de preparare: se pune uleiul la încins într-o tigaie, apoi se adaugă usturoiul și cepa. Timp de 2-3 minute se sotează, iar apoi se adaugă cimbru, papaya și se amestecă până când fructul începe să se înmoaie. Imediat după, se pot adăuga creveții, sarea, piperul și se mai lasă la prăjit cca. 5 minute. După ce este gata, se poate servi cu orez fiert.  

Motivele pentru care vei dori să mănânci papaya

ce este papaya

  • Conține vitamina C (144% din doza recomandată zilnic) și D (13% din doza recomandată zilnic).
  • Conține acid folic, fibre și potasiu pentru a ajuta sistemul cardiovascular, dar și pentru a scădea tensiunea arterială.
  • Conține și vitaminele B (esențiale) în proporții mari, acestea fiind absolut necesare corpului.
  • Conține flavonoide și betacaroten pentru a proteja corpul de cancer polmonar și bucal.
  • Conține chiar și alte flavonoide (proprietăți antioxidante) care ajută împotriva radicalilor liberi, cauzatoare de boli degenerative și îmbătrânire.
  • Este un bun remediu pentru ateroscleroza, artrită reumatoidă, cardiovasculare, digestive și multe alte boli.
  • Poate ajuta la mentierea unui sistem imunitar sănătos.
  • Conține aminoacizi în cantitate mare, care au efecte antiinflamatorii asupra stomacului.
  • Protejează chiar împotriva refluxului gastric.
  • Poate trata ulcerul și colonul iritabil.
  • Semințele se pot folosi pentru a trata infecțiile parazitare.


Citește și:

Durere de ovare – cauze subiacente și tratament

Alimente cu puține calorii pe care le poți adăuga în dieta ta

Imagini BOMBĂ cu Delia topless! Ipostaze incendiare, pozele pe care le-ar vrea șterse

Cum se simte Bianca Comănici după ce a ieșit din operație: „Ai vrea să dai timpul înapoi”

"Vă rog, ajutați-ne. Ajutor!". Iulia Vântur, mesaj disperat. Ce s-a întâmplat și cum dorește să soluționeze problema

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Sebastian a izbucnit în lacrimi! „Mă simt rău! Vreau să ies!” Cum a reacționat tânărul după disputa aprigă cu Robi, în Casa iubirii! Iată ce i-a spus Roberta

Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news


Cookies