Ce trebuie adăugat în apa clocotită înainte de a pune pastele. Secretul italiencelor, pentru paste cu un gust excepțional


Ai poftă de ceva gustos și dorești să prepari un adevărat deliciu pentru persoanele dragi? Pastele sunt întotdeauna o soluție potrivită. Fie că le preferi cu brânză, sos sau ierburi, iată un truc util, care te ajută să le gătești ca marii bucătari din Italia!


In articol:

Pastele reprezintă, fără doar și poate, preparatul preferat al italienilor și unul dintre dish-urile pe care românii iubesc să le prepare, în intimitatea propriei bucătării. În momentul în care fierbi pastele, însă, este recomandat să ții cont de câteva sfaturi venite chiar de la chefii italieni.

Citește și: De ce să evităm băgarea pastelor în apă rece după fierbere. Greșeala pe care multe gospodine o fac

Ce trebuie adăugat în apa clocotită înainte de a pune pastele

[Sursa foto: freepik]

Citește și: 3 Rețete delicioase cu bame pe care le poți încerca acasă

Ce se întâmplă dacă pui ulei vegetal în apa în care clocotesc pastele

Experții în arta culinară italienească recomandă să torni o linguriță de ulei vegetal în apa fiartă, înainte de a turna pastele. Totodată, uleiul poate fi de măsline sau de floarea soarelui. Cu ajutorul acestui truc genial, te vei asigura de faptul că pastele nu se vor lipi de fundul oalei și vor avea un gust mult mai bun, la final.

Citește și: Rețetă delicioasă de pandișpan cu vișine. Care este secretul pentru cel mai pufos pandișpan?

Citeste si: De ce nu vrea Georgiana Lobonț să vorbească despre divorț. Armin Nicoară încearcă să o convingă- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO Fiica Madonnei, umilită la prezentarea Marc Jacobs dupa ce i s-a refuzat accesul în clădire- radioimpuls.ro

Ce trebuie adăugat în apa clocotită înainte de a pune pastele

[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă delicioasă de spaghete carbonara. "O rețetă foarte bună și extrem de simplă!”

Din cauza uleiului, se formează o peliculă la suprafața apei. Pastele care ajung în oală, vor trece prin această peliculă. Drept urmare, pastele vor fi, practic, acoperite cu acest lichid unsuros și nu se vor mai lipi. Totodată, trebuie să te asiguri de faptul că vei alege paste calitative, care nu se vor rupe în timpul preparării. Așadar, nu uita să amesteci, odată la ceva timp, pentru ca pastele să nu se lipească unele de celelalte.

Citeste si: Derin îl trădează pe Volkan! Aflați cum va decurge planul de răzbunare pus la cale de Asya și ce se va întâmpla cu mariajul lui Volkan, astăzi, într-un nou episod dramatic din serialul Infidelul, de la 20:00!- kanald.ro

Citeste si: Intrigă în Casa Iubirii! Fetele au chef să se joace: „Deci, e vreuna care nu se epilează?”- stirilekanald.ro

Cum poți fierbe pastele fără gaz sau energie electrică

Într-un videoclip distribuit pe pagina de Instagram 5 Minute Recipes, gospodinele au observat un trucul foarte util cu ulei de măsline. În momentul în care fierbi cartofi, orez sau paste, este necesar să ungi marginile oalei cu ulei de floarea soarelui sau ulei de măsline. Deoarece, în acest fel, apa în care fierb alimentele nu se va revărsa, iar spuma va dispărea complet. Acest truc culinar este folosit mereu de către cei mai iscusiți bucătari.

Citește și: Cum se fac pastele carbonara rapid și ușor. Așa le prepară italienii

Ce trebuie adăugat în apa clocotită înainte de a pune pastele

[Sursa foto: freepik]

Citește și: De ce se mănâncă pastele al dente. Află cea mai bună rețetă de paste al dente

Un alt truc culinar care te ajută să fierbi pastele, fără gaz sau curent electric, este să le lași pe aragaz, după ce au fiert . Acoperi cu un capac și le lași să clocotească în apa fierbinte.

„Acum toată lumea vorbește despre asta, mai ales pe Twitter și pe Facebook, dar nu este un lucru nou. Și nu am inventat-o eu, se știe de 200 de ani că nu fierbe apa, nu vede bule, nu gătește.  Pur și simplu temperatura apei care transferă căldura către paste, orez fiert sau un ou fiert tare. Este un lucru foarte surprinzător pentru că, prin tradiție, am fost întotdeauna obișnuiți să păstrăm punctul de fierbere, chiar și fără să folosim capacul.”, a explicat laureatul Premiului Nobel pentru Fizică, Giorgio Parisi, pe Facebook.


Abonează-te pe

Citește și:

Fasole cu ciolan, rețeta specială pentru sărbătoarea de 1 Decembrie. Doar gospodinele de la țară o mai pregătesc așa

Rețetă de ciorbă de perișoare tradițională. Este una din cele mai tipice ciorbe românești!

Secretul celor mai buni ardei umpluți. Ingredientul pe care să-l adaugi, ies foarte gustoși așa - ego.ro

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei - kudika.ro

Horoscop 5 februarie 2023. În această zi, Berbecii se vor simți foarte emoționați - stirilekanald.ro

Harika din serialul Totul pentru familia mea, apariție de senzație alături de părinții săi! Iată de la cine a moștenit actrița Gözde Türker frumusețea și talentul! - kanald.ro

Fiul Priscillei Presley, Navaronne Garcia, la un pas să fie ucis sub privirile mamei lui cu câteva zile înaintea morții Lisei Marie Presley - radioimpuls.ro

Cine este Pamela Anderson. Biografie: vârstă, carieră, familie. Rolul său în Baywatch i-a adus un succes colosal - wowbiz.ro

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle
Beneficiul bicarbonatului de sodiu peste cartofi. Care este trucul util
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri