Rețetă de ciorbă de perișoare tradițională. Este una din cele mai tipice ciorbe românești!

reteta de ciorba de perisoare traditionala
Rețetă de ciorbă de perișoare tradițională

Ciorba de perișoare tradițională reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  ciorbă de perișoare tradițională. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă ciorbă de perișoare, preparată exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  ciorbă de perișoare tradițională

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  ciorbă de perișoare tradițională, absolut delicioasă, în doar 10 păși simpli!

Timp de pregătire  – 20 minute

Timp de preparare  – o oră

Timp total  – o oră și 20 minute

Porții  – 8 persoane

Ingrediente – ciorbă de perișoare tradițională

  • o ceapă albă
  • o lingură de ulei
  • sare (după gust)
  • piper (după gust)
  • o țelină
  • 4 morcovi
  • un păstârnac
  • 2,5 l apă
  • 2 lingurițe de mix de legume uscate (opțional) sau alte condimente
  • o legătură de pătrunjel
  • 220 ml suc de roșii
  • o legătură de leuștean
  • 550 g carne tocată (porc, vită sau pui – după preferințe)
  • un ou întreg
  • 60 g orez

cea mai simpla reteta de ciorba de perisoare
Rețetă de ciorbă de perișoare tradițională[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de fasole ca la mănăstirile din Moldova. Gospodinele pricepute folosesc aceste ingrediente

Mod de preparare - ciorbă de perișoare tradițională

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, vom începe prin a ne ocupa de legumele noastre. Așadar, pentru început, vom avea nevoie de o ceapă albă, pe care o vom tăia mărunt.

Pasul 2.  Între timp, vom pune pe aragaz, o oală de dimensiuni mai mari și vom porni focul la nivelul mediu. În oală vom turna o lingură de ulei și vom adăuga ceapa pe care tocmai ce am tocat-o mărunt. La scurt timp, vom adăuga și puțină sare (după gust), iar cu ajutorul unei linguri de lemn, vom amesteca.

Pasul 3.  Acum a venit timpul să ne ocupăm și de țelina noastră. Așadar, vom avea nevoie de o jumătate de țelină, curățată și spălată bine în prealabil, pe care o vom tăia fâșii, iar apoi în cubulețe mici. Adăugăm și țelina în oală, peste ceapă.

Pasul 4.  Continuăm să tăiem și 4  morcovi, în fâșii subțiri, după ce i-am curățat și spălat bine în prealabil, pentru ca ulterior să procedăm exact ca în cazul țelinei, și anume, să îi tăiem

în cubulețe mici. Adăugăm și morcovii în oală.

Pasul 5.  Mai departe, ne vom ocupa și de un păstârnac. Începem prin a-l curăța și spăla bine, pentru ca mai apoi să procedăm exact ca în cazul celorlalte legume adăugate până în acest moment, și anume, să-l tăiem în cubulețe mici. Cu ajutorul unei linguri de lemn, vom amesteca toate legumele pe care le-am adăugat, până în acest moment.

ciorba de perisoare
Rețetă de ciorbă de perișoare tradițională[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de clătite americane. Cum să pregătești în cel mai scurt timp cele mai pufoase clătite

Pasul 6.  A venit timpul să adăugăm în oala noastră și 2,5 litri de apă, dar și 2 lingurițe de mix de legume uscate (opțional), puteți adăuga și alte condimente pe care le utilizați în mod normal, atunci când preparați o ciorbă. Presărăm și puțin piper deasupra (după gust).

Citește și: Nicușor Dan, Președintele României, omul cu funcția cea mai înaltă în stat, este invitat să răspundă celor mai arzătoare întrebări, aflate pe buzele tuturor! Interviu eveniment, sâmbăta aceasta, de la 23:00, la "40 de întrebări cu Denise Rifai"- kanald.ro

Citește și: Breaking news pentru românii cu probleme de sănătate!- stirilekanald.ro

Pasul 7.  În timpul în care ciorba noastră delicioasă se gătește, vom toca mărunt și o legătură de pătrunjel, pentru a o avea pregătită pentru mai târziu.

Pasul 8.  Acum vom turna 220 de mililitri de suc de roșii, vom amesteca, iar deasupra vom pune o frunză de leuștean, dar și jumătate din cantitatea de pătrunjel tocat.

Pasul 9.  Ne vom ocupa și de prepararea cărnii noastre tocate (porc, vită sau pui – după preferințe). Așadar, vom avea nevoie de 550 de grame de carne tocată, peste care vom adăuga sare și piper (după gust), un ou întreg, 60 de grame de orez și cealaltă jumătate din cantitatea de pătrunjel tocat. Începem să amestecăm cu ajutorul unei linguri, pentru ca toate ingredientele să se combine uniform. Mai departe, folosindu-ne de o furculiță, vom lua o cantitate mică din această compoziție de carne tocată și vom începe să formăm perișoarele noastre delicioase, iar rând pe rând, le vom adăuga în ciorbă.

Pasul 10.  Ciorba se va mai găti timp de aproximativ 25 de minute, la foc mic, iar rețeta este gata!

Ciorba de perișoare tradițională  este gata și se poate servi caldă. Poftă bună!

cea mai buna reteta de ciorba de perisoare
Rețetă de ciorbă de perișoare tradițională[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de vin fiert. Cum să prepari cea mai delicioasă băutură în timpul iernii



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Rețetă de vin fiert. Cum să prepari cea mai delicioasă băutură în timpul iernii

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Vești de ultimă oră despre starea lui Dan Petrescu. Fiicele lui au venit de urgență în țară: „A slăbit 30 de kilograme”

Noi informații ies la iveală despre decesul artistului Jubilant Sykes. Fiul cântărețului de operă, suspect în moartea tatălui său, se confrunta cu probleme grave, iar PROBELE de la fața locului arată DETALII ȘOCANTE: "Este vorba de o..."

Rulouri de primăvară cu legume. O gustare perfectă din bucătăria chinezească!

Robert, bulversat de reacțiile Biancăi: „Ori m-ai mințit ieri, ori alaltăieri!” Iată ce se întâmplă, de fapt, între cei doi concurenți de la Casa iubirii

Cine e de fapt Mircea, bărbatul găsit carbonizat în mașină! Breaking news


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies