Ce trebuie adăugat în apa clocotită înainte de a pune pastele. Secretul italiencelor, pentru paste cu un gust excepțional


Ai poftă de ceva gustos și dorești să prepari un adevărat deliciu pentru persoanele dragi? Pastele sunt întotdeauna o soluție potrivită. Fie că le preferi cu brânză, sos sau ierburi, iată un truc util, care te ajută să le gătești ca marii bucătari din Italia!


In articol:

Pastele reprezintă, fără doar și poate, preparatul preferat al italienilor și unul dintre dish-urile pe care românii iubesc să le prepare, în intimitatea propriei bucătării. În momentul în care fierbi pastele, însă, este recomandat să ții cont de câteva sfaturi venite chiar de la chefii italieni.

Citește și: De ce să evităm băgarea pastelor în apă rece după fierbere. Greșeala pe care multe gospodine o fac

Ce trebuie adăugat în apa clocotită înainte de a pune pastele

[Sursa foto: freepik]

Citește și: 3 Rețete delicioase cu bame pe care le poți încerca acasă

Ce se întâmplă dacă pui ulei vegetal în apa în care clocotesc pastele

Experții în arta culinară italienească recomandă să torni o linguriță de ulei vegetal în apa fiartă, înainte de a turna pastele. Totodată, uleiul poate fi de măsline sau de floarea soarelui. Cu ajutorul acestui truc genial, te vei asigura de faptul că pastele nu se vor lipi de fundul oalei și vor avea un gust mult mai bun, la final.

Citește și: Rețetă delicioasă de pandișpan cu vișine. Care este secretul pentru cel mai pufos pandișpan?

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

Citeste si: "Am intrat în belele mai mult decât oricine!" Cine este Navarone Garibaldi Garcia! Iată tot ce trebuie să știi despre unicul fiul rămas în viață al Priscillei Presley- radioimpuls.ro

Ce trebuie adăugat în apa clocotită înainte de a pune pastele

[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă delicioasă de spaghete carbonara. "O rețetă foarte bună și extrem de simplă!”

Din cauza uleiului, se formează o peliculă la suprafața apei. Pastele care ajung în oală, vor trece prin această peliculă. Drept urmare, pastele vor fi, practic, acoperite cu acest lichid unsuros și nu se vor mai lipi. Totodată, trebuie să te asiguri de faptul că vei alege paste calitative, care nu se vor rupe în timpul preparării. Așadar, nu uita să amesteci, odată la ceva timp, pentru ca pastele să nu se lipească unele de celelalte.

Citeste si: „Nu cred că s-ar supăra Patrick să mă vadă cu tine aici”. Ionuț agită apele și o cheamă pe Nona în grădină. Alexandru și Bianca au primul sărut! Nu ratați un nou episod din „Casa iubirii” mâine, de la orele 10:00 și 16:30, doar la Kanal D!- kanald.ro

Citeste si: O influenceriță a fost ucisă de tatăl ei. Tragedia este considerată o „crimă de onoare”- stirilekanald.ro

Cum poți fierbe pastele fără gaz sau energie electrică

Într-un videoclip distribuit pe pagina de Instagram 5 Minute Recipes, gospodinele au observat un trucul foarte util cu ulei de măsline. În momentul în care fierbi cartofi, orez sau paste, este necesar să ungi marginile oalei cu ulei de floarea soarelui sau ulei de măsline. Deoarece, în acest fel, apa în care fierb alimentele nu se va revărsa, iar spuma va dispărea complet. Acest truc culinar este folosit mereu de către cei mai iscusiți bucătari.

Citește și: Cum se fac pastele carbonara rapid și ușor. Așa le prepară italienii

Ce trebuie adăugat în apa clocotită înainte de a pune pastele

[Sursa foto: freepik]

Citește și: De ce se mănâncă pastele al dente. Află cea mai bună rețetă de paste al dente

Un alt truc culinar care te ajută să fierbi pastele, fără gaz sau curent electric, este să le lași pe aragaz, după ce au fiert . Acoperi cu un capac și le lași să clocotească în apa fierbinte.

„Acum toată lumea vorbește despre asta, mai ales pe Twitter și pe Facebook, dar nu este un lucru nou. Și nu am inventat-o eu, se știe de 200 de ani că nu fierbe apa, nu vede bule, nu gătește.  Pur și simplu temperatura apei care transferă căldura către paste, orez fiert sau un ou fiert tare. Este un lucru foarte surprinzător pentru că, prin tradiție, am fost întotdeauna obișnuiți să păstrăm punctul de fierbere, chiar și fără să folosim capacul.”, a explicat laureatul Premiului Nobel pentru Fizică, Giorgio Parisi, pe Facebook.


Abonează-te pe

Citește și:

Fasole cu ciolan, rețeta specială pentru sărbătoarea de 1 Decembrie. Doar gospodinele de la țară o mai pregătesc așa

Rețetă de ciorbă de perișoare tradițională. Este una din cele mai tipice ciorbe românești!

Cine e prima FEMEIE din viața prințului Harry. Mărturisiri incredibile despre momentele intime - ego.ro

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei - kudika.ro

Horoscop 6 februarie 2023. Taurii trebuie să fie echilibrați - stirilekanald.ro

Harika din serialul Totul pentru familia mea, apariție de senzație alături de părinții săi! Iată de la cine a moștenit actrița Gözde Türker frumusețea și talentul! - kanald.ro

Messi i-a scris pe vestiarul lui Pique "Iuda" și nu pentru că a trădat-o pe Shakira! Ce i-a făcut internaționalului fostul soț al cântăreței - radioimpuls.ro

Ce face, de fapt, sora Denisei Răducu în Spania?! „Nu e nimic rușinos”. Tatăl ei a spus totul - wowbiz.ro

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking
Rețetă de pizza de casă. Poți folosi orice ingrediente îți plac!
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri