Creme brulee. Invită și prietenii să deguste!

crema de zahar ars fara bain marie

Creme brulee se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Creme brulee.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă Creme brulee, preparata așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de Creme brulee 

Rețeta delicioasă de Creme brulee, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă de Creme brulee este de 30 de minute 

Timp de preparare - o oră 

Timp total - o oră și 30 de minute 

Citește și: Marcela Fota a venit însoțită de el la un eveniment, iar toate privirile au fost ațintite asupra lor- wowbiz.ro

Citește și: Vlad Gherman și Oana Moșneagu se pregătesc de nuntă. Când au decis să facă marele eveniment- radioimpuls.ro

Rețeta de Creme brulee este pentru 4 persoane 

tort crema de zahar ars

Creme brulee

[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cremă de zahăr ars. Un desert ușor de preparat cu puține ingrediente!

Ingrediente – Creme brulee 

  •  1 L de lapte, la temperatura camerei 
  • 10 ouă 
  • un praf de sare 
  • 250 g de zahăr, pentru crema de ouă 
  • 250 g de zahăr, pentru caramel 
  • o esență de vanilie 

Înainte de a începe

prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

crema de zahar ars cu blat

Creme brulee

[Sursa foto: freepik]

Citește și: “Ea s-a chinuit și mi-a salvat viața“ Helmut Duckadam a fost la un pas de moarte! Legenda fotbalului românesc a povestit momentul în care și-a revenit din comă- kanald.ro

Citește și: VIDEO- Teme inteligente cu muncă puțină. Inteligența artificală, folosită adesea de elevi sau studenți- stirilekanald.ro

Mod de preparare - Creme brulee 

  1. în primul și în primul rând, ne vom ocupa de prepararea siropului de caramel. Așadar, tot ce trebuie să facem este să punem zahărul, cel pentru caramel, într-o oală de dimensiuni mai mari, moment în care vom porni focul la mediu. Zahărul se va topi până vom obține o nuanță mai aurie. Odată ce zahărul este complet topit, vom stinge focul și îl vom transfera în câteva vase Ca cele pentru budincă, în mod egal, vase pe care le vom introduce în cuptorul preîncălzit
    la 150 °C, timp de aproximativ 15 minute. 
  2. După acest interval de timp, vom scoate vasele din cuptor, și le vom roti astfel încât caramelul să ajungă pe pereții acestuia, cam jumătate din suprafața sa. Vasele se lasă deoparte, la temperatura camerei, moment în care caramelul se va răci. 
  3. În continuare, tot ce trebuie să facem este să luăm mixerul sau telul, pentru a amesteca într-un bol de dimensiuni mai mari ouăle timp de aproximativ câteva secunde pentru a se omogeniza. Odată făcute spumă, peste o vom adăuga și sarea, zahărul, și esența de vanilie. Toate aceste ingrediente, se vor mixa timp de aproximativ un minut. Atenție însă! Nu este nevoie ca ouăle să fie bătute astfel încât să obținem un amestec albicios, ci atât cât le pregătim și atunci când preparăm o omletă. De asemenea, tot acum vom adăuga și laptele rece pe care îl vom mai mixa și pe el timp de aproximativ un minut, însă la viteză medie. 
  4. Odată terminat acest aspect, pentru a nu avea cocoloașe în compoziția noastră, vom strecura amestecul printr-o sită destul de deasă. Ulterior, compoziția de ou zahăr și lapte se va turna în vasele cu caramelul rece, în mod egal. 
  5. În continuare, trebuie ca vasele în care se află crema de zahăr ars să se așeze într-o altă tavă de cuptor adâncă virgule dreptunghiulară, în care am pus până la jumătatea sa, apă rece. Tava se introduce la cuptorul preîncălzit, la 150 °C, pentru a se coace timp de aproximativ o oră. 
  6. După acest interval de timp, crema noastră de zahăr ars este gata, motiv pentru care o vom scoate din cuptor, pentru a le lăsa să se răcească în tava cu apă, până ajung la temperatura camerei. Odată răcite, le vom pune în frigider și le vom lăsa acolo până a 2-a zi sau cel puțin 4 ore. Pofta bună! 

 
crema de zahar ars engleza

Creme brulee

[Sursa foto: freepik]

 

Sfaturi pentru rețeta de Creme brulee 

  • caramelul nu trebuie amestecat niciodată în timpul gătirii. 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

Citește și: Curry de pui în stil italian. Încearcă și tu gustul picant!



Citește și:

Plăcinte cu carne. Un preparat mai sățios decât credeți!

Curry de pui în stil italian. Încearcă și tu gustul picant!

ego.ro Ce trebuie să faci dacă friptura a ieșit prea tare. Trucul de mare ajutor pentru orice gospodină

wowbiz.ro Ce a putut să spună Marcel Pavel despre soția lui Ștefan Bănică Jr. Nimeni nu se aștepta

radioimpuls.ro Informații tulburătoare în cazul sfârșitului tragic al Laurei Roșca. Psihologii criminaliști consideră că DJ Lalla și-a regizat "ieșirea din scenă" în maniera artistică în care trăia: "Era forma ei de a-și manifesta revolta"

kanald2.ro Câți ani are, de fapt, iubita lui Marius Elisei! Inițial a spus că e cu 10 ani mai mare: „Am făcut o greșeală”

kanald.ro Laurențiu, decizie fără precedent în Casa iubirii! Tânărul își va îndrepta atenția către o altă fată! „Am văzut în tine în ultimele zile o sensibilitate aparte!” Aflați cum va reacționa Lorena, marți, 3 octombrie, de la 10:00 și 16:30

stirilekanald.ro EXCLUSIV: Cine este Bogdan Macra, supranumit ”capul mafiei gunoaielor”? Firma din Oradea pe care o conduce, cel mai mare jucător pe piața deșeurilor din vestul țării


Parteneri
Cookies